Voorkeur soort vlees van grasgevoerde dieren

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Guest
  • Startdatum Startdatum
Ik zeg ook niet dat ze het niet goed doen, het zou fijn zijn als nog veel meer varkenshouders het op deze manier zouden gaan doen.

Maar er zijn wel degelijk varkens die als basisvoeding gras hebben en dan worden bijgevoerd met granen, bijv. de Feijterhof.

Maar de buitengewone varkens krijgen als basisvoeding granen en niet als bijvoeding en daar heb ik moeite mee.

Lia

 
Dan kun je er over discusieren natuurlijk wat je dan onder basis voedsel verstaat want van bijna alleen gras en weinig granen groeit een varken zeker niet en blijft zeker niet

gezond en zet ook geen vet aan ,wat we toch ook willen.

gert

 
Voor wie in de omgeving van Eindhoven woont. Ik heb vandaag een adresje gekregen van iemand in Nuenen die zelf hobbyslager is en wild van jagers inkoopt en verkoopt...

Wild konijn

Ree

Fazant

Houtduif

Wilde eend

Eendeborst

Haas

Gerookte ganzeborst

Duiverborst

Allemaal zo lang de voorraad strekt, maar binnenkort zal er van alles te koop zijn als het jachtseizoen weer geopend is. Ik kocht vandaag een pond ree-stoofvlees voor 10 euro en een 2 eendenborsten voor 6 euro. Erg goedkoop! Het telefoonnummer is: 06-12935880.

 
Op onderstaande website een mooi visueel overzicht van allerlei soorten vlees:

http://slagerijlotgering.nl/category/vlees/

 
Liefst ons eigen Schotse Hooglander rundvlees. Dan weet ik zeker dat het 100% grasgevoerd vlees betreft. En het is betaalbaar, zelfs goedkoper dan regulier vlees uit de supermarkt. Voorkeur voor stoofvlees en biefstuk. Het is leuk om te merken dat ook steeds meer forum lezers ons weten te vinden.

 
Is inderdaad vriendelijk geprijsd. Wanneer mijn vriezer weer eens wat leger is en er intussen geen andere aantrekkelijke aanbiedingen op mijn pad zijn gekomen, verwacht ik het wel eens te willen proberen. Maar ik heb in mijn eentje nog meer dan 8 kg weg te eten, dus het zal nog even duren... :)

 
Ik ben nog eens achter informatie over het varken aan dat hier bij mij om de hoek wordt gefokt en verkocht. Het is een ouderwets ras, de Bentheimer dat een keer per dag graanpapje krijgt van biologisch graan en een keer groenvoer (gras, bieten, groenten). Ze lopen buiten in de modder, maar hebben niet heel veel ruimte. Ik sprak iemand op deze boerderij en een veelgehoorde klacht was dat er zoveel vet aan het varken zit (???). En vertelde mij dat in de Nederlandse de varkens speciaal worden gefokt om mager vlees te produceren.

Er zijn vorige week weer biggen geboren, ben al gaan kijken, aaah...

In dit buurtkrantje staat wat meer informatie, voor de geïnteresseerde:

http://www.belhaofke.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=1418&Itemid=68

 
Op onderstaande websites wederom een mooi visueel overzicht van allerlei soorten vlees en vis:

http://kookrecepten.wordpress.com/ingredienten/gevogelte/

http://kookrecepten.wordpress.com/ingredienten/schaal-week-en-schelpdieren/

http://kookrecepten.wordpress.com/ingredienten/vissen/

http://kookrecepten.wordpress.com/ingredienten/vlees/

http://kookrecepten.wordpress.com/ingredienten/wild/

Sowieso een erg informatieve site.

 
Ben op een site terecht gekomen van: http://www.slagerij-islamcentrum.nl/producten/node/5

Het heet: Kwaliteitsslagerij Islam Centrum BV (hierna Slagerij IC)

Zo te zien kun je hier bijna alles kopen, van hoofd tot staart, orgaanvlees, lams vet,

eend, wild, lams poten, lams hoofd, kop vlees, hersenen etc., etc.

Mijn vraag is nu: gezien dat geiten en schapen buiten grazen lijkt het mij ook grasgevoerd vlees, en gezien de prijzen daar (niet duur) vergeleken met ander grasgevoerd vlees wou ik dit even doorgeven.

 
En koeien horen ook in de wei gas te eten. Ik zou dus eerst navraag doen of het daadwerkelijk grasgevoerde dieren zijn ipv dit aan te nemen.

 
Ik koop het beste wat ik kan vinden. Ik kan wel gaan stressen om het beste vlees te krijgen maar dat lukt me toch niet hier in groningen. Mijn ekoplaza heeft vlees van "zuidlaarmeerdervlees". Dit zijn oranje koeien (jersey?) die gras, knollen, groente en brok krijgen. Die brok maakt het minder perfect maar ik ga er niet om stressen, dat levert meer slecht op dan goe denk ik :)

Ook m'n melk komt van een biologische boerderij die gras en wat brok voert.

 
Ik heb op jullie site gekeken, ziet er heel goed uit! Is alsnog redelijk ver van mij vandaan maar jullie bezorgen ook? Tot hoe ver?

 
Ik heb gisteren kalfstong gegeten... HEER-LIJK !!

Eerst 2 uur koken, en dan in plakjes snijden en serveren met een champignon-roomsausje. Het is extreem mals vlees en best wel vet. De volgende dag heb ik de overige plakjes in de pan gebakken met wat kruiden. Nóg lekkerder! Het kookwater kan je overigens gebruiken om soep van te maken of gewoon opdrinken. De tong woog 1 kg kostte ook maar 15/16 euro of zo, niet te duur voor een delicatesse.

 
Dennis,

morgen gaan wij aan de rundertong, en ik vind het inderdaad nog lekkerder dan biefstuk. Zo heerlijk mals.

We eten het bij mijn zus en mijn zwager had deze tong en nog een tweede samen voor € 7,00 meegekregen bij de boerin.

Lia

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.545
Berichten
552.535
Leden
8.668
Nieuwste lid
Joy63
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan