gedestilleerd water

Het is mijn stellige overtuiging dat dit water niet te herstructureren is. Het proces van met name omgekeerde osmose is te ingrijpend, misschien dat het met gedestilleerd water wel kan.

Mike
 
Even een vraagje. Misschien heeft iemand dit ook wel eens gehad.....water uit de kraan wat lijkt te dampen, troebelig is en langzaam helder wordt en dan aan t einde bruist (hier is in Portugal maar kranen heb je overal. Wij dit hier nog niet eerder gehad of gezien)

Sandra
 
Even een vraagje. Misschien heeft iemand dit ook wel eens gehad.....water uit de kraan wat lijkt te dampen, troebelig is en langzaam helder wordt en dan aan t einde bruist (hier is in Portugal maar kranen heb je overal. Wij dit hier nog niet eerder gehad of gezien)

Sandra
Ja bekend, men zegt lucht in de leidingen, maar het is vaak na storingen of onderhoud.
Volgens mij de rommel die nog niet opgelost is na onderhoud of zo

Ik gebruik nooit leidingwater.... Beek of de bron in fr Nederland kook ik er wel in drinken mooi niet.
 
Ja bekend, men zegt lucht in de leidingen, maar het is vaak na storingen of onderhoud.
Volgens mij de rommel die nog niet opgelost is na onderhoud of zo

Ik gebruik nooit leidingwater.... Beek of de bron in fr Nederland kook ik er wel in drinken mooi niet.
Thanks Sailor voor je reactie. Het is nu idd weer normaal (in hoeverre dat kan met kraanwater 🥴) Ik drink het wel, maar we filteren ook met omgekeerde osmose apparaat. Wisselen dat af met elkaar. Verder staat nog steeds het testen van ons water uit onze put op t programma, maar door verbouwing en klaar willen zijn voor de winter nog niet gebeurd......🙈.

Sandra
 
Hij pruttelt lekker inmiddels!

Bekijk bijlage 3020
Kun je een metaal smaak proeven in jouw gedestilleerde water?

Ik heb osmose filter en een destillator (van een goed merk) en merk dat het water uit de destillator een beetje metaal achtig smaakt, zeker als het net 'vers' is en dus nog lauw is. (moet erbij zeggen dat ik overdreven goede smaak en reuk heb)

Het gedestilleerde water is natuurlijk erg reactief en koelt af in een RVS buisje, daar ben ik eigenlijk niet zo'n fan van. Ben bang dat er metalen in het water terechtkomen, onder andere nikkel.
 
Interview met een Echt Zuiver Water-ambassadeur Karel Thieme, een man met een missie Karel Thieme (65) is een man met een passie, visie en missie. Hij zet zich onvermoeibaar, met een groot en aanstekelijk enthousiasme, in om zoveel mogelijk mensen bekend te maken met écht zuiver water. Enkele van zijn kernachtige uitspraken: - “Dat Nederlands leidingwater -het beste en schoonste drinkwater ter wereld- wordt genoemd is “Het Sinterklaasverhaal voor volwassenen.” -“ Door Covid-19 is er nu aandacht voor het belang van gezondheid en daarmee voor uiteraard ook voor optimaal zuiver drinkwater, waar de mens voor 70% uit bestaat”. - “Echt Zuiver Water is een ZEGEN met 5 hoofdletters” - “ Meten = Weten, dat kán met een watermeter van € 12,95. “ In het interview met Rick Kuitems geeft Karel een gepassioneerde en verhelderende onderbouwing van deze uitspraken met details en voorbeelden. Achtergrond Van 1976 tot 2008 heeft Karel Thieme zich, als theeproever, ingezet om de 5000 jaar oude Theecultuur te laten opbloeien. Zijn visie om thee te bereiden Echt Zuiver Water werd omarmd door de top van de Nederlandse gastronomie. Bekende uitspraken van hem zijn: - “Echte Thee -bereid met zuiver water- is als Goede Wijn” - “De bereiding van thee is een kwestie van nuance” - “De hengel-de-bengel-asbakcultuur’

 
Water zonder pleur-, smeur- en geurstoffen is idd heel fijn voor thee en koffie is onze ervaring ook.
Alleen is puur gedestilleerd water niet te zuipen en te corrosief.
Bij ons staat een waterdestillatieapparaat op zolder al jarenlang niets te doen.
Even gebruikt en daarna vervangen door OO-watersysteem waar dan nog wel wat stofjes en leven in het waer zit.
 
Dat is de 'wetenschappelijke' definitie van 'zuiver'. M.a.w. je reduceert water dan tot een gedemineraliseerde vorm, pure H2O. Dit is vergelijkbasr met zout deminersluseren tot het 'zuivere' NaCl. Maar water is H2O+. En zout is NaCl+. Anders heb je dood water en dood zout, dat 'hongerig' is naar de verloren informatie en 'agressief' reageert.

Kangen-water geeft H2O een extra zuurstofmolecuul en een extra waterstofmolecuul, dus H3O2. Dat is ++! Daarnaast wordt het water niet beroofd van zijn mineralen, maar worden deze zelfs beter opneembaar gemaakt. Lees erover hier en hier.

Gedestilleerd water en OO-water zijn zo dood als een pier en pakken schadelijk uit in je lichaam. Mineralen herintroduceren aan dit soort water is zoiets als melk pasteuriseren om er vervolgens levende yoghurtculturen aan toe te voegen. Ondertussen heb je wel dode melk.

Mike
 
Lees bijgaand artikel. En nee, niet alles wat van de WHO komt is onzin.

Mike
Het gegeven dat de WHO iets adviseert doet mijn nekharen - niet verwonderlijk - overeind komen.

Hier een artikel met onderzoek en ervaring die aangeven dat OO water met een lage TDL heel positief uitwerkt in het lichaam. Zo wordt in het artikel onder andere geschreven dat in onderzeeboten mariniers jarenlang sterk gedeminiraliseerd en gedestileerd water drinken zonder nadelige gezondheidseffecten.
In het beste geval zou water eventueel hooguit 6,5% aan bepaalde benodigde mineralen kunnen leveren die ook gemakkelijk en beter uit voedsel gehaald kunnen worden omdat de mineralen in ongezuiverd water vaak anorganisch zouden zijn.

 
Kun je een metaal smaak proeven in jouw gedestilleerde water?

Ik heb osmose filter en een destillator (van een goed merk) en merk dat het water uit de destillator een beetje metaal achtig smaakt, zeker als het net 'vers' is en dus nog lauw is. (moet erbij zeggen dat ik overdreven goede smaak en reuk heb)

Het gedestilleerde water is natuurlijk erg reactief en koelt af in een RVS buisje, daar ben ik eigenlijk niet zo'n fan van. Ben bang dat er metalen in het water terechtkomen, onder andere nikkel.
Late reactie: ik vouw Hario v60 01 koffiefilters op een manier zodat ze in de distillator passen.
In dit gevouwen filter: inhoud van 1 capsule actieve kool om evt. zware metalen en resterende toxinen te binden.
 
Ik gebruik nu Kangen water 4 dagen.
Tweede dag alleen erge borstpijn/hart.
Toen dag gestopt maar werd niet minder toen weer een dag genomen.
Kan dit door het kangen water komen of is het toeval?
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.545
Berichten
552.555
Leden
8.668
Nieuwste lid
Joy63
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan