Jacqueline K
New member
Hallo allemaal, ik ben Jacqueline, 44 jaar oud en ik ben eigenlijk nooit ziek geweest. Tot 2 maanden geleden, na een behoorlijk stressvol jaar.
Ik werd wakker met ademhalingsproblemen, hop naar de dokter, longen geluisterd, hartfilmpje gemaakt. Niks aan de hand, kwam waarschijnlijk door het stoppen met roken 2 maanden daarvoor, mogelijk in combinatie met een virus. Oké gelukkig.
Volgende dag geen last meer van m'n longen, maar wel een enorme opgeblazen maag. De dag daarna ook, ik kon geen hap eten. Dus weer naar de dokter. Dokter heeft de maag beluisterd en bevoeld en schreef mij voor omeprazol voor 2 weken. Ik had al het 1 en ander gelezen over maagzuurremmers en was daar uiteraard niet zo van gecharmeerd, dus ik besloot ze niet te nemen. De opgeblazen maag bleef en een paar dagen later had ik heel erge maagbrand. Het straalde alle kanten uit, hartkloppingen (van de angst?). Wederom naar de dokter, uit ellende toch maar begonnen met de omeprazol. Geen maagbrand meer, maar ik had het gevoel dat m'n hele spijsvertering stil lag door die pillen. Te weinig maagzuur? Na 1 week ben ik ermee gestopt en ben gestart met zink-l-carnosine. Geen maagbrand en m'n spijsvertering kwam weer op gang. Ontlasting laten testen, geen h. pylori aangetroffen. Ik besloot om het een paar weken aan te kijken en ondertussen te zoeken naar een natuurlijke behandelwijze.
Door mijn zoektocht kwam ik via voedingisgezondheid.nl op dit forum terecht. Het vetrijke dieet spreekt me aan. Normaal gesproken eet en drink ik alleen volle producten en gebruik roomboter. De laatste 2 maanden durfde ik dat niet meer omdat het zowat op elke andere site wordt afgeraden… en dus heb ik vooral 'maagsparend' gegeten in kleine hoeveelheden op meerdere momenten per dag. Maar de opgeblazen maag is er nog steeds, af en toe een paar dagen niet, maar dan eet ik weer iets 'verkeerds' of teveel en dan ben ik weer terug bij af. Zoals nu.
Wat het onderliggende probleem is weet ik (nog) niet. Lever/gal/pancreas, bijnieren, gluten of stress, het kan allemaal. Ik ben wel van plan om binnenkort hiervoor naar een natuurgeneeskundige te gaan.
Om te ont-stressen ben ik begonnen met yoga en tai chi en mindfullness. Maar ik weet niet goed waar ik moet beginnen met m'n dieet. Ik wil graag over op het vetrijke dieet, maar ik kwam vandaag niet verder dan een roerei in de roomboter. Kan iemand mij misschien op weg helpen met een voorbeeld dagmenu?
Groeten Jacqueline
Ik werd wakker met ademhalingsproblemen, hop naar de dokter, longen geluisterd, hartfilmpje gemaakt. Niks aan de hand, kwam waarschijnlijk door het stoppen met roken 2 maanden daarvoor, mogelijk in combinatie met een virus. Oké gelukkig.
Volgende dag geen last meer van m'n longen, maar wel een enorme opgeblazen maag. De dag daarna ook, ik kon geen hap eten. Dus weer naar de dokter. Dokter heeft de maag beluisterd en bevoeld en schreef mij voor omeprazol voor 2 weken. Ik had al het 1 en ander gelezen over maagzuurremmers en was daar uiteraard niet zo van gecharmeerd, dus ik besloot ze niet te nemen. De opgeblazen maag bleef en een paar dagen later had ik heel erge maagbrand. Het straalde alle kanten uit, hartkloppingen (van de angst?). Wederom naar de dokter, uit ellende toch maar begonnen met de omeprazol. Geen maagbrand meer, maar ik had het gevoel dat m'n hele spijsvertering stil lag door die pillen. Te weinig maagzuur? Na 1 week ben ik ermee gestopt en ben gestart met zink-l-carnosine. Geen maagbrand en m'n spijsvertering kwam weer op gang. Ontlasting laten testen, geen h. pylori aangetroffen. Ik besloot om het een paar weken aan te kijken en ondertussen te zoeken naar een natuurlijke behandelwijze.
Door mijn zoektocht kwam ik via voedingisgezondheid.nl op dit forum terecht. Het vetrijke dieet spreekt me aan. Normaal gesproken eet en drink ik alleen volle producten en gebruik roomboter. De laatste 2 maanden durfde ik dat niet meer omdat het zowat op elke andere site wordt afgeraden… en dus heb ik vooral 'maagsparend' gegeten in kleine hoeveelheden op meerdere momenten per dag. Maar de opgeblazen maag is er nog steeds, af en toe een paar dagen niet, maar dan eet ik weer iets 'verkeerds' of teveel en dan ben ik weer terug bij af. Zoals nu.
Wat het onderliggende probleem is weet ik (nog) niet. Lever/gal/pancreas, bijnieren, gluten of stress, het kan allemaal. Ik ben wel van plan om binnenkort hiervoor naar een natuurgeneeskundige te gaan.
Om te ont-stressen ben ik begonnen met yoga en tai chi en mindfullness. Maar ik weet niet goed waar ik moet beginnen met m'n dieet. Ik wil graag over op het vetrijke dieet, maar ik kwam vandaag niet verder dan een roerei in de roomboter. Kan iemand mij misschien op weg helpen met een voorbeeld dagmenu?
Groeten Jacqueline