Mensen zeggen altijd dat je een AB kuur moet afmaken maar lang geleden kwam ik al dit verhaal tegen:
Kuur afmaken?
Apothekers plakken trouwhartig een etiketje 'Kuur afmaken' op alle antibiotica, want, zeggen zij, anders ontstaat resistentie en wordt de bacterie ongevoelig voor het geneesmiddel. Dat advies stamt waarschijnlijk uit de tijd van de tuberculose: de verwekker daarvan kon inderdaad resistent worden. Maar voor het overige zijn er eigenlijk geen bacteriën die zo snel kunnen veranderen dat ze zich tegen de kuur kunnen verweren. Hoe langer een kuur duurt, hoe meer ook de nuttige bacteriën in ons lichaam er last van hebben, en bovendien komen er, via de urine, meer antibiotica in het milieu. Een stevige mep werkt bij bacteriën beter dan langdurig duwen, en als de infectie is bestreden, kan met de kuur worden gestopt: 'Alleen
de tijd die nodig is de infectie te bestrijden bepaalt de noodzakelijke duur van de behandeling, en niet de arbitraire lengte van een antibioticakuur,' schrijven internist Jos van der Meer en apotheker Stephanie Natsch in het Nederlands tijdschrift voor geneeskunde van 28 augustus 2004 (jg. 148, p. 1720-1723).
Bijna 10 jaar later dit bericht:
http://www.volkskrant.nl/archief/is...en-antibioticakuur-niet-af-te-maken~a3429548/
Dus daarom doe ik altijd hetzelfde, even een flinke tik en dan weer terug naar de natuurlijke middelen. Ik probeer eerst altijd de natuurlijke weg maar bij kiespijn moet ik vaak zwaarder geschut inzetten. De gebruikelijke middelen zoals extra vitamine C, olijfolie, spoelen met kokosolie etc waren deze keer helaas niet sterk genoeg, ik vermoed mede omdat ik met een open wond zat aan de onderkant.
http://www.leefbewust.com/columns/040316.htm