Hoi allemaal,
Ik heb sinds enkele weken de symptomen van neuropathy: pijn, tintelingen, 'slapend' gevoel in vooral de benen.
Ondanks ik al enkele jaren low carb eet, vroeg ik mij af waardoor dit kwam.
Misschien kunnen jullie mee nadenken?
Eerst dacht ik dat het door een domme fout was die ik had begaan, nl. door industrial grade DMSO te gebruiken. Hierin zouden toxines zoals pesticiden in kunnen zitten en pesticiden zijn neurotoxisch. Er staat wel 99,98% purity op de fles, maar ik las pas achteraf dat je altijd medical grade moet gebruiken..
Toen dacht ik dat het aan mijn veelvuldig kombucha gebruik kon liggen. Misschien toch teveel suikers? Of zou het lactic acidosis kunnen zijn? Er is een link tussen lactic acidosis en neuropathy en er zou een vrouw gestorven zijn aan lactic acidosis door kombucha gebruik, maar dat lijkt eerder speculatie te zijn en niet echt bewezen?
Nu denk ik eerder dat het aan phenibut ligt. Dit is een medicijn die ik af en toe eens neem en die op de GABA receptoren werkt. Na eventjes te googlen, vraagt iemand zich ook af op een forum of dit medicijn een effect heeft op de insuline aanmaak na het lezen van een studie ivm GABA en oa Baclofen, een ander medicijn die qua chemische structuur erg op phenibut lijkt:
"GABA inhibited not only the first phase but also the second phase of glucose-induced insulin secretion. A GABAB-receptor agonist, baclofen, also inhibited both phases of insulin secretion induced by 16.7 mM glucose. Furthermore, GABA inhibited the rise in cytoplasmic Ca2+ of Beta-cells in response to 16.7 mM glucose. These studies indicate that GABA decreases Beta cell secretory activity mainly in response to glucose. These inhibitory effects of GABA on insulin secretion may be mediated through GABAB-receptor and the inhibition of the rise in cytoplasmic Ca2+"
Ik hoop dat natuurlijk aangemaakte GABA geen negatieve invloed heeft op insuline secretie, want dat is nu juist hetgeen wel werkt tegen stress/angst.
Wanneer ik phenibut gebruik voel ik ook een licht zuurderige pijn in de rechterkant van de maagstreek. Andere phenibut gebruikers hebben dit ook al gemeld op fora.
In ieder geval geloof ik dat er een bepaalde factor is die de neuropathy in de hand heeft gewerkt, naast andere onderliggende factoren zoals genetische aanleg en chronische stress wellicht. Ik moet nu echt nog meer op mijn koolhydraat inname letten of ik voel de tintelingen al.
Het supplement MSM helpt wel, maar ik moet er ook veel van nemen. Momenteel 4 x 5 gram per dag. Ik doe er ook wat natriumbicarbonaat bij. Is het normaal dat MSM een beige kleur aan je stoelgang geeft of komt die door een verzwakte pancreas/ lever ?
Mijn laatste bloedtest is vorig jaar genomen en toen was mijn nuchtere glucose waarde 98 mg/dl. Ongeveer 5 jaar terug 84 mg/dl en nog ervoor 84 mg/dl. De referentiewaarden liggen tussen 55-99 mg/dl dus vlgs de arts nog 'normaal'?? Ik las nochtans dat in Nederland die waarden lager liggen, klopt dit? Dan zou ik officieel diabeet zijn in Nederland?
Bezinkingssnelheid (hematologie) was 16, terwijl de referentiewaarden tussen 0 en 15 horen te liggen vlgs het labo. Ik ben niet zeker of dit ook iets met insuline enz te maken heeft?
Andere abnormale bloedwaarden: bij de nierfunctie: ureum ligt op 14 (referentiewaarden : 16,6-48,5 mg/dl)
Totaal cholesterol: 353 mg/dl waarvan de LDL: 262 en de HDL: 79 is
Ik eet natuurlijk cholesterol rijk, maar dat zou de cholesterol niet mogen verhogen?
Nog andere tips zijn welkom.
