Quote:
17 voedingsmiddelen met een probiotische werking
Yoghurt – liefst zelf maken van rauwe melk. Kies voor de volle variant zonder suiker.
Kombucha thee – deze gefermenteerde thee is in Azië erg populair. Hier te bestellen.
Miso – deze Japanse bouillon is rijk aan eiwitten en lekker als tussendoortje.
Kefir – kan van rauwe melk of water gemaakt worden. Hier vind je meer info.
Zuurkool – overal mee te combineren of een salade van maken. Wel koud gebruiken.
Rauwe melk – bevat tientallen darmculturen, alleen wanneer niet gepasteuriseerd.
Donkere chocolade – 70% puur of meer bevat ook probiotica vanwege fermentatie.
Algen – spirulina en chlorella zijn geweldige voedingsbronnen voor de darmbacteriën.
Augurken – dan wel de traditionele en ouderwets gefermenteerde.
Tempeh – uitzondering van de soja vanwege de fermentatie. Voor af en toe prima.
Kimchi – gefermenteerde kool en groente. Populair in Korea.
Olijven – maar dan wel de echte zongerijpte zwarte.
Boeren kaas – gemaakt van rauwe melk, prima om als kuur in te zetten.
Roggezuurdesem – alleen bij ongevoeligheid voor gluten, met mate in te zetten.
Natto – gefermenteerde sojaboon, voor vrouwen met mate interessant.
Haver met banaan – de vezels voeden de darmbacteriën (geldt voor alle groenten).
Rode wijn – volgens deze studie kan rode wijn de darmflora positief beïnvloeden.
Quote:
Tot slot ook nog even enkele dingen die je darmflora kunnen verstoren:
Stress
Suiker
Alcohol
Brood
Stilzitten.
http://www.ahealthylife.nl/17-voedingsmiddelen-met-een-probiotische-werking/