Pascal Collard
New member
Aangezien niemand heeft geantwoord, ben ik vanochtend aan mijn bone broth begonnen... en heb al meteen iets ondervonden dat ik verkeerd deed...
Ik had eerst de botten een uurtje laten trekken in koud water en appelazijn en had er al meteen de groenten bij gedaan... zodra het kookte kwam er heel veel schuim op, maar door de groenten die bovenaan dreven kon ik het schuim dus niet verwijderen.. heb ik eerste die groenten er weer moeten uit vissen, dan het schuim er af gedaan, en de afgespoelde groenten er weer bij gedaan...
Kan iemand eens even mijn manier van broth maken nachecken en mij corrigeren waar nodig ? ?
1. De beenderen 3cm onder water zetten met wat zout en appelazijn. Dit geheel koud laten trekken gedurende een uur.
2. Het geheel aan de kook brengen en enkele minuutjes laten koken tot het schuim er op komt staan.
3. schuim afnemen en zodra dat gedaan is het vuur op laag pitje zetten en de groenten er bij voegen.
4. Dit alles 24 uur laten sudderen met deksel
5. Vuur afzetten en laten afkoelen
6. Groenten en botten er uit scheppen
7. eens op kamertemperatuur enkel uren in frigo zetten
8. de laag gestold vet er af schrapen en in potje doen (om vlees in te bakken)
9. het vocht dat overblijft zeven en verder inkoken tot gelei (indien gewenst)
Is het zo goed ? Ik twijfel een beetje of ik het wel lang genoeg heb laten koken voor ik het op een laag pitje heb gezet. (paar minuutjes).. en of de groenten er meteen bij mogen en 24 uur mee mogen sudderen..
Naar het schijnt kan ik die botten makkelijk recycleren... is het dan de bedoeling om de afgekookte botten in te vriezen tot een volgende broth cooking?
Groetjes, P
Ik had eerst de botten een uurtje laten trekken in koud water en appelazijn en had er al meteen de groenten bij gedaan... zodra het kookte kwam er heel veel schuim op, maar door de groenten die bovenaan dreven kon ik het schuim dus niet verwijderen.. heb ik eerste die groenten er weer moeten uit vissen, dan het schuim er af gedaan, en de afgespoelde groenten er weer bij gedaan...
Kan iemand eens even mijn manier van broth maken nachecken en mij corrigeren waar nodig ? ?
1. De beenderen 3cm onder water zetten met wat zout en appelazijn. Dit geheel koud laten trekken gedurende een uur.
2. Het geheel aan de kook brengen en enkele minuutjes laten koken tot het schuim er op komt staan.
3. schuim afnemen en zodra dat gedaan is het vuur op laag pitje zetten en de groenten er bij voegen.
4. Dit alles 24 uur laten sudderen met deksel
5. Vuur afzetten en laten afkoelen
6. Groenten en botten er uit scheppen
7. eens op kamertemperatuur enkel uren in frigo zetten
8. de laag gestold vet er af schrapen en in potje doen (om vlees in te bakken)
9. het vocht dat overblijft zeven en verder inkoken tot gelei (indien gewenst)
Is het zo goed ? Ik twijfel een beetje of ik het wel lang genoeg heb laten koken voor ik het op een laag pitje heb gezet. (paar minuutjes).. en of de groenten er meteen bij mogen en 24 uur mee mogen sudderen..
Naar het schijnt kan ik die botten makkelijk recycleren... is het dan de bedoeling om de afgekookte botten in te vriezen tot een volgende broth cooking?
Groetjes, P