eieren

Ei-eiwit rauw valt me niet goed, ei-eiwit staat bekend als niet-gezond, en gekookt/gebakken vind ik het niet lekker en slecht verteerbaar.
Dat is persoonlijk en voor jou kan dat natuurlijk anders zijn.
Valt niet goed, en niet lekker ok tot daar aan toe.
Bekend als niet gezond ?? Het is na wei, de meest volwaardige bron van eiwit. Van waar haal je dat fabeltje ? Dat is niks persoonlijks. Dat is pure larie en lulkoek
 
Valt niet goed, en niet lekker ok tot daar aan toe.
Bekend als niet gezond ?? Het is na wei, de meest volwaardige bron van eiwit. Van waar haal je dat fabeltje ? Dat is niks persoonlijks. Dat is pure larie en lulkoek
"Rauw eiwit bevat avidine: een stof die de opname van B8 (biotone) blokkeert en dus kan leiden tot een tekort van de vitamine."
2e keer 'rauw' ervoor vergeten te melden.
In de dooier schijnt trouwens het meeste eiwit zitten.
Eiwitten krijg ik meer dan genoeg binnen, dus daarvoor hoef ik dan weer gelukkig niet al dat ei-eiwit te nuttigen.
 
"Rauw eiwit bevat avidine: een stof die de opname van B8 (biotone) blokkeert en dus kan leiden tot een tekort van de vitamine."
2e keer 'rauw' ervoor vergeten te melden.
In de dooier schijnt trouwens het meeste eiwit zitten.
Eiwitten krijg ik meer dan genoeg binnen, dus daarvoor hoef ik dan weer gelukkig niet al dat ei-eiwit te nuttigen.
een dooier bevat zoveel meer biotine dan de avidine kan binden.

Daarnaast neem je ook biotine op via melk en in hoge mate in orgaanvlees.
 
een dooier bevat zoveel meer biotine dan de avidine kan binden.

Daarnaast neem je ook biotine op via melk en in hoge mate in orgaanvlees.
Dus krijg ik meer biotine binnen als ik ei-eiwit niet nuttig.
Thanks !
 
Ik neem geen enkel risico, biotine is nl. een belangrijke factor in de energiehuishouding.
Inderdaad, maar het lichaam maakt zelf geen biotine aan. Ook kan het lichaam geen biotine opslaan omdat het een wateroplosbare vitamine is. Je moet er dus voor zorgen dat je iedere dag genoeg biotine binnenkrijgt. Het eten van voedsel dat rijk is aan biotine (eieren, lever, melk, pinda’s en noten) is daarom belangrijk.
Ook de antioconceptiepil zorgt voor minder biotine.

De ideale opname voor volwassenen is 40microgram, maw ca 2 eieren, of 100gr lever of 150gr noten

avidine weegt 66000 gram/mol
biotine weegt 244,3 gram/mol
60% van het ei bestaat uit het eiwit , 30% uit de dooier,
In 1 gram avidine zitten een hoop moleculen avidine, In die andere gram biotine zitten een hoop moleculen biotine, maar avidine is een grote molecuul (is erg zwaar, relatief gezien dan) en biotine is maar een ukkepuk van een molecuul, dus zitten er in die ene gram biotine veel meer moleculetjes biotine dan dat er moleculetjes avidine in die gram avidine zitten.
En gelukkig zijn de moleculen van belang en niet de grammen,en die zitten dus in verhouding van 1 molecuul avidine tov 270 molecules biotine. En 1 molecuul avidine neutraliseert 4 molecules biotine

Maw er blijft nog genoeg biotine over.

Denk je echt dat God iets eetsbaar zo slecht zou maken ?
 
Inderdaad, maar het lichaam maakt zelf geen biotine aan. Ook kan het lichaam geen biotine opslaan omdat het een wateroplosbare vitamine is. Je moet er dus voor zorgen dat je iedere dag genoeg biotine binnenkrijgt. Het eten van voedsel dat rijk is aan biotine (eieren, lever, melk, pinda’s en noten) is daarom belangrijk.
Ook de antioconceptiepil zorgt voor minder biotine.

De ideale opname voor volwassenen is 40microgram, maw ca 2 eieren, of 100gr lever of 150gr noten

avidine weegt 66000 gram/mol
biotine weegt 244,3 gram/mol
60% van het ei bestaat uit het eiwit , 30% uit de dooier,
In 1 gram avidine zitten een hoop moleculen avidine, In die andere gram biotine zitten een hoop moleculen biotine, maar avidine is een grote molecuul (is erg zwaar, relatief gezien dan) en biotine is maar een ukkepuk van een molecuul, dus zitten er in die ene gram biotine veel meer moleculetjes biotine dan dat er moleculetjes avidine in die gram avidine zitten.
En gelukkig zijn de moleculen van belang en niet de grammen,en die zitten dus in verhouding van 1 molecuul avidine tov 270 molecules biotine. En 1 molecuul avidine neutraliseert 4 molecules biotine

Maw er blijft nog genoeg biotine over.

Denk je echt dat God iets eetsbaar zo slecht zou maken ?
God heeft mij ook onderscheidingsvermogen gegeven om te kunnen kiezen om voor optimale delen te gaan bij het innemen van voeding. Sommige delen laat ik daarom liever over voor andere wezens.
 
Ik eet ook al jaren regelmatig rauwe eieren, zowel het wit als de dooier sla ik in 1 keer als een shotje achterover. En dan gerust 2/3/4 achter elkaar, meerdere malen per week. De smaak en textuur wennen voor mij nooit :). Maar het is wat mij betreft de ideale fast food.
 
Laatst bewerkt:
  • Leuk
Waarderingen: Surv

Forum statistieken

Onderwerpen
4.563
Berichten
562.116
Leden
8.670
Nieuwste lid
bluepillexpress
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan