ik vond dit stukje:
Quote:
It is necessary to note that аnyone who has a sensitive digestive system must be careful with the raw maca. Like other cruciferous roots, maca is particularly difficult to digest when raw. Not only is it fiber-dense, it also contains lots of goitrogens - that's why the raw root and it's flour is so bitter - so it's no wonder people have digestive and occasional hormonal (thyroid) complaints.To avoid this issue maca should be cooked in order to be gentle on digestion, on metabolism, and it has always been cooked traditionally(by the native Puruvians)for this purpose! Another option for those with digestive issue is Gelatinized Maca Powder(iHerb carry gelatinized raw maca). Gelatinized means that it's fiber has been removed, and goitrogens denatured. The gelatinized product was developed specifically to address the digestion issue inherent with the root.
of
Het is noodzakelijk op te merken dat аnyone die een gevoelige spijsvertering moet voorzichtig zijn met het ruwe maca. Net als andere kruisbloemige wortels, maca is bijzonder moeilijk te verteren als rauw. Niet alleen is het vezel-dicht, het bevat ook veel goitrogenen - dat is de reden waarom de rauwe wortel en het is bloem is zo bitter - dus het is geen wonder dat mensen hebben maag-en af en toe een hormonale (schildklier) complaints.To voorkomt dit probleem maca gekookt moeten worden om te zacht voor de spijsvertering, de stofwisseling, en het is altijd traditioneel gekookt (door de inheemse Puruvians) voor dit doel! Een andere optie voor mensen met spijsvertering probleem wordt ontsloten Maca Poeder (iHerb voeren ontsloten rauwe maca). Verstijfseld betekent dat het vezel is verwijderd en goitrogens gedenatureerd. De ontsloten product is speciaal ontwikkeld om de spijsvertering probleem inherent aan de wortel aan te pakken.