Gerard
Well-known member
Ik denk niet dat mayonaise verhit wordt om het houdbaar te maken. Eerder zal het met gamma-straling gesteriliseerd worden. Zelf gemaakte mayonaise blijft vrij lang goed door het hoge oliegehalte. Uiteraard wel in de koelkast bewaren.
Ik maak mayo zo: in een mengbeker (grote jampot kan ook) 1 ei zonder dop, 2 gram KZZ, 1 gram peper (kan ook zonder) 20 gram citroensap van een rijpe citroen, 100 gram olie (geen motorolie). Eventueel 0,1 gr kurkuma.
Nu kort met de staafmixer mengen, dan, als het al stijf wordt nog zo'n 300 gram olie bijvoegen, al mengend.
Succes en eet smakelijk!
Ik maak mayo zo: in een mengbeker (grote jampot kan ook) 1 ei zonder dop, 2 gram KZZ, 1 gram peper (kan ook zonder) 20 gram citroensap van een rijpe citroen, 100 gram olie (geen motorolie). Eventueel 0,1 gr kurkuma.
Nu kort met de staafmixer mengen, dan, als het al stijf wordt nog zo'n 300 gram olie bijvoegen, al mengend.
Succes en eet smakelijk!