Ik heb sinds enkele weken de symptomen van neuropathy: pijn, tintelingen, 'slapend' gevoel in vooral de benen.
Ondanks ik al enkele jaren low carb eet, vroeg ik mij af waardoor dit kwam.
Misschien kunnen jullie mee nadenken?
Eerst dacht ik dat het door een domme fout was die ik had begaan, nl. door industrial grade DMSO te gebruiken. Hierin zouden toxines zoals pesticiden in kunnen zitten en pesticiden zijn neurotoxisch. Er staat wel 99,98% purity op de fles, maar ik las pas achteraf dat je altijd medical grade moet gebruiken..
Toen dacht ik dat het aan mijn veelvuldig kombucha gebruik kon liggen. Misschien toch teveel suikers? Of zou het lactic acidosis kunnen zijn? Er is een link tussen lactic acidosis en neuropathy en er zou een vrouw gestorven zijn aan lactic acidosis door kombucha gebruik, maar dat lijkt eerder speculatie te zijn en niet echt bewezen?
Nu denk ik eerder dat het aan phenibut ligt. Dit is een medicijn die ik af en toe eens neem en die op de GABA receptoren werkt. Na eventjes te googlen, vraagt iemand zich ook af op een forum of dit medicijn een effect heeft op de insuline aanmaak na het lezen van een studie ivm GABA en oa Baclofen, een ander medicijn die qua chemische structuur erg op phenibut lijkt:
"GABA inhibited not only the first phase but also the second phase of glucose-induced insulin secretion. A GABAB-receptor agonist, baclofen, also inhibited both phases of insulin secretion induced by 16.7 mM glucose. Furthermore, GABA inhibited the rise in cytoplasmic Ca2+ of Beta-cells in response to 16.7 mM glucose. These studies indicate that GABA decreases Beta cell secretory activity mainly in response to glucose. These inhibitory effects of GABA on insulin secretion may be mediated through GABAB-receptor and the inhibition of the rise in cytoplasmic Ca2+"
Ik hoop dat natuurlijk aangemaakte GABA geen negatieve invloed heeft op insuline secretie, want dat is nu juist hetgeen wel werkt tegen stress/angst.
Wanneer ik phenibut gebruik voel ik ook een licht zuurderige pijn in de rechterkant van de maagstreek. Andere phenibut gebruikers hebben dit ook al gemeld op fora.
In ieder geval geloof ik dat er een bepaalde factor is die de neuropathy in de hand heeft gewerkt, naast andere onderliggende factoren zoals genetische aanleg en chronische stress wellicht. Ik moet nu echt nog meer op mijn koolhydraat inname letten of ik voel de tintelingen al.
Het supplement MSM helpt wel, maar ik moet er ook veel van nemen. Momenteel 4 x 5 gram per dag. Ik doe er ook wat natriumbicarbonaat bij. Is het normaal dat MSM een beige kleur aan je stoelgang geeft of komt die door een verzwakte pancreas/ lever ?
Mijn laatste bloedtest is vorig jaar genomen en toen was mijn nuchtere glucose waarde 98 mg/dl. Ongeveer 5 jaar terug 84 mg/dl en nog ervoor 84 mg/dl. De referentiewaarden liggen tussen 55-99 mg/dl dus vlgs de arts nog 'normaal'?? Ik las nochtans dat in Nederland die waarden lager liggen, klopt dit? Dan zou ik officieel diabeet zijn in Nederland?
Bezinkingssnelheid (hematologie) was 16, terwijl de referentiewaarden tussen 0 en 15 horen te liggen vlgs het labo. Ik ben niet zeker of dit ook iets met insuline enz te maken heeft?
Andere abnormale bloedwaarden: bij de nierfunctie: ureum ligt op 14 (referentiewaarden : 16,6-48,5 mg/dl)
Totaal cholesterol: 353 mg/dl waarvan de LDL: 262 en de HDL: 79 is
Ik eet natuurlijk cholesterol rijk, maar dat zou de cholesterol niet mogen verhogen?
Nog andere tips zijn welkom.