oorlog tegen de boer

ik mag hem nu al

Die jongen zat ook bij Op1, hier hoor je hem over zijn optimisme over de toekomst vd boeren en strijdvaardigheid voor de boeren.

 
De volgende treiterijen tegen de boer zijn alweer in gang gezet. Nu zijn het de borden die niet meer langs de weg mogen staan. Straks de winkels dicht soms? Met andere woorden, of we allemaal graag onze voedsel met gif in de supermarkt willen halen zodat we met ze allen steeds zieker worden.



https://www.facebook.com/638027664/posts/10157387635202665/?extid=KRPbRqKWEHrYceyF&d=n
 
wat ben ik blij dat er een nieuwe wereld aankomt: https://www.boerderij.nl/Home/Blogs/2020/8/Einde-van-drijfmest-633425E/?utm_source=Tripolis&utm_medium=email&utm_term=&utm_content=01-09-2020&utm_campaign=${dialogue.content.property.onderwerp}

Er is een club die geen drijfmest meer wil. Nu weet ik niet hoe hun dat precies defineren, maar in mijn beleving klinkt dat als een verbod op de bijna alle huidige stallen in de rundveehouderij en varkenshouderij.
Bij ons bv is 10% van de mest afkomstig uit strohokken en 90% is runderdrijfmest=drm.
Hoe moet dat anders?
Moet alle mest gescheiden worden?
Moet alles op stro?
Waar moet al dat stro in de wereld dan gaan groeien? Moet onze stal dan compleet verbouwt worden?
Moet alle mest direct door een scheider heen?
Wat?
Geen idee, maar wat ik wel weet is dat het een mooie kans is om heel veel te saneren. Past mooi in een hungergame aanloop als je het mij vraagt.
 
Eiwit transitie... bewust naar een derde wereldland dieet. Jeej....

https://www.nieuweoogst.nl/nieuws/2020/09/02/schouten-ontvouwt-contouren-nationale-eiwittransitie

Complotdenker

 
en de oorlog gaat verder:

boeren moeten grondgebonden worden of alle? mest gaan verwerken. Mest verwerken = mestkwaliteit verminderen of mest zoek maken. Zonde voor de grond en kostbaar. Wij weten de reden wel. Op naar de hungergames.
https://www.boerderij.nl/Home/Nieuws/2020/9/Nieuw-mestbeleid-100-mestverwerking-of-grondgebonden-637668E/?utm_source=Tripolis&utm_medium=email&utm_term=&utm_content=09-09-2020&utm_campaign=${dialogue.content.property.onderwerp}

https://www.boerenbusiness.nl/mest/artikel/10889115/sector-onthutst-over-nieuw-haags-mestbeleid?utm_source=Nieuwsbrief-daily_melkvee-17911-385&utm_medium=email&utm_campaign=daily_melkvee&idhash=59f064a7dcda4b8c6175f5d7d35c1233


om het milieu te redden mag industrie in brabant rechten van de boeren kopen. Groen verwisselen voor grijs. Op het papier wordt het milieu gered en in het echt gaan er boeren met een zak geld weg die niet terug mogen komen. Hungergames:

https://www.boerderij.nl/Home/Achtergrond/2020/9/Boze-reacties-op-openstelling-extern-salderen-638269E/?utm_source=Tripolis&utm_medium=email&utm_term=&utm_content=09-09-2020&utm_campaign=${dialogue.content.property.onderwerp}
 
regels, regels, regels, we worden er zo moe van. In de nieuwe wereld wil ik een stop van regels van minstens 10 jaar:

Drijfmest uitrijden op maïsland mag pas vanaf 1 april
21 sep 2020

Vanaf 2021 mag je drijfmest en vloeibaar zuiveringsslib op maïsland (zand- en lössgrond) uitrijden van 1 april tot en met 15 september. Dit betekent dat je dus 1,5 maand minder tijd hebt dan de huidige uitrijdperiode van 15 februari tot en met 15 september. Deze aanpassing van de uitrijdperiode op bouwland geldt alleen voor drijfmest en vloeibaar zuiveringsslib. De uitrijdperiode van vaste dierlijke mest en steekvast zuiveringsslib verandert niet.

