@ Danielle
Zo te lezen ben je op veel gebieden al goed bezig. Een half jaar geleden at ik misschien wel hetzelfde zoals jij nu doet. Door informatie vanuit Mike en dit forum ben ik tot nieuwe inzichten gekomen en is mijn voedingspatroon verder ontwikkeld.
Wat eet je dan en hoe verander je je dieet?
Ik heb afgelopen jaren ook nogal wat veranderingen doorgevoerd, maar ik ben alleenwonende en dat is natuurlijk heel wat gemakkelijker. Ik hanteer voor mezelf de strategie van een puzzel maken: eerst de hoekjes, dan de randjes, dan de gemakkelijk te herkennen stukjes die samen een duidelijk dingen vormen en zo ga ik door totdat er alleen nog wat plaatsen open zijn voor de laatste moeilijke stukjes die veel op elkaar lijken.
Ik probeer me te informeren om te begrijpen waarom bepaalde keuzes belangrijk zijn en dan heroverweeg ik mijn gewoontepatronen. Ik doe alles vanuit overtuiging en ik ben niet 1,2,3 overtuigd. Maar ik wil wel graag weten of iemand iets belangrijks te vertellen heeft. Daarna ga ik het zelf onderzoeken en daarna ga ik mijn dieet aanpassen en voelen of ik verschil merk.
Als ik iets nieuws ontdek wat ik wil integreren ga ik meestal (net zoals bij een puzzel) stapsgewijs te werk. In mijn dieet bekijk ik wat ik het gemakkelijkste kan aanpassen en daar begin ik mee. Bijvoorbeeld koolhydraten verminderen. Bij het avondeten vind ik de granen niet zo speciaal lekker. Ik vind het prima om een kipcurry zonder rijst te eten. Ik hou van vlees, dikke vette sauzen, groente, kruiden en specerijen. Rijst was enkel een aanvulling. Overdag eet ik graag eieren, avocado, noten, rauwe haring, een salade, brood. Ik vind brood (+beleg) best wel lekker, dus als koolhydraatbron hou ik brood aan, maar verminder ik de hoeveelheid. Noten vind ik lekker, maar zou ik wel kunnen missen. Ik ga nu verder ontdekken hoe ik ze kan bewerken (wellen, roosteren) totdat ik ze gezond genoeg vind maar nog wel lekker. En ja het kost even tijd om je kijk op bepaalde producten te veranderen. Ik heb noten en groenten altijd als heel gezond gezien. Nu kijk ik er wat genuanceerder tegen aan.
Van de nachtschades zijn er nogal wat planten die ik lekker vind. Aardappels vind ik erg lekker en laat ik nu nog niet los, maar aubergines doen me weinig en ga ik echt niet meer kopen. Paprika's kan ik ook wel missen en tomaten ook nog wel. Dus paprika's gebruik ik niet meer in mijn gerechten en tomaten een heel stuk minder. Maar tomatenpuree ben ik gewend om met koken te gebruiken. Die blijf ik nog even gebruiken, maar ik ga wel experimenteren met gerechten zonder tomatenpuree en ga op zoek naar alternatieven. Ik forceer niks en wil me ten alle tijde vrij blijven voelen bij wat ik doe. Maar ik zet wel een beweging in gang. Misschien eet ik over 3 maanden wel nachtschadevrij, misschien pas over 10 maanden of misschien gebruik ik volgend jaar nog steeds wel in kleine mate nachtschadeplanten en wil ik die toch blijven gebruiken. Ik zie het wel.
Zoals vaker op het forum is gezegd: Eten mag wel een feest blijven.
Zo te lezen ben je op veel gebieden al goed bezig. Een half jaar geleden at ik misschien wel hetzelfde zoals jij nu doet. Door informatie vanuit Mike en dit forum ben ik tot nieuwe inzichten gekomen en is mijn voedingspatroon verder ontwikkeld.
Wat eet je dan en hoe verander je je dieet?
Ik heb afgelopen jaren ook nogal wat veranderingen doorgevoerd, maar ik ben alleenwonende en dat is natuurlijk heel wat gemakkelijker. Ik hanteer voor mezelf de strategie van een puzzel maken: eerst de hoekjes, dan de randjes, dan de gemakkelijk te herkennen stukjes die samen een duidelijk dingen vormen en zo ga ik door totdat er alleen nog wat plaatsen open zijn voor de laatste moeilijke stukjes die veel op elkaar lijken.
Ik probeer me te informeren om te begrijpen waarom bepaalde keuzes belangrijk zijn en dan heroverweeg ik mijn gewoontepatronen. Ik doe alles vanuit overtuiging en ik ben niet 1,2,3 overtuigd. Maar ik wil wel graag weten of iemand iets belangrijks te vertellen heeft. Daarna ga ik het zelf onderzoeken en daarna ga ik mijn dieet aanpassen en voelen of ik verschil merk.
Als ik iets nieuws ontdek wat ik wil integreren ga ik meestal (net zoals bij een puzzel) stapsgewijs te werk. In mijn dieet bekijk ik wat ik het gemakkelijkste kan aanpassen en daar begin ik mee. Bijvoorbeeld koolhydraten verminderen. Bij het avondeten vind ik de granen niet zo speciaal lekker. Ik vind het prima om een kipcurry zonder rijst te eten. Ik hou van vlees, dikke vette sauzen, groente, kruiden en specerijen. Rijst was enkel een aanvulling. Overdag eet ik graag eieren, avocado, noten, rauwe haring, een salade, brood. Ik vind brood (+beleg) best wel lekker, dus als koolhydraatbron hou ik brood aan, maar verminder ik de hoeveelheid. Noten vind ik lekker, maar zou ik wel kunnen missen. Ik ga nu verder ontdekken hoe ik ze kan bewerken (wellen, roosteren) totdat ik ze gezond genoeg vind maar nog wel lekker. En ja het kost even tijd om je kijk op bepaalde producten te veranderen. Ik heb noten en groenten altijd als heel gezond gezien. Nu kijk ik er wat genuanceerder tegen aan.
Van de nachtschades zijn er nogal wat planten die ik lekker vind. Aardappels vind ik erg lekker en laat ik nu nog niet los, maar aubergines doen me weinig en ga ik echt niet meer kopen. Paprika's kan ik ook wel missen en tomaten ook nog wel. Dus paprika's gebruik ik niet meer in mijn gerechten en tomaten een heel stuk minder. Maar tomatenpuree ben ik gewend om met koken te gebruiken. Die blijf ik nog even gebruiken, maar ik ga wel experimenteren met gerechten zonder tomatenpuree en ga op zoek naar alternatieven. Ik forceer niks en wil me ten alle tijde vrij blijven voelen bij wat ik doe. Maar ik zet wel een beweging in gang. Misschien eet ik over 3 maanden wel nachtschadevrij, misschien pas over 10 maanden of misschien gebruik ik volgend jaar nog steeds wel in kleine mate nachtschadeplanten en wil ik die toch blijven gebruiken. Ik zie het wel.
Zoals vaker op het forum is gezegd: Eten mag wel een feest blijven.