Ooit gehoord van Gerald Pollack? Ik eerst ook niet, totdat ik in februari iemand sprak die me wees op het fenomeen EZ-water. EZ staat voor: Exclusion Zone. Wat wordt hier precies mee bedoeld? Gerald Pollack heeft ontdekt dat onder invloed van zonlicht op water er een elektrische scheiding plaatsvindt van negatief geladen water boordevol elektronen en positief geladen water boordevol protonen.
Voor wie zich verdiept heeft in waterionisatie, zoals deze wordt gegenereerd door een Kangen-apparaat, moet dit bekend in de oren klinken. Ook een Kangen-apparaat scheidt het water in twee afzonderlijke stromen, een basische stroom met een negatieve lading boordevol elektronen en een zure stroom met een positieve lading boordevol protonen. De katalysator bij een Kangen-apparaat is echter niet licht maar elektriciteit. Is Kangen-water dan hetzelfde als EZ-water? Laten we eens kijken naar wat andere gemeenschappelijke factoren:
Gerald Pollack heeft ontdekt dat de natuurlijke scheiding die zonlicht teweegbrengt op water het gevolg is van de manier waarop EZ-water is gestructureerd. EZ-water ordent zich op basis van hexagonale waterstofmoleculen die allemaal naadloos op elkaar aansluiten en microgeclusterd zijn, zodat de positief geladen waterstofmoleculen in het bulkwater eromheen er niet door kunnen (vandaar: Exclusion Zone). Bij Kangen-water zien we exact hetzelfde: microclustering van hexagonale waterstofmoleculen. Professor Pollack vergelijkt deze hexagonale structuur met die van een honingraat:
Pollack ondekte dat hoe langer en hoe intensiever zonlicht inwerkt op water, hoe meer hexagonale lagen zich op elkaar gaan stapelen, waardoor het water een 'vierde fase' bereikt, een semi-kristallijne structuur tussen vast en vloeibaar in. Wanneer water bevriest vormen zich ijs- en sneeuwkristallen, die overigens een zichtbare hexagonale structuur hebben:
De structuur van EZ-water heeft meer gemeen met die van gelei dan met vloeibaar water. Van Kangen-water is bekend dat het eenzelfde hexagonale gelaagdheid vertoont en veel gebruikers vinden dat het water een 'dik' en 'romig' mondgevoel heeft.
Pollack constateerde dat EZ-water zich onder invloed van zonlicht opdeelt in H+ en OH-. Bij Kangen-water zijn het elektrische platen die dezelfde polaire scheiding opwekken in kraanwater. Pollack zag tevens dat EZ-water hierdoor rijk is aan zuurstof. Hetzelfde geldt voor de drinkbare stroom van Kangen-water.
Gerald Pollack en zijn team zijn waterstof- en zuurstofmoleculen gaan tellen in EZ-water en kwamen tot de conclusie dat dit water helemaal geen H2O is, maar H3O2! Maar is Kangen-water dan ook H3O2? Dat is immers 1 zuurstofmolecuul meer dan in H20. Bij mijn weten is er niemand die dit tot op heden heeft onderzocht. De reden is volgens mij dat de focus onder de Kangen-aanhangers ligt op het basische karakter van Kangen-water in plaats van op de structuur van dit water. Hoewel ook Pollack constateerde dat EZ-water een hoge pH heeft en het omringende bulkwater een lage pH, is het gezondmakende effect van Kangen-water mijns inziens niet gebaseerd op de pH maar op de STRUCTUUR. Helaas bestaat onder Kangen-aanhangers onvoldoende belangstelling om dit goed te onderzoeken. Gerald Pollack is echter de vraag gesteld of EZ-water en geïsoniseerd water hetzelfde zijn en dit was zijn antwoord:
Dr. Pollack says the evidence points to alkaline water being similar in properties to his living EZ water. The chief difference is that alkaline water is made by electrodes in an Ionizer, whereas the EZ water inside you is created by your own metabolic reactions. And by healthy activities like basking in the sun and walking barefoot on the earth.
Met andere woorden: Pollack zegt dat EZ-water natuurlijk water is dat onder andere in bergen voorkomt, maar ook in je eigen lichaam op celniveau. Het water dat een Kangen-apparaat produceert is weliswaar geen natuurlijk water, maar heeft een NAGENOEG IDENTIEKE STRUCTUUR. De eerlijke waarheid is dat Kangen-water een door de mensen bedachte BENADERING is van natuurlijk EZ-water, maar wel een die zo dicht in de buurt komt dat je lichaam dit herkent! Lees mijn artikel hierover.
