Ufo,
Quote:
Een tekort aan vitamine K bij volwassenen is zeldzaam, om een aantal redenen:
1.Vitamine K komt in veel voedingsmiddelen voor.
2.In de vitamine-K-epoxidecyclus wordt vitamine K geschikt gemaakt voor hergebruik.
3.De darmflora bevat bacteriën die menachinonen (vitamine K2) produceren, het is echter onduidelijk in hoeverre deze menachinonen geabsorbeerd kunnen worden.
1. Vitamine k1 is plantaardig en kan er dan wel veel in zitten je hebt veel en veel meer nodig om werkzaam te zijn in je lichaam.
En vitamine k2 zit in theorie wel in veel voedingsmiddelen maar in de praktijk blijkt dat vaak heel erg tegen te vallen.
2. Dit recycling proces werkt vaak maar matig.
3. Heel veel mensen hebben geen goede darmflora.
En dan nog, net zoals met zoveel vitaminen zijn ze ooit te weten gekomen waar het iig goed voor is (bloedstolling in dit geval) en dan wordt er blijkbaar zonder meer vanuit gegaan dat als je net goenoeg binnen krijgt om dat te voorkomen je dan genoeg hebt.
Zo gaat dat met vitamine K, A, D. Maar ook met jodium bijvoorbeeld.
Zelfs nu er diverse studies gedaan zijn naar vitamine k waaruit blijkt dat veel meer k er duidelijk voor zorgt dat bv calcium daar heen gaat waar het nodig is. Met als gevolg minder hart en vaat ziekten etc blijven ze maar blaten dat als je maar gevarieerd eet ( :roll: ) je altijd genoeg vitamine k binnen krijgt! :evil:
Hier staat beschreven hoe Price dacht over vitamine K (activator x)
http://www.westonaprice.org/fat-sol...6NztzOjM6ImsncyI7aTo4O3M6OToidml0YW1pbiBrIjt9