Voeding en fysieke degeneratie



Echt een aanrader (ja Jorn maar het gaat nu om haar)

Die Jorn vind ik wat minder, maar hij heeft er wel goede gasten tussen zitten. Deze was er zo 1 voor mij.
Van het weekend geluisterd, was ondertussen wat anders aan 't doen, maar ga hem nog een keer luisteren om aantekeningen te maken. Kwamen veel nuttige tips voorbij.
 
  • Leuk
Waarderingen: muis
Ik ben op het moment thuis aan het leren voor mijn opleiding en kijk eens wat voor een filmpje ik moet bekijken en wie er aan het woord is


Juglen Zwaan...
Nou, dat is toch wel ongelooflijk. Het komt voor in het blok leefstijlgeneeskunde / positieve gezondheid / leefstijlroer.
Nou dat maakt het studeren toch wel heel leuk.

Dorothé
 
Schokkend! Beelden zeggen meer dan 1000 woorden. Een placenta van een vegetariër en van een moeder die volop rauwe melk, eieren en orgaanvlees eet. Laat dat nou precies de voedingsmiddelen zijn die Weston A. Price begint 20e eeuw al identificeerde als SUPERfoods. Natuurvolkeren die zich aan hun traditionele dieet hielden hadden met deze voeding tot 10 keer meer vetoplosbare vitaminen (A, D, E en K) in hun voeding t.o.v. het blanke gemaksvoedsel. Dit resulteerde in betere vruchtbaarheid, betere zwangerschap en een betere gezondheid. Deze traditionele volkeren hadden perfecte tandbogen en robuuste lichamen. Tandbederf kwam er bijna niet voor. Als tandarts zou je dus altijd het belang moeten benadrukken van vetoplosbare vitaminen voor een sterk en gezond gebit. Dit filmpje laat duidelijk zien dat het eten van eeuwenoude superfoods nog veel meer voordelen heeft. Voor jou EN voor je kind(eren). ✌🏼

 
UITNODIGING 20 april: Odin in Dialoog... Bedreigen nieuwe gentechnieken onze biologische boodschappen? Locatie: Beauforthuis, Austerlitz Tijd: 20-22 uur (inloop v.a. 19.30 uur)

De Europese Commissie bereidt op dit moment een herziening voor van de regels voor nieuwe veredelingstechnieken die er mogelijk toe leidt dat een relatief nieuwe techniek als CRISPR-Cas ook in de biologische landbouw ongemerkt zijn intrede kan doen. CRISPR-CAS denk je nu misschien, nooit van gehoord. Dat kan maar zo.

Deze vrij nieuwe vorm van genetische modificatie is een knippen-plakken-techniek waarmee je heel precies DNA kunt aanpassen met de belofte droogte-, ziekte- en plaag-tolerante gewassen te maken die voedselzekerheid bieden voor de hele wereld.

Als in juni besloten wordt CRISPR-Cas niet meer onder de GMO-technieken te scharen, dan betekent dat er voor gewassen gemodificeerd met CRISPR-Cas geen verplichte risicoanalyse en etiketteringsplicht meer nodig is.

Daardoor komen deze GMO-producten onzichtbaar in de normale productie- en voedselketen terecht. En dan verdwijnt dus de keuzevrijheid voor consument én de biologische sector. GMO-technieken zijn immers niet toegestaan in biologische producten.

Hoogste tijd om het hier met elkaar over te hebben dus. Want als we dit niet willen, moeten we nu onze stem laten horen. Maar voordat we dat doen, gaan we als biologische voedselcoöperatie graag met onze leden, klanten en andere geïnteresseerde consumenten in gesprek over de betekenis van deze genetische 'knip en plak'-technieken voor onze dagelijkse boodschappen.

Zembla wijdt in de televisie-uitzending van 13 april aandacht aan dit onderwerp. Een mooie warming-up. Graag nodigen we je uit om op 20 april a.s. met ons in dialoog te gaan. Dialoog over CRISPR-Cas Als we ingaan op wat CRISPR-Cas is en de verschillende kanten ervan belichten, kunnen we dan gezamenlijk een mening vormen over dit onderwerp? Wat zijn de voors en tegens? Wat vinden we van 'verknipte' groenten?

Kom naar onze bijeenkomst, laat je dieper informeren en praat mee! Sprekers Odin-dialoog CRISPR-Cas •
Prof.dr.ir. Edith Lammerts van Bueren, Wageningen Universiteit •
Prof. dr. Michel Haring, hoogleraar plantenfysiologie, Universiteit van Amsterdam • Dr. Michelle Habets, senior onderzoeker Rathenau-instituut •
Joris Kollewijn van biodynamisch tuindersbedrijf de Lepelaar • Directielid Odin Moderator: Marjolein Keuning

Programma: 1. Welkom, waarom organiseren we deze bijeenkomst eigenlijk?
2. Wat is CRISPR-Cas?
3. Sprekers over CRISPR-Cas: - over de techniek - de voors- en tegens - wat betekent het voor de boer - wat betekent het voor de consument 4. In dialoog met het panel – hoe nu verder?
5. Conclusie/afsluiting Toegang is gratis. Wel graag aanmelden i.v.m. beperkt aantal zitplaatsen.
Redactie: Cobie, Claartje, Mari, Marina (hoofdredacteur) Odin · De Panoven 1 · Geldermalsen, 4191 GV · Netherlands
Meld je hier aan: https://www.odin.nl/doe-mee/aanmeldformulier-dialoog-crispr-cas/
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.550
Berichten
555.742
Leden
8.669
Nieuwste lid
BiancKus
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan