Dit is inderdaad wel heel kort door de bocht Binc en dekt bij lange na niet de theorie van de biologische natuurwetten.
Kun je uitleggen wat je bedoeld met dat dit de theorie niet dekt en kort door de bocht is?
Ik ben met je eens dat een bepaalde situatie idd een impact kan hebben op je lichaam. Als je enigszins bekend bent met bijnieruitputting dan zou je tot de conclusie kunnen komen dat de focus van de wetten van Hamer gebaseerd zijn op de gevolgen van een bepaalde situatie. Deze dame geeft het zelf al aan dat het systeem reageert op basis van overleving. Vechten of vluchten dus (=bijnieruitputting) Daarna geeft ze aan op welke organen dit zijn inslag heeft. In dit geval worden de longen genoemd. Als je dan het boek bijnieruitputting kent dan kun je de relatie leggen tussen de bijnieren en de longen. Op de vraag die zij stelt welk op welk orgaan het zijn impact heeft zou je dus in eerste instantie moeten beginnen bij de bijnieren. Zowel lichamelijk als emotioneel. Zoals ik het interpreteer zijn deze 5 wetten de gevolgen van bijnieruitputting, maar de oorzaak ligt dan bij de bijnieren.
De bijnieren en aandoeningen van de luchtwegen en longen
Ontstekingen en infecties van de luchtwegen en longen zijn klassieke symptomen van bijnieruitputting. Astmatische bronchitis, astma, COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease), longontsteking, maar ook veelvuldige en langdurige verkoudheden en griep behoren tot de symptomen. Dit komt omdat het bijnierhormoon cortisol de aanmaak van het enzym histaminase bevordert. Dit enzym gaat overmatige aanmaak van het uitstotingshormoon histamine tegen. Histamine vervult een nuttige functie omdat het een nies- of hoestimpuls geeft waardoor het lichaam zich kan ontdoen van ongewenste stoffen, maar het kan bar irritant zijn als je niet uitgehoest of uitgeniest raakt.
Uiteraard geeft de medische wetenschap de boodschapper weer de schuld en je krijgt dan een antihistamine voorgeschreven. Mocht deze op termijn zijn werkzaamheid verliezen dan wordt opnieuw zwaarder geschut ingezet door middel van corticosteroïden. Nooit wordt de link gelegd met bijnieruitputting. De rol van cortisol is het in bedwang houden van het immuunsysteem en het doet dat onder andere door middel van histaminase. Een tekort aan dit enzym betekent een overmaat aan histamine, waardoor je je de longen uit je lijf niest en hoest en maar moeilijk over aandoeningen van de luchtwegen en longen heen komt. Van astma is bekend dat stress een aanval kan veroorzaken, dus de link met de bijnieren is opnieuw aanwezig. En wat te denken van hyperventilatie, iets wat absoluut met stress te maken heeft?
Hetzelfde zie je met kanker en andere ziektes. Veel mensen ontwikkelen ‘plotseling’ een ziekte na de dood van bijvoorbeeld een familielid. Een sluimerende bijnieruitputting openbaart zich dan ineens razendsnel door de stress-schok die een heftige emotie teweegbrengt.
Wat je goed moet begrijpen is dat voor de bijnieren alle stress echt is. Of je nu stress krijgt door je levensstijl, je werk, je gedachten, onverwerkte emoties, verkeerde voeding, het inademen van chemicaliën, synthetische medicatie, vaccinaties, het komt voor de bijnieren allemaal neer op een constante bedreiging van een sabeltandtijger.
bron:http://www.voedingisgezondheid.nl/e-book-bijnieruitputting
Virussen bestaan niet! (Ook niet in de biologische natuurwetten).
Dus er gebeurt helemaal niks met de koe mits de koe een goed leven heeft, grasgevoerd is en de boer zorg draagt voor een goed landschapsbeheer, bodemleven en biodiversiteit.
Idd, het gaat erom het immuun systeem sterk te maken. Als men ten onrechte bang ik om Lyme te krijgen van rauwe melk ligt het probleem niet bij de melk maar bij het eigen immuun systeem. Als men echt bang is van Lyme dan zou je ook geen sex meer mogen hebben want het is overdraagbaar. Ook via muggen. Tanja heeft dit ook aangegeven in dit topic. En zo zijn er meer manieren om besmet te raken. De vraag is, laat je jezelf leiden door angst? Of ga je voor de oplossing?
In elk geval denk ik dat de behandelingen met zuurstof zeker wel van toegevoegde waarde kunnen zijn voor Lyme. Tanja heeft er in elk geval resultaten mee gehaald en daar gaat het om.