Allergie, waar komt dat vandaan?

Quote:
Probiotic Helps People with Peanut Allergy

Australian researchers have found a possible key to a cure for people with potentially fatal peanut allergies.

A Melbourne-based study has already transformed the lives of many of the children who took part in the clinical trial.

Researchers from the Murdoch Childrens Research Institute gave about 30 allergic children a daily dose of peanut protein together with a probiotic in an increasing amount over an 18-month period.

The probiotic used in the study was Lactobacillus rhamnosus and the dose was equivalent to eating about 20kg of yoghurt each day. At the end of the trial 80% of the children could eat peanuts without any reaction.

“Many of the children and families believe it has changed their lives, they’re very happy, they feel relieved,” said the lead researcher, Mimi Tang. “These findings provide the first vital step towards developing a cure for peanut allergy and possibly other food allergies.”

Almost three in every 100 Australian children have a peanut allergy.

“We focused on peanut allergy because it is usually lifelong and it is the most common cause of death from food anaphylaxis,” Tang said.

http://www.theguardian.com/science/...archers-say-they-may-have-found-key-to-a-cure


 
Allergies can affect anyone. Charles, Prince of Wales, is a famous case. He is reported to have been allergic to the horses he rode, and even to his own parade uniform. Like many people, he tried to control his symptoms using prescription medications, as well as alternative medicine.

Nothing worked, and his symptoms persisted. In 1999, on the recommendation of his personal physician, Prince Charles sought help from Konstantin and Ludmila Buteyko. Once he learned to reduce his breathing, he was no longer affected by allergies, and since that time, the Prince's Foundation for Integrated Health has actively promoted the Buteyko™ Breathing Normalization method as a natural and holistic cure for allergies. http://www.breathingcenter.com/allergy-buteyko-breathing
 
In 1999, on the recommendation of his personal physician, Prince Charles sought help from Konstantin and Ludmila Buteyko. Once he learned to reduce his breathing, he was no longer affected by allergies, and since that time, the Prince's Foundation for Integrated Health has actively promoted the Buteyko™ Breathing Normalization method as a natural and holistic cure for allergies. http://www.breathingcenter.com/allergy-buteyko-breathing
 
http://www.npo.nl/focus-allergieen/17-05-2015/VPWON_1234849

Focus: Allergieën

Allergieën komen steeds meer voor en nemen bijna epidemische vormen aan, maar vreemd genoeg gebeurt dat alleen in de westerse wereld. Professor Graham Rook denkt dat de veranderingen die we hebben aangebracht in onze omgeving, van invloed zijn op ons microbioom - de bacteriën die in en op ons leven - en dat dit funest is voor ons immuunsysteem. Om te kijken of deze theorie in de werkelijkheid opgaat, worden twee doorsnee gezinnen onder de loep genomen, van het eten in hun supermarktkarretje tot en met de manier waarop ze hun handen wassen. Zal dit experiment nieuwe inzichten opleveren over de vraag waarom allergieën blijven toenemen?

 
Food allergies. Clostridia helps prevent sensitization to food allergens, recent research14,15 shows. Immune responses to food allergens were reversed once Clostridia bacteria were recolonized.

Using genetic analysis, it was determined that Clostridia instructs immune cells to produce a signaling molecule called interleukin-22 (IL-22), which reduces the permeability of the intestinal lining, thereby preventing leaky gut syndrome—a condition that allows allergens to enter your bloodstream, thereby producing an immune response http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2099/12/31/importance-gut-microbiome.aspx?e_cid=20150713Z1_DNL_art_1&utm_source=dnl&utm_medium=email&utm_content=art1&utm_campaign=20150713Z1&et_cid=DM79482&et_rid=1031093368

 
Boerderij beschermt tegen allergieën

Kinderen die opgroeien op een boerderij met vee blijken beter beschermd te zijn tegen astma en allergiëen. Dat concluderen prof. Bart Lambrecht en zijn Vlaamse collega's in vakblad Science.

