Ik heb een soort alternatief gluten bloedonderzoek laten doen.
Wat die test alternatief maakte was dat niet alleen de korte reactie (ige) in het bloed werd gemeten, zoals regulier gebeurt, maar ook de latere reactie (igg).
Ik had geen korte reactie voor gluten maar wel een latere reactie.
Dat wordt dan uitgelegd als een gevoeligheid voor gluten.
En de ige-reactie is dan de heftige snelle reactie en dat noemt men dan een intolerantie.
Mijn inschatting is dat de intolerantie gezonder is dan de gevoeligheid.
Een snelle reactie van intolerantie is beter dan een late reactie.
Iets wat niet in het lichaam thuishoort, dat verdient een heftige reactie.
Als je die reactie niet meer kunt produceren dan weet je als het goed is hoe laat het is.
Het ¨grappige¨ is dat ik het idee heb dat het langzaam (met de klemtoon op langzaam) beter aan het worden is bij mij en dus komen er nu regulier veel meer intoleranties bij mij uit puur omdat mijn lichaam weer sterk genoeg is om korte heftige reacties te produceren (dat is althans mijn uitleg
).