Gerard
Well-known member
Geen melk en geen vlees, heel goed advies......zolang we het hebben over de totaal gedenatureerde reguliere producten.
Ik vind dat we daar heel goed onderscheid in moeten maken in discussies over wel of geen vlees of melk, anders wordt het nooit duidelijk.
Gepasteuriseerde melk is niet een beetje minder gezond dan rauwe melk, maar mijns inziens helemaal niet gezond. Essentiële stoffen zijn na pasteurisatie verdwenen (b.v. zwavelverbindingen) of inactief geworden (enzymen) en eiwitten zijn om zeep. Eventuele bacteriën die in rauwe melk kunnen voorkomen maken een mens echt niet zo maar ziek. We zijn allemaal behept met een soort smetvrees wat dat betreft, aangeleerd door foutieve inzichten uit het verleden.
Regulier vlees komt van dieren die voortdurend in stresssituaties verkeerd hebben, die antibiotica krijgen (zit in het voer), die behandeld worden met reguliere medicatie als ze ziek zijn èn als ze "gezond" zijn en die dingen te eten krijgen die echt niet bij ze passen, zoals vis; wel eens een koe zien vissen met een netje? Ja, laatst zag ik nog een hele kudde van Schiermonnikoog naar Terschelling zwemmen, al vissen met netjes en vis etend. Gek? Nee hoor, we schrapen de Noordzeebodem af en alles wat niet geschikt is voor de viswinkel malen we fijn en doen we door het veevoer; zo eten die koeien dus vis. Ze krijgen vervolgens niet wat ze wel zouden moeten eten: vers gras kruiden uit wilde landschappen.
Die hele melkplas die dagelijks regulier geproduceerd wordt kan dus zo het afvoerputje in en het vlees in de schappen van de supermarkt en de slager naar de vuilverbranding.
Ik vind dat we daar heel goed onderscheid in moeten maken in discussies over wel of geen vlees of melk, anders wordt het nooit duidelijk.
Gepasteuriseerde melk is niet een beetje minder gezond dan rauwe melk, maar mijns inziens helemaal niet gezond. Essentiële stoffen zijn na pasteurisatie verdwenen (b.v. zwavelverbindingen) of inactief geworden (enzymen) en eiwitten zijn om zeep. Eventuele bacteriën die in rauwe melk kunnen voorkomen maken een mens echt niet zo maar ziek. We zijn allemaal behept met een soort smetvrees wat dat betreft, aangeleerd door foutieve inzichten uit het verleden.
Regulier vlees komt van dieren die voortdurend in stresssituaties verkeerd hebben, die antibiotica krijgen (zit in het voer), die behandeld worden met reguliere medicatie als ze ziek zijn èn als ze "gezond" zijn en die dingen te eten krijgen die echt niet bij ze passen, zoals vis; wel eens een koe zien vissen met een netje? Ja, laatst zag ik nog een hele kudde van Schiermonnikoog naar Terschelling zwemmen, al vissen met netjes en vis etend. Gek? Nee hoor, we schrapen de Noordzeebodem af en alles wat niet geschikt is voor de viswinkel malen we fijn en doen we door het veevoer; zo eten die koeien dus vis. Ze krijgen vervolgens niet wat ze wel zouden moeten eten: vers gras kruiden uit wilde landschappen.
Die hele melkplas die dagelijks regulier geproduceerd wordt kan dus zo het afvoerputje in en het vlees in de schappen van de supermarkt en de slager naar de vuilverbranding.