Deze passage uit dat artikel zal je bekend voorkomen:
Let wel, dit is geen bergwater (of gletsjerwater, zoals sommigen beweren) omdat de natuur nooit 100% te kopiëren valt en omdat dit een lineair en machinaal proces is. De gezondheidsvoordelen van dit water zijn echter ronduit verbluffend, je lichaam herkent dit! Dit komt niet alleen omdat waterstof een superieure brandstof is, maar ook omdat het dé antioxidant van Moeder Natuur is. Hexagonaal water zet de cellen aan tot een hogere ATP-productie en daarmee zet Kangen-water het lichaam aan tot zelfgenezing. Daarnaast zit dit antioxidantrijke water boordevol elektronen die het kan doneren aan vrije zuurstofradicalen in je lichaam om deze te neutraliseren en zo gezondheid en langlevendheid te bevorderen.
Kortom, waterionisatie is de enige waterbehandelingsmethode die gewoon kraanwater kan omvormen tot iets wat zo dicht in de buurt komt van EZ-water dat je lichaam hiermee aan de slag kan. Bedenk ook dat het door Russen is bedacht om het bergwater van bijzonder gezonde en langlevende mensen in de Kaukasus te imiteren. Conclusie: Kangen-water is geen EZ-water in de zin van dat het natuurlijk gestructureerd water is, maar het verschaft kraanwater wel degelijk deze structuur!
Helaas bestudeert Pollack uitsluitend natuurlijk EZ-water en kunnen we van hem geen uitsluitsel verwachten met betrekking tot de vraag of EZ-water en Kangen-water letterlijk exact hetzelfde gestructureerd zijn. Ik vermoed van wel, maar kan dit niet hardmaken. In ieder geval kunnen we met zekerheid stellen dat Kangen-water identiek genoeg is.
Pollack beveelt liever groen plantensap aan, omdat dit het natuurlijke celwater van planten is dat planten maken door middel van fotosynthese. Deze omvorming van zonlicht zorgt voor een scheiding van de twee elektrische ladingen in water, wat aan de basis ligt van fotosynthese. Volgens Pollack is dit echter niet exclusief voorbehouden aan planten, maar aan alle op water gebaseerde levensvormen, inclusief de mens!
Ikzelf ben geen voorstander van het drinken van groene sappen. Ik geloof Pollack meteen als hij stelt dat je via groen plantsensap het gestructureerde en negatief geladen EZ-water binnenkrijgt, maar al jaren waarschuw ik ook voor talloze ongezonde antinutriënten in planten. Het zou goed zijn als Gerald Pollack nader onderzoek deed naar de biochemische samenstelling van diverse plantensappen. Hij zou dan ongetwijfeld tot de conclusie komen dat de antinutriënten in planten zich niet in het EZ-water bevinden, maar in het omringende bulkwater. Wanneer je planten perst krijg je echter alles mee, zowel het gezonde, negatief geladen EZ-water als het minder gezonde, positief geladen bulkwater. Pollack heeft namelijk geconstateerd dat EZ-water een dusdanig onderdoordringbare structuur heeft dat het vrij is van verontreinigingen. Letterlijk een Exclusion Zone dus.
Voor onze gezondheid zouden we dan ook enkel het EZ-water moeten drinken en niet het bulkwater. Het zou mooi zijn als we over een door de mens gemaakte technologie zouden beschikken om deze scheiding te kunnen maken. Welnu, deze bestaat al en heet waterionisatie. Het moet nog grondig onderzocht worden, maar Kangen-water zou dankzij deze technologie wel eens niet alleen ultiem gezond, maar ook nog 100% schoon en zuiver kunnen zijn!
Er valt nog veel te ontdekken over Kangen-water, maar door middel van het baanbrekende werk van Professor Pollack zijn we een flinke stap verder gekomen in ons begrip over de structuur van verschillende soorten water. Pollack ziet ook verregaande mogelijkheden voor de winning van vrije energie, aangezien de natuurlijke elektrische scheiding van water door zonlicht in een plus- en minpool in essentie een natuurlijke batterij of accu oplevert. Bekijk deze twee fascinerende Ted-talks van Professor Pollack:
Gerald Pollack heeft ook een zeer inzichtelijk boek geschreven, genaamd The Fourth Phase of Water.
Voor wie zich verdiept heeft in waterionisatie, zoals deze wordt gegenereerd door een Kangen-apparaat, moet dit bekend in de oren klinken. Ook een Kangen-apparaat scheidt het water in twee afzonderlijke stromen, een basische stroom met een negatieve lading boordevol elektronen en een zure stroom met een positieve lading boordevol protonen. De katalysator bij een Kangen-apparaat is echter niet licht maar elektriciteit. Is Kangen-water dan hetzelfde als EZ-water? Laten we eens kijken naar wat andere gemeenschappelijke factoren:
Gerald Pollack heeft ontdekt dat de natuurlijke scheiding die zonlicht teweegbrengt op water het gevolg is van de manier waarop EZ-water is gestructureerd. EZ-water ordent zich op basis van hexagonale waterstofmoleculen die allemaal naadloos op elkaar aansluiten en microgeclusterd zijn, zodat de positief geladen waterstofmoleculen in het bulkwater eromheen er niet door kunnen (vandaar: Exclusion Zone). Bij Kangen-water zien we exact hetzelfde: microclustering van hexagonale waterstofmoleculen. Professor Pollack vergelijkt deze hexagonale structuur met die van een honingraat:
Pollack ondekte dat hoe langer en hoe intensiever zonlicht inwerkt op water, hoe meer hexagonale lagen zich op elkaar gaan stapelen, waardoor het water een 'vierde fase' bereikt, een semi-kristallijne structuur tussen vast en vloeibaar in. Wanneer water bevriest vormen zich ijs- en sneeuwkristallen, die overigens een zichtbare hexagonale structuur hebben:
De structuur van EZ-water heeft meer gemeen met die van gelei dan met vloeibaar water. Van Kangen-water is bekend dat het eenzelfde hexagonale gelaagdheid vertoont en veel gebruikers vinden dat het water een 'dik' en 'romig' mondgevoel heeft.
Pollack constateerde dat EZ-water zich onder invloed van zonlicht opdeelt in H+ en OH-. Bij Kangen-water zijn het elektrische platen die dezelfde polaire scheiding opwekken in kraanwater. Pollack zag tevens dat EZ-water hierdoor rijk is aan zuurstof. Hetzelfde geldt voor de drinkbare stroom van Kangen-water.
Gerald Pollack en zijn team zijn waterstof- en zuurstofmoleculen gaan tellen in EZ-water en kwamen tot de conclusie dat dit water helemaal geen H2O is, maar H3O2! Maar is Kangen-water dan ook H3O2? Dat is immers 1 zuurstofmolecuul meer dan in H20. Bij mijn weten is er niemand die dit tot op heden heeft onderzocht. De reden is volgens mij dat de focus onder de Kangen-aanhangers ligt op het basische karakter van Kangen-water in plaats van op de structuur van dit water. Hoewel ook Pollack constateerde dat EZ-water een hoge pH heeft en het omringende bulkwater een lage pH, is het gezondmakende effect van Kangen-water mijns inziens niet gebaseerd op de pH maar op de STRUCTUUR. Helaas bestaat onder Kangen-aanhangers onvoldoende belangstelling om dit goed te onderzoeken. Gerald Pollack is echter de vraag gesteld of EZ-water en geïsoniseerd water hetzelfde zijn en dit was zijn antwoord:
Dr. Pollack says the evidence points to alkaline water being similar in properties to his living EZ water. The chief difference is that alkaline water is made by electrodes in an Ionizer, whereas the EZ water inside you is created by your own metabolic reactions. And by healthy activities like basking in the sun and walking barefoot on the earth.
Alkaline Water, Structured Water & EZ Water — Dr. Gerald Pollack Reports on the Water In Living Organisms
Get a Free ebook & recipes on how to eat living plants for super health & energy...
greensmoothie.com
Met andere woorden: Pollack zegt dat EZ-water natuurlijk water is dat onder andere in bergen voorkomt, maar ook in je eigen lichaam op celniveau. Het water dat een Kangen-apparaat produceert is weliswaar geen natuurlijk water, maar heeft een NAGENOEG IDENTIEKE STRUCTUUR. De eerlijke waarheid is dat Kangen-water een door de mensen bedachte BENADERING is van natuurlijk EZ-water, maar wel een die zo dicht in de buurt komt dat je lichaam dit herkent! Lees mijn artikel hierover.
Deze passage uit dat artikel zal je bekend voorkomen:
Let wel, dit is geen bergwater (of gletsjerwater, zoals sommigen beweren) omdat de natuur nooit 100% te kopiëren valt en omdat dit een lineair en machinaal proces is. De gezondheidsvoordelen van dit water zijn echter ronduit verbluffend, je lichaam herkent dit! Dit komt niet alleen omdat waterstof een superieure brandstof is, maar ook omdat het dé antioxidant van Moeder Natuur is. Hexagonaal water zet de cellen aan tot een hogere ATP-productie en daarmee zet Kangen-water het lichaam aan tot zelfgenezing. Daarnaast zit dit antioxidantrijke water boordevol elektronen die het kan doneren aan vrije zuurstofradicalen in je lichaam om deze te neutraliseren en zo gezondheid en langlevendheid te bevorderen.
Kortom, waterionisatie is de enige waterbehandelingsmethode die gewoon kraanwater kan omvormen tot iets wat zo dicht in de buurt komt van EZ-water dat je lichaam hiermee aan de slag kan. Bedenk ook dat het door Russen is bedacht om het bergwater van bijzonder gezonde en langlevende mensen in de Kaukasus te imiteren. Conclusie: Kangen-water is geen EZ-water in de zin van dat het natuurlijk gestructureerd water is, maar het verschaft kraanwater wel degelijk deze structuur!
Helaas bestudeert Pollack uitsluitend natuurlijk EZ-water en kunnen we van hem geen uitsluitsel verwachten met betrekking tot de vraag of EZ-water en Kangen-water letterlijk exact hetzelfde gestructureerd zijn. Ik vermoed van wel, maar kan dit niet hardmaken. In ieder geval kunnen we met zekerheid stellen dat Kangen-water identiek genoeg is.
Pollack beveelt liever groen plantensap aan, omdat dit het natuurlijke celwater van planten is dat planten maken door middel van fotosynthese. Deze omvorming van zonlicht zorgt voor een scheiding van de twee elektrische ladingen in water, wat aan de basis ligt van fotosynthese. Volgens Pollack is dit echter niet exclusief voorbehouden aan planten, maar aan alle op water gebaseerde levensvormen, inclusief de mens!
Ikzelf ben geen voorstander van het drinken van groene sappen. Ik geloof Pollack meteen als hij stelt dat je via groen plantsensap het gestructureerde en negatief geladen EZ-water binnenkrijgt, maar al jaren waarschuw ik ook voor talloze ongezonde antinutriënten in planten. Het zou goed zijn als Gerald Pollack nader onderzoek deed naar de biochemische samenstelling van diverse plantensappen. Hij zou dan ongetwijfeld tot de conclusie komen dat de antinutriënten in planten zich niet in het EZ-water bevinden, maar in het omringende bulkwater. Wanneer je planten perst krijg je echter alles mee, zowel het gezonde, negatief geladen EZ-water als het minder gezonde, positief geladen bulkwater. Pollack heeft namelijk geconstateerd dat EZ-water een dusdanig onderdoordringbare structuur heeft dat het vrij is van verontreinigingen. Letterlijk een Exclusion Zone dus.
Voor onze gezondheid zouden we dan ook enkel het EZ-water moeten drinken en niet het bulkwater. Het zou mooi zijn als we over een door de mens gemaakte technologie zouden beschikken om deze scheiding te kunnen maken. Welnu, deze bestaat al en heet waterionisatie. Het moet nog grondig onderzocht worden, maar Kangen-water zou dankzij deze technologie wel eens niet alleen ultiem gezond, maar ook nog 100% schoon en zuiver kunnen zijn!
Er valt nog veel te ontdekken over Kangen-water, maar door middel van het baanbrekende werk van Professor Pollack zijn we een flinke stap verder gekomen in ons begrip over de structuur van verschillende soorten water. Pollack ziet ook verregaande mogelijkheden voor de winning van vrije energie, aangezien de natuurlijke elektrische scheiding van water door zonlicht in een plus- en minpool in essentie een natuurlijke batterij of accu oplevert. Bekijk deze twee fascinerende Ted-talks van Professor Pollack:
Gerald Pollack heeft ook een zeer inzichtelijk boek geschreven, genaamd The Fourth Phase of Water.
Laatst bewerkt door een moderator: