Ben1618242650
Member
Er wordt vaak beweerd dat je vooral mosselen niet (vaak) moet eten vanwege de (ruime) aanwezigheid van kwik. Kom ik onderstaande site tegen met tien vissoorten die je wel wilt zien op je bord, waaronder mosselen op nummer 1?
''mosselen accumuleren ook weinig van de giftige stoffen in het zeewater zoals PCB’s, PAK’s en zware metalen zoals kwik.''
http://newsmonkey.be/article/3156
Onderstaand schrijven kwam ik ook nog tegen.
''Ook at men altijd al vis met kwik. De geweldige website http://www.fishscam.com laat zien dat het kwik- en dioxinegehalte in vis de laatste 150 jaar NIET is gestegen, maar dat onze BESCHERMING ertegen is gedaald. Door vis te vermijden vanwege kwik krijg je ook niet de beschermende vit. A binnen die eveneens in die vis zit. Vervolgens worden we ook nog bang gemaakt voor een vermeende ‘vit. A-vergiftiging’ op basis van 1 ENKELE STUDIE die ook nog eens SYNTHETISCHE vit. A betrof. Kortom, men wist vroeger echt wel wat stress en gifstoffen waren, maar men had betere bescherming door opbouw van RESERVES.''
Mike
''mosselen accumuleren ook weinig van de giftige stoffen in het zeewater zoals PCB’s, PAK’s en zware metalen zoals kwik.''
http://newsmonkey.be/article/3156
Onderstaand schrijven kwam ik ook nog tegen.
''Ook at men altijd al vis met kwik. De geweldige website http://www.fishscam.com laat zien dat het kwik- en dioxinegehalte in vis de laatste 150 jaar NIET is gestegen, maar dat onze BESCHERMING ertegen is gedaald. Door vis te vermijden vanwege kwik krijg je ook niet de beschermende vit. A binnen die eveneens in die vis zit. Vervolgens worden we ook nog bang gemaakt voor een vermeende ‘vit. A-vergiftiging’ op basis van 1 ENKELE STUDIE die ook nog eens SYNTHETISCHE vit. A betrof. Kortom, men wist vroeger echt wel wat stress en gifstoffen waren, maar men had betere bescherming door opbouw van RESERVES.''
Mike