G
Guest
Guest
Ik eet ook wel terug gepasteuriseerde zuivelproducten, aangezien ik 's morgens een smoothie drink, gemaakt van rauwe melk. Zo krijg ik lactase binnen om de lactose te kunnen verwerken.
Nu las ik op een thread van curezone dat gepasteuriseerde melk in feite je botten zwakker kan maken, want om de calcium uit de melk te kunnen verwerken, heeft het ook een bepaald enzym (phosphatase) nodig en dan gaat het lichaam dit van de tanden en botten halen indien dit enzym ontbreekt, zodoende dat gepasteuriseerde melk osteoporose juist in de hand werkt. Ik weet ook niet zeker of de calcium zonder dat enzym gewoon niet geabsorbeerd wordt of dat het lichaam effectief gaat lenen van de botten om de calcium te kunnen verteren/ absorberen...?
Langs de andere kant is calcium eigenlijk niet zo belangrijk voor de botten en tanden:
Big surprise: milk is not a good source of calcium because the enzyme phosphatase, which is necessary to absorb calcium, was destroyed by pasteurization. (Douglass) The only reason we think we need milk for calcium is that we’ve heard it all our lives – on TV, in school nutrition programs, from dieticians. But guess who paid for all that advertising and promotion?
Starting way back in the 1950s, the American Dairy Association spent millions providing ‘educational’ materials for American grade schools in which dairy products are presented as one of the Four Food Groups. This never had anything to do with science – this is marketing. There’s no such thing as the four food groups. They made it up! (MacDougall)
So, as for the calcium requirements of children:
” … pasteurized milk is incapable of rebuilding or maintaining bones and teeth.”
- Royal Lee, 1955
And as for digestion:
” commercially modified milk and baby foods are all foreign to the baby’s liver digestion and may produce diarrhea, milk allergies, and constipation.”
- H. Bieler, 1965
It is not just Africans who have lactose intolerance – all humans have lactose intolerance when it comes to pasteurized milk. But it’s still a word game: lactose is milk sugar. We’re not allergic to milk sugar; we’re allergic to milk. No enzymes = junk food.
.. "
Ik vraag mij ook af in welke verhouding je rauwe en gepasteuriseerde zuivel moet drinken/eten om geen problemen te krijgen. Is er een bepaalde hoeveelheid nodig van enzymen of enkel een minimum om een groter aantal vitaminen en mineralen te kunnen verwerken?
Nog meer info over wat pasteurisatie doet met melk
Nu las ik op een thread van curezone dat gepasteuriseerde melk in feite je botten zwakker kan maken, want om de calcium uit de melk te kunnen verwerken, heeft het ook een bepaald enzym (phosphatase) nodig en dan gaat het lichaam dit van de tanden en botten halen indien dit enzym ontbreekt, zodoende dat gepasteuriseerde melk osteoporose juist in de hand werkt. Ik weet ook niet zeker of de calcium zonder dat enzym gewoon niet geabsorbeerd wordt of dat het lichaam effectief gaat lenen van de botten om de calcium te kunnen verteren/ absorberen...?
Langs de andere kant is calcium eigenlijk niet zo belangrijk voor de botten en tanden:
Big surprise: milk is not a good source of calcium because the enzyme phosphatase, which is necessary to absorb calcium, was destroyed by pasteurization. (Douglass) The only reason we think we need milk for calcium is that we’ve heard it all our lives – on TV, in school nutrition programs, from dieticians. But guess who paid for all that advertising and promotion?
Starting way back in the 1950s, the American Dairy Association spent millions providing ‘educational’ materials for American grade schools in which dairy products are presented as one of the Four Food Groups. This never had anything to do with science – this is marketing. There’s no such thing as the four food groups. They made it up! (MacDougall)
So, as for the calcium requirements of children:
” … pasteurized milk is incapable of rebuilding or maintaining bones and teeth.”
- Royal Lee, 1955
And as for digestion:
” commercially modified milk and baby foods are all foreign to the baby’s liver digestion and may produce diarrhea, milk allergies, and constipation.”
- H. Bieler, 1965
It is not just Africans who have lactose intolerance – all humans have lactose intolerance when it comes to pasteurized milk. But it’s still a word game: lactose is milk sugar. We’re not allergic to milk sugar; we’re allergic to milk. No enzymes = junk food.
.. "
Ik vraag mij ook af in welke verhouding je rauwe en gepasteuriseerde zuivel moet drinken/eten om geen problemen te krijgen. Is er een bepaalde hoeveelheid nodig van enzymen of enkel een minimum om een groter aantal vitaminen en mineralen te kunnen verwerken?
Nog meer info over wat pasteurisatie doet met melk