Hoi allemaal,
Er is vast al een en ander over geschreven hier: groenten.
Het zijn eigenlijk twee vragen.
Het is weer lente en traditioneel gezien (enkele generaties terug nog) de tijd om jong groen te plukken en te eten om in de winter opgedane tekorten aan te vullen. Speenkruid, jong paardebloemblad... hoe belangrijk zijn groene bladgroenten en hoe belangrijk is het om dan voor de échte (wilde) varianten te kiezen?
En hoe belangrijk zijn andere groenten in je dieet? Een paar weken geleden nog at ik vnl. groenten, nu is het ineens meer een bijgerecht geworden. Ik eet wel steeds een flinke schep gefermenteerde groenten bij de maaltijd, maar het komt regelmatig voor dat ik aan andere groenten geen behoefte heb. Is dit weer een fase die ik doorga of zit ik nu eindelijk op het goede spoor? (Het voelt of met het invoeren van wat brood mijn lichamelijke behoeften veel beter vervuld worden.)
Er is vast al een en ander over geschreven hier: groenten.
Het zijn eigenlijk twee vragen.
Het is weer lente en traditioneel gezien (enkele generaties terug nog) de tijd om jong groen te plukken en te eten om in de winter opgedane tekorten aan te vullen. Speenkruid, jong paardebloemblad... hoe belangrijk zijn groene bladgroenten en hoe belangrijk is het om dan voor de échte (wilde) varianten te kiezen?
En hoe belangrijk zijn andere groenten in je dieet? Een paar weken geleden nog at ik vnl. groenten, nu is het ineens meer een bijgerecht geworden. Ik eet wel steeds een flinke schep gefermenteerde groenten bij de maaltijd, maar het komt regelmatig voor dat ik aan andere groenten geen behoefte heb. Is dit weer een fase die ik doorga of zit ik nu eindelijk op het goede spoor? (Het voelt of met het invoeren van wat brood mijn lichamelijke behoeften veel beter vervuld worden.)