Je bent verplicht voor 15 februari 2021 jouw maïspercelen te melden bij RVO. Op deze percelen mag je dan voor 1 april geen drijfmest of vloeibare zuiveringsslib uitrijden. Besluit je later toch geen maïs op deze percelen te telen? Dan kun je jouw melding nog tot 31 maart 2021 intrekken.
Uitzondering voor suikermaïs en biologische maïs

Teelt je biologische maïs of suikermaïs onder folie? Dan geldt deze aanpassing van de uitrijdperiode niet voor jou.
Over deze regeling

In het zesde actieprogramma Nitraatrichtlijn werd aangekondigd dat er vanaf 2021 verplichting zou komen tot rijenbemesting bij maïs op zand- en lössgronden. Met deze maatregel wilde landbouwminister Schouten de uitspoeling van meststoffen beperken. Onderzoek en praktijkervaringen hebben aangetoond dat dit ook nadelen heeft. Daarom heeft de minister in mei 2020 aangegeven op een andere manier invulling te geven aan precisiebemesting. Per 2021 wordt de uitrijdperiode van drijfmest en vloeibaar zuiveringsslib voorafgaand aan de teelt van maïs op zand- en lössgronden daarom aangepast, zoals wij hierboven hebben uitgelegd.
 
lees hier de commentaren:
https://www.nieuweoogst.nl/nieuws/2020/09/22/rabobank-melkveehouder-moet-stapeling-beloningen-bekijken?utm_source=nieuwsbrief&utm_medium=email&utm_campaign=nieuwsbrief-26-09-2020
 
hij verwoord heel mooi waarom boeren boos zijn. Iets wat steeds meer burgers die het eerst niet of maar een beetje snapten, beginnen te begrijpen.
https://www.ad.nl/amersfoort/br-br-protestboer-pieter-54-ik-raakte-geestelijk-zo-in-de-knel-dat-ik-overwoog-er-een-einde-aan-te-maken~a8cc966c/?fbclid=IwAR1kIZ1xiZii_4aHQ_5v6xeB3y7sj2xJeA9XfQw_KtX0R_3O8Y8XqJ0AIPA
 
Tom Zwitser (Blue Tiger Studio) interviewt veeboeren Meike en Erik uit de Achterhoek over de nieuwe natuurvisie van de gemeente. Weer een duidelijk voorbeeld van hoe boeren moeten wijken voor 'natuur'beleid.

&ab_channel=BlueTigerStudio
 
Straks zien we onze weilanden vol met dit soort rommel ipv grazende koeien. Ik kan hier heel verdrietig van worden.

?s=20
 
is hier iets mis op dit bedrijf? Dat kan ik niet beoordelen, want ik ben er niet geweest.
Op een hellingstal, strooi je bovenop de heuvel stro en dat trappen de dieren naar beneden en onderaan wordt het inmiddels vieze stro met een ketting weggeschoven.
Dus onderop ligt vies stro. Bovenop droog.
Brood met schimmel, tsja, hoeveel schimmel? Wij voeren wel eens kool en als het warm weer is, is het laatste ook snot. De koeien eten die vieze zooi vrijwillig op, we dwingen ze niet. Als we kuilgras hebben met schimmel, dan gaat het ergste op de mestvaalt en de rest voeren we. Dan krijgen ze wat extra en kunnen ze zelf kiezen welke hap ze wel of niet willen.
Het kan best zijn dat de verzorging hier richting de grens ging. Het kan ook zijn dat de controleurs onbekwaam waren.
De hoeveelheid controles doet in elk geval wel de wenkbrauwen fronsen:
https://www.boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/2020/10/OM-wil-veehouderij-stilleggen-na-verwaarlozing-vee-656925E/?utm_source=Tripolis&utm_medium=email&utm_term=&utm_content=19-10-2020&utm_campaign=${dialogue.content.property.onderwerp}
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.549
Berichten
555.678
Leden
8.669
Nieuwste lid
BiancKus
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan