Hoi Ad en allemaal:
Ik loop eerst alles na in mijn hoofd, wat ik herinner zet ik even apart op papier. Daarna ga ik na af alles klopt door via herinneren van de website of boeken of als ik hem opgeslagen heb bij mijn favorieten daar ook na te lezen. Verder kijk ik hier op WAP via de zoekfunctie of er al ooit op geschreven is en pak daar ook uit wat overeenkomt met wat ik herinner. Verder zet ik alles tegen elkaar af en kijk ook bij NCBI en andere databases, en verder stik ik hier van de boeken over alles en nog wat, die ik al spaar vanaf mijn 16 de jaar. Dus tijd gaat er altijd inzitten. En als ik iets doe, doe ik het goed. Verder kan ik ook met sommige dingen mijn ervaring erbij halen, van wat ik meegemaakt heb of ervaren heb of geleerd heb.
Verder ga ik dan ook links maken zodat mensen het zelf na kunnen lezen, en ook zelf wat doen met de informatie. Ieder leert via gesproken woord of via boeken of nu via internet. Dan kom er nog je eigen intuïtie erbij dat je het wel weet maar nog niet mee op papier kunt zetten, nou daarvoor kunnen we dat opzoeken, en het verbaasd me wel dat ik altijd toch uitkom naar wat ik zocht. Er is veel wat we uit het hoofd kunnen opschrijven, maar voor de zorgvuldigheid check ik dat nog na. Dan staat alles ook veel beter geordend.
Ik had ooit een discussie met een arts, dat de medicijnen die mijn vader kreeg dat die de oorzaak waren dat mijn vader daardoor eiwitten in zijn urine uit plaste. De arts zei je vader heeft iets aan zijn nieren, ik zei dat kan, maar het is pas bij hem begonnen na andere medicijnen gekregen te hebben. Het was moeilijk de arts te overtuigen, toen ben ik gaan zoeken op internet en heb hem de link door gegeven zodat hij zelf zijn conclusie kon trekken. Hier werkte samen intuïtie, inzicht, herinnering, scholing, iemand in zijn waarde laten, eerlijkheid, vertrouwen, zorgvuldigheid, opzoeken, en bewijs.
Toevallig stond vandaag ook in het AD:
Schadelijk effect geneesmiddel zichtbaar in urine
Als een patiënt leverschade oploopt door medicijngebruik, ontstaan er eiwitten die in de urine terechtkomen. Zo is in urine te zien of een patiënt last krijgt van deze bijwerking. Dat blijkt uit een onderzoek waarop Rachel van Swelm promoveert bij het UMC St Radboud.
Jaarlijks krijgen naar schatting een miljoen mensen wereldwijd ernstige leverschade door medicijngebruik. Het gaat om zeldzame bijwerkingen die lastig zijn op te sporen. Meestal komen ze pas aan het licht als het leed al is geschied. Van de veelgebruikte pijnstiller paracetamol is bekend dat deze bij overdosering kan leiden tot leverschade.
Leverschade opsporen
Van Swelm onderzocht leverschade als gevolg van paracetamol, diclofenac en methotrexaat. Bij muizen die zij een hoge dosering paracetamol toediende, zag ze dat er bepaalde eiwitten in de urine terechtkwamen. Deze hielden verband met de hoeveelheid leverschade die was veroorzaakt door de paracetamol.
Een aantal van deze eiwitten kon ze ook aantonen in urine van patiënten met een paracetamolvergiftiging. "Hoewel we maar enkele monsters van patiënten tot onze beschikking hadden, lijkt het inderdaad mogelijk om leverschade in urine op te sporen."
Voorbode
Ook bij muizenexperimenten met diclofenac lukte het om (nier)schade aan te tonen via eiwitten in urine. In urine van enkele psoriasispatiënten die langdurig methotrexaat gebruikten, werden eiwitten gevonden die eveneens duiden op een verhoogd risico op leverschade. "Deze patiënten hadden nog geen leverschade, dus de toekomst zal moeten uitwijzen of de aanwezigheid van eiwitten in urine daarvan een voorbode is."
Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. GezondheidsNet. Op
www.gezondheidsnet.nl vindt u meer informatie over dit onderwerp.
http://www.ad.nl/ad/nl/4560/Gezond/...-effect-geneesmiddel-zichtbaar-in-urine.dhtml
Op deze manier heb ik mijn vader veel ellende bespaard, en de arts een levensgevaarlijke fout bespaard. En zo wil ik ook mijn informatie door geven gebaseerd op zorgvuldigheid etc......................................