zucht...ik heb zo mijn best dit weekend gedaan op de bottenbouillon.. en het is niet dik.. maar nog steeds waterig. en het is raar van kleur dit keer..
Wat heb ik gedaan:
1 groot stuk bot + 1 mergpijp
in een pan naar verhouding gedaan dat er veel bot in zit en weinig pan overblijft..
eerst een nacht laten weken met appelazijn troebel.
Daarna ruim 16 uur laten pruttelen tegen de kook aan..
Daarna ruim 8 uur laten afkoelen op het fornuis..
kwam ik net thuis van school kijk ik dus in de pan.. totaal niet dik
heb vervolgens de botten eruit gehaald, al het vlees en prut uitgepeuterd, en door de soep gedaan en met een staafmixer tot een gladde substantie gemaakt..
Nu is het dus wel wat dikker
maar dat komt door al het vlees en prut wat eraan zat..
Is dit ook hoe jullie het doen?
En eten jullie ook alles van het bot en mixen jullie dat door de soep?
Of hoe doen jullie dat met de restjes?
Ik heb overigens ook niks gezeefd, maar gewoon alle vetjes erin gelaten..
Heb ik misschien dit verkeerd gedaan en had ik het wel moeten zeven?
Bedankt alvast! aldoende leert men