Koffie en damagecontrol volgens mercola als je het dan toch gebruikt:
geen gebleekte filters
alleen biokoffie (zonder pesticiden)
beter onthouding/beperking bij hoge cholesterol, slapeloosheid, arthritis en oestrogeendominantie
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2003/12/10/coffee-part-two.aspx
mijn probleem is: ik vind koffie zo lekker met van die vette kokosmelk.
er is geen ander warm drankje dat ik zo lekker vind met die vette kokosmelk.
misschien cacaomelk, maar dan zit je ook weer met oxaalzuur: dan krijg ik het snel weer aan mijn nieren.
gewone melk verdraag ik niet, yoghurt wel, die drink ik dan ook zeer veel.
slagroom vind ik ook lekker, maar daar word ik snel dik van (geen geintje proefondervindelijk ondervonden).
ik verdraag een bepaalde hoeveelheid vet per dag, maar ik merk ook dat ik niet goed zonder dat vet kan, steeds minder goed en steeds beter kan ik zonder koolhydraten: ik heb er minder trek in dan voorheen.
ik eet trouwens ook heel veel liefst hele oude kaas: daar word ik niet dik van.
Raar dat dat dan met slagroom en volle kwark wel zo is en niet zo met volle yoghurt, volvette oude kaas en kokosmelk.