Boerderijstof
Het onderzoek is uitgevoerd door het Erasmus MC, het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) en de Universiteit Gent (UGent). Ook experts in Rotterdam, München en Marseille leverden een aandeel. De wetenschappers vonden een oorzakelijk verband tussen de blootstelling aan 'boerderijstof' en de bescherming tegen astma en allergieën. Ze ontdekten ook hoe de bescherming in z'n werk gaat.

Kind boerderij stro koeAstmavaccin
Hun vinding wordt gezien als een grote stap in de richting van een mogelijk astmavaccin. De onderzoeksresultaten zijn 3 september gepubliceerd in het wetenschappelijke topblad Science.

Muizen
Het was al langer vastgesteld dat kinderen die opgroeien op een veeboerderij beter beschermd zijn dan andere kinderen tegen astma en allergieën. Op de vraag waarom dat is, tastte de wetenschap in het duister. "Wat wij nu ontdekt hebben, is dat het verband tussen boerderijstof en een bescherming tegen astma en allergieën echt bestaat. Daar zijn we achter gekomen door muizen bloot te stellen aan extracten van boerderijstof uit Duitsland en Zwitserland. Tests wezen uit dat deze muizen volledig beschermd waren tegen huisstofmijtallergie. Dat is de meest voorkomende vorm van allergie bij mensen'', zegt Lambrecht, immunopatholoog van het Erasmus MC.

Slijmvlies
Naast dit causale verband ontdekten de wetenschappers ook het werkingsmechanisme. Boerderijstof zorgt ervoor dat het slijmvlies aan de binnenkant van de luchtwegen minder reageert op allergenen, bijvoorbeeld huisstofmijt. "Dit effect wordt veroorzaakt door het eiwit A20, dat het lichaam produceert na contact met boerderijstof. Als we het A20-eiwit in het slijmvlies van de longen inactief maken, blijkt het boerderijstof niet meer in staat om allergie en astma af te remmen."

Tekort
Deze bevindingen werden vervolgens getoetst bij patiënten. Gebleken is dat mensen die last hebben van allergieën en astma een tekort aan het beschermende A20 hebben. Dit verklaart waarom zij zo sterk reageren op allergenen. "Bovendien stelden we bij een testgroep van 2.000 kinderen die opgroeien op een boerderij vast dat het grootste deel van hen beschermd is. Zij die echter nog steeds allergieën ontwikkelen, en dus niet beschermd zijn, hebben een genetische variant van het A20-gen waardoor A20 niet naar behoren functioneert."

Endotoxines
Het onderzoeksteam wil nu gaan achterhalen welke actieve stof in het boerderij zorgt voor de bescherming. Als dat bepaald kan worden, is de ontwikkeling van een preventief medicijn tegen astma een mogelijke volgende stap. "We hebben al een idee dat een deel van het antwoord ligt bij endotoxines. Dat zijn bestanddelen van de celwanden van specifieke bacteriën. Maar ongetwijfeld zijn er nog meer actieve stoffen die een rol kunnen spelen", zegt mede-onderzoeksleider Hamida Hammad van het VIB en UGent. http://www.erasmusmc.nl/corp_home/c...2015-09/boerderij.beschermt.tegen.allergieen/ via http://www.leefbewust.com/2015/nieuws/040915.html

 
Mensen met een graspollenallergie reageren vaak ook allergisch op meloen, sinaasappel, tomaat, pinda’s en tarwe, dit heet kruisreactiviteit.

Ik had een sinaasappel inclusief schil (gaat door voor een prebioticum en ik doe alles voor een goede darmflora) verwerkt in een avondmaaltijd, maar mijn maag keert zich heel snel om van een beetje sinaasappel. Ik heb ook hooikoorts: en zie daar gaan we al: kruisreactiviteit. Meloen kwam er bij mij al eens uit als problematisch al eet ik dat wel, tarwe is zowiezo een probleem, tomaat ook (ik dacht omdat het een nachtschade is, maar kennelijk mogelijk in eerste instantie vanwege de kruisreactie met de pollenallergie) en pinda gaat nog wel, maar uit een test kwam het ook al als problematisch naar voren als allergeen.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.545
Berichten
552.545
Leden
8.668
Nieuwste lid
Joy63
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan