S
sprout
Guest
Onlangs kwam ik deze informatie tegen over oxycholesterol: [URL]http://www.brain-food.nl/cholesterol.htm[/URL]
Verhitting van cholesterolrijk dierlijk voedsel zou volgens deze site/bronnen erg ongezond zijn, rauw eten van dit cholesterolrijk dierlijk voedsel zou het beste zijn.
Ben ik even blij dat ik altijd rauwe eidooiers eet. :mrgreen: :lol:
Nu eet ik zelf geen vlees, maar vraag me af hoe andere forumgangers dit meestal bereiden?
Niet rauwe roomboter zou in dit geval ook niet best zijn.
Zo'n blikje schelvislever is dan opeens niet meer zo gezond, bovendien heb ik ook mijn twijfels over de gezondheid van sterilisatieproces van de schelvislever in het blikje. Dit gaat namelijk gepaard met hoge temperaturen waardoor de BPA's uit de plastic binnenkant van het blikje lekken, deze BPA's kunnen de werking van oestrogeen nabootsen in het lichaam.
Verhitting van cholesterolrijk dierlijk voedsel zou volgens deze site/bronnen erg ongezond zijn, rauw eten van dit cholesterolrijk dierlijk voedsel zou het beste zijn.
Ben ik even blij dat ik altijd rauwe eidooiers eet. :mrgreen: :lol:
Nu eet ik zelf geen vlees, maar vraag me af hoe andere forumgangers dit meestal bereiden?
Niet rauwe roomboter zou in dit geval ook niet best zijn.
Zo'n blikje schelvislever is dan opeens niet meer zo gezond, bovendien heb ik ook mijn twijfels over de gezondheid van sterilisatieproces van de schelvislever in het blikje. Dit gaat namelijk gepaard met hoge temperaturen waardoor de BPA's uit de plastic binnenkant van het blikje lekken, deze BPA's kunnen de werking van oestrogeen nabootsen in het lichaam.