Evan,
Bedenk dat de waarschuwing tegen oxidatie van vetten gebaseerd is op hoge doseringen ozon of waterstofperoxide. Dat ozonwater bevat een zeer lage dosering en dus zie ik geen problemen met dit de hele dag door drinken en tussendoor vetrijk eten. Een van de grootste problemen verbonden aan ons moderne, bewerkte voedsel is de oxidatie van vetten en cholesterol a.g.v. overmatige verhitting en andere schadelijke bewerkingsprocessen, dus dit is iets wat we zeer serieus moeten nemen!
Dan naar jouw punt over geozoneerde olijfolie. Het klopt dat de olijfolie hierdoor oxideert en daarmee zijn oorspronkelijke helende werking verliest. Wat er scheikundig precies allemaal gebeurt met die olijfolie weet ik niet. Wel weet ik dat om de een of andere reden olijfolie het best geschikt is als drager van de ozon. Je maakt op deze manier eigenlijk je eigen ozonzalf. Zalf bevat ook vet als drager voor een of andere helende substantie en dit werkt voor geozoneerde olijfolie precies zo. Olijfolie schijnt nu eenmaal het best ozon in zich op te nemen en vast te houden.
Mike
Bedenk dat de waarschuwing tegen oxidatie van vetten gebaseerd is op hoge doseringen ozon of waterstofperoxide. Dat ozonwater bevat een zeer lage dosering en dus zie ik geen problemen met dit de hele dag door drinken en tussendoor vetrijk eten. Een van de grootste problemen verbonden aan ons moderne, bewerkte voedsel is de oxidatie van vetten en cholesterol a.g.v. overmatige verhitting en andere schadelijke bewerkingsprocessen, dus dit is iets wat we zeer serieus moeten nemen!
Dan naar jouw punt over geozoneerde olijfolie. Het klopt dat de olijfolie hierdoor oxideert en daarmee zijn oorspronkelijke helende werking verliest. Wat er scheikundig precies allemaal gebeurt met die olijfolie weet ik niet. Wel weet ik dat om de een of andere reden olijfolie het best geschikt is als drager van de ozon. Je maakt op deze manier eigenlijk je eigen ozonzalf. Zalf bevat ook vet als drager voor een of andere helende substantie en dit werkt voor geozoneerde olijfolie precies zo. Olijfolie schijnt nu eenmaal het best ozon in zich op te nemen en vast te houden.
Mike