Hierbij nog een interessante studie over de mogelijkheden van eierschalen en eierschaalmembranen/eierschaalvliezen:
[URL]http://www.pjbs.org/ijps/fin2058.pdf[/URL]
En nog een studie, met het vegelijking in mineraalsamenstelling van een eierschaal tussen een viergranen ei, gras ei en legbattery ei (op de "view" knop klikken rechts op deze pagina):
http://www.researchgate.net/publica...uman_nutrition/links/0912f50b5fa6f7de37000000
@Johanna: Wat mij opvalt is dat de Bio eierschalen van de Aldi juist veel harder zijn dan die bij de biologische boer.
Ik wil binnenkort een poging wagen om te kijken of eierschalen kunnen helpen bij tandbederf. Door de eierschalen volledig oplossen in appelazijn, en vervolgens iedere dag ongeveer 1/2 opgeloste eierschaal consumeren. Verdunnen en drinken met een rietje.
De chemische reactie ziet er niet zo smakelijk uit :mrgreen: :
Quote:
Egg shells contain calcium carbonate (CaCO3), and vinegar's active ingredient is
acetic acid (CH3COOH). When these chemicals react together you end up with a salt
called calcium ethanoate, some water, and bubbly carbon dioxide gas. The reaction
for this equation looks like this:
CaCO3 + 2CH3COOH -> Ca(CH3COO)2 + CO2 + H2O
Quote:
Eierschalen 5 min koken, laten drogen en fijn malen.Neem 0.5 tot 1 gram per dag. Je kan deze therapie 2x per jaar een maand uitvoeren."
Zou het nog nodig zijn om de eierenschalen te koken als je ze in pure appelazijn zet? Of gaan de parasieten en/of bacteriën in de pure appelazijn dood, en volstaat het om schoon geschrobde eierschalen in de azijn te leggen? Bij koken verdwijnen er misschien waardevolle sporenelementen in het kookvocht of tast je de structuur van de eierschaal aan waardoor deze misschien minder effectief is.