Lievergezond
Well-known member
Als ik wel eens mensen spreek buiten dit wereldje dan bakken mensen vaak in Becel (linolzuurbom) of Croma maar ze hebben geen idee waarmee ze bakken. Ja het vlees smaakt erg lekker. Dit is ook geen raadsel want in Croma zitten maar liefst 3 smaakversterkers. Dan kun je dus net zo goed een potje Vetsin aanschaffen en het net als veel Chinese restaurants er zelf op strooien, maar wie zou dat zelf ooit doen?
Iemand tipte mij recent over een goede Indonesisch restaurantje in Zeist tot hij ontdekte dat ze ook daar MSG gebruikten.....
Lekker goedje trouwens:
http://goedgezond.info/2015/01/mono...xisch-ook-excitotoxisch-leidt-tot-celsterfte/
Een specifieke receptor die door velen in de levensmiddelenindustrie wordt gebruikt, is de unami (kunstmatige zoet vet smaak) receptor of de receptor die wordt geactiveerd door het vrije glutamaat (MSG= mononatriumglutamaat, een smaakversterker.) Door het toenemend bewustzijn over de negatieve gevolgen van teveel MSG gebruikt de levensmiddelenindustrie verschillende strategieën om de hoeveelheid vrije glutamaat te verbergen die beschikbaar zijn om deze unami receptoren te binden. Waarom wordt het aan levensmiddelen toegevoegd?
http://www.leefbewust.com/2015/nieuws/msg.html
Croma bevat gehard vet, veel linolzuur en slechts 3 smaakversterkers.
Plantaardige oliën (palm, koolzaad, zonnebloem, volledig gehard palm: in wisselende verhoudingen), zout (1,1%), droge MELKBESTANDDELEN, emulgator: SOJALECITHINE, smaakversterkers (E621, E627, E631) aroma, kleurstof E160a, vitamine A en D. De gele kleurstof (E160a) in de boter kan synthetisch gemaakt zijn, dus de herkomst is onbekend.
Veel mensen vergeten ook dat de darmen een belangrijke rol spelen in dit proces. Uit dit MSG artikel:
Wanneer we denken aan de smaak denken de meesten van ons aan de smaakpapillen (sensoren) op onze tong. Maar er zijn vele chemische sensoren of 'smaak' receptoren in onze darmen die een enorme rol in onze voedingskeuzes spelen (Een receptor is een eindorgaan van sensorische (zintuigen) en sensibele zenuwen).
En steeds komen die darmen terug als de basis van heel veel klachten. Zowel fysieke als mentale klachten. http://tinyurl.com/pv5wce2
Iemand tipte mij recent over een goede Indonesisch restaurantje in Zeist tot hij ontdekte dat ze ook daar MSG gebruikten.....
Lekker goedje trouwens:
http://goedgezond.info/2015/01/mono...xisch-ook-excitotoxisch-leidt-tot-celsterfte/
Een specifieke receptor die door velen in de levensmiddelenindustrie wordt gebruikt, is de unami (kunstmatige zoet vet smaak) receptor of de receptor die wordt geactiveerd door het vrije glutamaat (MSG= mononatriumglutamaat, een smaakversterker.) Door het toenemend bewustzijn over de negatieve gevolgen van teveel MSG gebruikt de levensmiddelenindustrie verschillende strategieën om de hoeveelheid vrije glutamaat te verbergen die beschikbaar zijn om deze unami receptoren te binden. Waarom wordt het aan levensmiddelen toegevoegd?
http://www.leefbewust.com/2015/nieuws/msg.html
Croma bevat gehard vet, veel linolzuur en slechts 3 smaakversterkers.
Plantaardige oliën (palm, koolzaad, zonnebloem, volledig gehard palm: in wisselende verhoudingen), zout (1,1%), droge MELKBESTANDDELEN, emulgator: SOJALECITHINE, smaakversterkers (E621, E627, E631) aroma, kleurstof E160a, vitamine A en D. De gele kleurstof (E160a) in de boter kan synthetisch gemaakt zijn, dus de herkomst is onbekend.
Veel mensen vergeten ook dat de darmen een belangrijke rol spelen in dit proces. Uit dit MSG artikel:
Wanneer we denken aan de smaak denken de meesten van ons aan de smaakpapillen (sensoren) op onze tong. Maar er zijn vele chemische sensoren of 'smaak' receptoren in onze darmen die een enorme rol in onze voedingskeuzes spelen (Een receptor is een eindorgaan van sensorische (zintuigen) en sensibele zenuwen).
En steeds komen die darmen terug als de basis van heel veel klachten. Zowel fysieke als mentale klachten. http://tinyurl.com/pv5wce2