ongelovigethomaz
New member
Ik maak met succes nog steeds mijn eigen boekweit-kefir brood en eet dit 's ochtends. Onlangs was ik weer een tijdje erg moe en ik denk dat het te maken had met te weinig koolhydraten. Een valkuil waar ik al vaker ben ingetrapt. Dit brood helpt me de dag door te komen, aangezien ik nog niet in de vetverbranding zit.
1/2 liter kefir, 1/2 kg boekweitmeel, snufje zout en wat water samenvoegen totdat het een papje wordt. Afhankelijk van de warmte in de keuken, 1 a 2 dagen laten staan totdat het gerezen is. Door de kefir wordt de fytinezuur gedeeltelijk afgebroken.
Zonder verder te roeren in een overschaal gieten en op 200 tot 225 graden 60 minuten bakken in de oven.
Ik leg het in dagklare porties in de vriezer. Als beleg is bijvoorbeeld een dikke laag roomboter met zout heerlijk. Eieren eet ik ook vaak op het brood.
1/2 liter kefir, 1/2 kg boekweitmeel, snufje zout en wat water samenvoegen totdat het een papje wordt. Afhankelijk van de warmte in de keuken, 1 a 2 dagen laten staan totdat het gerezen is. Door de kefir wordt de fytinezuur gedeeltelijk afgebroken.
Zonder verder te roeren in een overschaal gieten en op 200 tot 225 graden 60 minuten bakken in de oven.
Ik leg het in dagklare porties in de vriezer. Als beleg is bijvoorbeeld een dikke laag roomboter met zout heerlijk. Eieren eet ik ook vaak op het brood.