Spanje


Alleen al in november 2023 verkocht Spanje voor 987.000 euro aan munitie aan Israël, ondanks de verzekering van de minister van Buitenlandse Zaken dat de wapenverkoop aan het land op 7 oktober was stopgezet.
De regering van Pedro Sánchez is doorgegaan met het toekennen van overheidscontracten aan Israëlische veiligheids- en defensiebedrijven (of hun Spaanse dochterondernemingen) ter waarde van 1,027 miljard euro sinds 7 oktober 2023.
Ook werden er afgelopen december meer munitie en granaten verkocht, hoewel in dit geval met het doel om opnieuw te worden geëxporteerd naar de Filippijnen. Spanje heeft in oktober en november 2023, en in januari en februari 2024 ook materiaal met betrekking tot pantservoertuigen aan Israël geleverd, hoewel in de laatste twee maanden de Filipijnen de eindbestemming waren.
 
De werkelijkheid die uit de officiële cijfers zelf blijkt, is echter precies het tegenovergestelde. "Het Comex-portaal laat zien dat Spanje in november 2023 het EU-land was dat het meeste materiaal naar Israël exporteerde, goed voor 52% van de totale EU-export," wijst het Delàs Centre erop.

Het is onmogelijk om na te gaan of deze vergunningen dateren van vóór 7 oktober. Het besluit wordt besproken in de Interministeriële Raad voor Defensie en Dual Use (JIMMDU), waaraan vertegenwoordigers van de ministeries van Economische Zaken en Financiën, Defensie, Binnenlandse Zaken, het voorzitterschap en Buitenlandse Zaken deelnemen. De beraadslagingen zijn niet openbaar en worden beschermd door de Wet op de Staatsgeheimen, zodat ze zelfs niet op parlementair verzoek kunnen worden verkregen.

Spanje heeft in de zes maanden voorafgaand aan de Gaza-oorlog al toestemming gegeven voor de verkoop van militair materieel ter waarde van 44 miljoen euro aan Israël, ontdekte Amnesty International.
 
Hij zegt 17.

Is opgenomen in een centrum voor MENAS (Menores Extranjeras No AccompañadoS) maw Buitenlandse Minderjarigen die het land binnen zijn gekomen zonder vergezeld te zijn van een meerderjarige, of een beetje beter omschreven illegale minderjarigen, aka criminelen want dat zijn ze een voor een.
 

De kassierster van de supermarkt, naarboven geneukt via Pablo Iglesias

en oa :

Irene Montero en haar rechterhand verbergen het feit dat ze 80% van hun overheidssalaris zijn blijven ontvangen na hun ontslag: De leiders van Podemos die beloofden afstand te doen van alles wat hoger was dan 3 SMI hebben zich al meer dan 3 jaar niet aan hun beloften gehouden. Irene Montero ontvangt 100% van haar salaris als lid van het Europees Parlement, dagvergoedingen voor plenaire vergaderingen en heeft niet beweerd afstand te doen van haar privépensioen en daaropvolgende compenserende salaris.


Het schandaal van de overgangswet in Ceuta dat de gevaarlijke drift van Irene Montero's wet laat zien
37 politieagenten, burgerwachten en militairen hebben een aanvraag ingediend om van geslacht te veranderen, waarbij ze grote voordelen hebben gekregen.


Spanje verliest 22 plaatsen als het beste land om een vrouw te zijn na de doortocht van Irene Montero door de regering.


Irene Montero rechtvaardigt de opname van ETA-leden op de lijsten van Bildu voor 28-M als “een democratische partij”.


Irene Montero's ministerie van Gelijkheid heeft bijna 10.000 euro uitgegeven aan dit onderzoek.
Transvrouwen hebben meer last van taboes over menstruatie dan andere vrouwen.


Het Ministerie van Gelijkheid heeft een nieuw doelwit in haar kruistocht tegen machismo: verkeerslichten. Het departement van Irene Montero heeft een rapport opgesteld waarin het verschillende gebieden analyseert, waaronder mobiliteit en in het bijzonder zebrapaden eruit springen. Ze stellen dat deze systemen om voetgangers de straat over te laten steken geen rekening houden met het feit dat vrouwen er langer over doen om over te steken.
 
Ze worden gehuisvest in een sterrenhotel, gratis eten, kleding, gsm, 50euro toelage dagelijks en dan dit :

 
Dus vandaag, Catalaans parlement.

Puidgemont kondigt aan om te gaan, wat, doordat hij een arrestiebevel heeft, tot gevolg zal hebben dat de sessie voor de regeringsvorming afgebroken zal worden.

De klucht : de politie weet hem niet te vinden bij zijze van spreke.

Een relaas :

Tijdens de verkiezingscampagne beloofde Pedro Sánchez om Puigdemont voor het gerecht te brengen.

De regering beveelt de Mossos dat Puigdemont alleen gearresteerd mag worden door intendanten en commissarissen: hoewel het bestaan van een arrestatiebevel betekent dat de eerste politiemacht die hem vindt degene moet zijn die de arrestatie uitvoert, wil de regering alleen "hoge officieren". Puigdemont was van plan om per helikopter naar het parlement te komen, maar uitgelekte informatie uit zijn omgeving spreekt van "het parlement binnenkomen in een kofferbak" om niet gearresteerd te worden in de Catalaanse kamer en de investituur uit te voeren.

Puigdemont zal vragen om een 'habeas corpus' om hem direct naar het Constitutionele Hof te brengen als hij wordt gearresteerd in Spanje: De bekende voortvluchtige coupp-leider is van plan om te betogen dat zijn detentie illegaal is en in handen valt van Conde-Pumpido, voorzitter van het Constitutionele Hof dat wordt gecontroleerd door Pedro Sánchez. De plenaire zitting voor de investituur van Salvador Illa, gepland voor donderdag, zou tot 72 uur worden uitgesteld in geval van arrestatie, iets wat al was overeengekomen tussen de twee partijen.

Een paar minuten geleden liep een voortvluchtige coupp-leider als Puigdemont nog vrij rond in Barcelona.

Puigdemont heeft zich verstopt in een witte Honda met kenteken 2251JTM.



AI gezichtsherkenning geeft ons de eerste identiteit van de persoon die Puigdemont hielp.



Gisteren had geen enkele politiemacht ook maar het geringste nieuws over zijn verblijfplaats, en vandaag konden we een gezochte en gevangen politieke leider zien deelnemen aan een evenement nadat hij de veiligheidstroepen had omzeild.


Puigdemont kondigt tijdens een publiek evenement in Barcelona aan dat ze opnieuw een staatsgreep gaan plegen in Catalonië.
De voortvluchtige leider van de staatsgreep, die op bevel van het Hooggerechtshof gearresteerd moest worden voor ernstige verduistering, met straffen tot 12 jaar gevangenisstraf, heeft de grens kunnen oversteken, is in Barcelona aangekomen, heeft een wandeling gemaakt met duizenden aanhangers en heeft op het podium gestaan van een openbare daad voor de ogen van de veiligheidstroepen en het korps.
Pedro Sánchez heeft de CNI opgedragen hem niet te achtervolgen.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.517
Berichten
528.469
Leden
8.652
Nieuwste lid
duncan
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan