EU

Terwijl de media spookverhalen over Russische expansie naar de Baltische staten naar buiten brengt, richt Rusland zich op Griekenland:

http://wakeupfromyourslumber.com/nato-invents-russian-threats-in-the-baltic-but-putins-next-big-play-is-greece/

Mike
 
De waarheid over Varoufakis, de Griekse Minister van Financien:

http://wakeupfromyourslumber.com/a-soros-trojan-horse-inside-the-new-greek-government/

Mike

 
Ondertussen ;

Wat ons Nederlandse volk wijs gemaakt werd over o.a de Betuwelijn
dat , het een mislukt project zou zijn.
(Die van het belastinggeld door het Nederlandse volk gerealiseerd is.)

Maar die Betuwelijn Route ligt klaar voor een heel andere reden ( Missie)

 
5:05 Betuwelijn voor het verbinden van Rotterdam en Antwerpen?
De Betuwelijn is het spoor voor personenvervoer tussen Elst en Dordrecht
Waarschijnlijk bedoelt deze man de Betuweroute. Dat is een spoorlijn tussen Kijfhoek en Zevenaar.
Er ligt dus niks van een Betuwelijn/route tussen Rotterdam en Antwerpen.
 
Ik ben me eens gaan verdiepen in het Europese verdrag dat alle EU-lidstaten hebben ondertekend en dan met name Artikel 50, dat gaat over uittreding uit de EU. Hier de letterlijke tekst van dit artikel:



Article 50
1. Any Member State may decide to withdraw from the Union in accordance with its own constitutional requirements.
2. A Member State which decides to withdraw shall notify the European Council of its intention. In the light of the guidelines provided by the European Council, the Union shall negotiate and conclude an agreement with that State, setting out the arrangements for its withdrawal, taking account of the framework for its future relationship with the Union. That agreement shall be negotiated in accordance with Article 218(3) of the Treaty on the Functioning of the European Union. It shall be concluded on behalf of the Union by the Council, acting by a qualified majority, after obtaining the consent of the European Parliament.
3. The Treaties shall cease to apply to the State in question from the date of entry into force of the withdrawal agreement or, failing that, two years after the notification referred to in paragraph 2, unless the European Council, in agreement with the Member State concerned, unanimously decides to extend this period.
4. For the purposes of paragraphs 2 and 3, the member of the European Council or of the Council representing the withdrawing Member State shall not participate in the discussions of the European Council or Council or in decisions concerning it.
A qualified majority shall be defined in accordance with Article 238(3)(b) of the Treaty on the Functioning of the European Union.
5. If a State which has withdrawn from the Union asks to rejoin, its request shall be subject to the procedure referred to in Article 49.

Ik weet niet hoe jullie dit lezen, maar ik lees het als volgt:

1. Een lidstaat mag terugtreden op basis van zijn eigen grondwettelijke bezwaren. Wat zou er grondwettelijk tegen lidmaatschap van de EU in te brengen zijn? Een Europees leger van dienstplichtigen? Gedwongen vaccinaties?
2. Als een lidstaat wil uittreden, moet deze de Europese Raad inlichten en hiermee een geleidelijk terugtrekkingsplan overeenkomen. Uittreding is pas mogelijk als dit goedgekeurd wordt door het Europees parlement. Je kunt dus niet meteen weg, maar hebt toestemming nodig van de EU en onder de voorwaarden van de EU.
3. Als er eenmaal is overeengekomen wanneer en hoe de lidstaat uittreedt is dit ofwel onmiddellijk van kracht, of wordt hiervoor een periode van twee jaar uitgetrokken, die evt. te verlengen is. De lidstaat kan dus eindeloos aan het lijntje worden gehouden!
4. De uittredende lidstaat mag niet meepraten of meebeslissen over hoe de Europese Raad zal oordelen. Deze Raad bestaat uit een 'gekwalificeerde meerderheid'. De Raad beslist dus over het hoofd van de uittredende lidstaat en de kans is groot dat deze meerderheid niet beslist in het voordeel van deze lidstaat!
5. Mocht de lidstaat opnieuw willen toetreden tot de EU, dan begint deze helemaal opnieuw en gelden de toelatingsregels van Artikel 49. De EU behandelt een herintreding van een uitgetreden lidstaat als een BEGINNENDE lidstaat!

Ligt het aan mij of is dit een WURGCONTRACT dat EENZIJDIG uitgaat van het belang van de unie en NIET van de individuele lidstaten? Geen wonder dat Syriza bakzeil heeft gehaald!

Mike
 
Wat deze man ; Alexander Zijp ons mensen te zeggen heeft mogen we ook in ons opnemen.
Halverwege het filmpje zeer de moeite waard om dat te beluisteren ;



http://vitalifeiten.nl/alexander-zijp-wat-vertel-je-nou/

 
De fascist Juncker roept om een Europees leger om de 'Russische dreiging' af te weren:

http://www.zerohedge.com/news/2015-...-calls-creation-eu-army-react-credibly-russia
http://www.thedailysheeple.com/european-commission-chief-wants-to-create-new-eu-army_032015

En zijn rechterhand is de even fascistische rat Frans Timemrmans. Wees heel erg alert op deze mensen! Ook Hans van Baalen moet je in de gaten houden. Hij en Timmermans liepen voorop tijdens de demonstraties in Oekraine op het Maidan-plein tegen Janoekovitsj. Dit zijn de fascisten met wie types als Juncker, Timmermans en Van Baalen zich graag inlaten:

http://wakeupfromyourslumber.com/kievs-drive-to-dehumanize-east-ukrainians/

Mike
 
Griekse pensioenfondsen worden leeggeroofd om Duitse banken uit de brand te helpen:



Met dank aan Syriza.

Mike
 
De Nederlandse tekst van het verdrag betreffende de werking van de EU is als volgt:

Artikel 50

1. Een lidstaat kan overeenkomstig zijn grondwettelijke bepalingen besluiten zich uit de Unie terug te trekken.

2. De lidstaat die besluit zich terug te trekken, geeft kennis van zijn voornemen aan de Europese Raad. In het licht van de richtsnoeren van de Europese Raad sluit de Unie na onderhandelingen met deze staat een akkoord over de voorwaarden voor zijn terugtrekking, waarbij rekening wordt gehouden met het kader van de toekomstige betrekkingen van die staat met de Unie. Over dat akkoord wordt onderhandeld overeenkomstig artikel 218, lid 3, van het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie. Het akkoord wordt namens de Unie gesloten door de Raad, die met gekwalificeerde meerderheid van stemmen besluit, na goedkeuring door het Europees Parlement.

3. De Verdragen zijn niet meer van toepassing op de betrokken staat met ingang van de datum van inwerkingtreding van het terugtrekkingsakkoord of, bij gebreke daarvan, na verloop van twee jaar na de in lid 2 bedoelde kennisgeving, tenzij de Europese Raad met instemming van de betrokken lidstaat met eenparigheid van stemmen tot verlenging van deze termijn besluit.

4. Voor de toepassing van de leden 2 en 3 nemen het lid van de Europese Raad en het lid van de Raad die de zich terugtrekkende lidstaat vertegenwoordigen, niet deel aan de beraadslagingen of aan de besluiten van de Europese Raad en van de Raad die hem betreffen.

De gekwalificeerde meerderheid wordt vastgesteld overeenkomstig artikel 238, lid 3, onder b), van het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie.

5. Indien een lidstaat die zich uit de Unie heeft teruggetrokken, opnieuw om het lidmaatschap verzoekt, is op zijn verzoek de procedure van artikel 49 van toepassing.


Simpel gezegd gaat het uittreden van een lidstaat als volgt:

1. De staat maakt kenbaar dat het wil uittreden.

2. Vervolgens wordt met de unie onderhandeld over de voorwaarden van uittreden. Deze voorwaarden (en dus niet het besluit tot uittreden) worden voorgelegd aan het parlement.

3. Op de datum die in het terugtrekkingsakkoord (het akkoord uit het tweede lid) genoemd zal de staat uittreden. Indien het niet tot een akkoord met het parlement is gekomen treedt de staat na verloop van twee jaar na het bekendmaken van de wens om uit te treden uit. Deze termijn kan met instemming van de uittredende staat worden verlengd.

4 Gaat over het deelnemen aan de raad, niet over deelname aan het parlement. Dit is logisch, want anders gaat de uittredende staat met zichzelf onderhandelen over de uittredingswoorvaarden.

5. Niet van toepassing. Geen uitgetreden staat zal ooit weer willen toetreden ;-)

De procedure voor uittreden is in mijn optiek in ieder geval niet de reden dat nog geen land uitgetreden is, want met de procedure is weinig mis.
 
Het gaat in Spanje zo slecht dat vorig bijna 100 gezinnen PER DAG uit huis werden gezet:

http://rinf.com/alt-news/newswire/almost-100-families-evicted-daily-spain-statistics/

Mike
 
Zie je wel dat er klimaatverandering is! Nederland is onderwater komen te staan ;) . Zijn jullie ook niet allemaal aan het zwemmen nu? ;)

Als we niet op het kaartje staan hoeven we ook niet mee te doen aan de vereniging van Europa, alleen weten de politici dat nog niet.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.549
Berichten
554.447
Leden
8.669
Nieuwste lid
BiancKus
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan