edwin
Well-known member
Ik lees het forum al enige tijd, maar had me nog niet voorgesteld.
Ik ben Edwin, 31 jaar oud.
Sinds een paar jaar eet ik voornamelijk biologisch. Op dat moment kwam het besef dat al die toevoegingen en bestrijdingsmiddelen in 'normale voeding/vulling)' nutteloos zijn en het lichaam alleen maar verzwakken.
Ik had bijna elke dag buikpijn en ontlasting kwam maar moeizaam, mijn neusholtes waren constant verstopt (eigenlijk altijd verkouden), huidklachten kwamen regelmatig voor, astma-achtige klachten waar ik ventolin en flixotide voor gebruikte en snel moe.
Sinds 3 jaar eet ik geen gluten meer, nadat uit een test bleek dat ik hier intolerant voor ben. Dat zorgde al voor een vermindering van de klachten. Ook heb ik een behandeling gehad bij een speciaal opgeleide osteopaat (behandeling heet Methode Gesret), dat de astma klachten drastisch heeft verminderd. Ventolin had ik niet meer nodig (nu na 3 jaar nog steeds niet), terwijl ik voorheen geen dag zonder kon. Deze behandeling heeft invloed op het zenuwstelsel. Over het zenuwstelsel is pas geleden een topic geweest op dit forum. De wervelkolom wordt gemanipuleerd met een manuele therapie, waardoor blokkades worden verholpen en het zenuwstelsel (en dus ook de bezenuwing van de longen) beter gaat functioneren. Dit heeft mij enorm geholpen. Het probleem wat ik nog wel heb is dat mijn slijmvliezen (of iets anders in mijn lichaam?) erg gevoelig blijven voor stoffen in de lucht: schoonmaakmiddelen, rook, deodorant, enz. Waarschijnlijk speelt een bijnieruitputting een grote rol.
Vroeger heb ik vaak antibiotica gekregen (van 1 t/m 6 jaar).
Tot ongeveer 1,5 jaar geleden at ik 1 tot 2 keer per week pasta (glutenvrij). Daar ben ik mee gestopt en tegelijkertijd ben ik gestopt met het eten van nachtschaden. Toen heb ik ongeveer 1,5 jaar macrobiotisch gegeten. Dat gaf toch niet het resultaat wat ik had gehoopt. In het begin kreeg ik er veel energie van, maar later verminderde dit weer. Met WAPF hoop ik weer wat verder te komen.
Wat ik op een dag eet en drink:
- Sole van keltisch zeezout
- h2o2
- Bottenbouillon gemaakt van mergpijpen en schenkel.
- Eieren (rauw, gekookt of gebakken).
- Griekse yoghurt, Bulgaarse yoghurt of volle kwark en regelmatig met slagroom.
- Rauwe melk (A2, van het koeienras Fleckvieh).
- Wilde zalm of kabeljauw
- Groente (voornamelijk broccoli).
- Supplement: adrenal en Betaine HCL. Betaine helpt op dit moment beter dan appelazijn tegen het tekort aan maagzuur. Dit hoop ik natuurlijk wel af te kunnen bouwen.
Binnenkort ga ik op zoek naar een goede plek voor vlees. De boerderij waar ik rauwe melk koop heeft dat ook, ik weet alleen niet precies wat er in het assortiment zit. Dat ga ik navragen.
Koken en bakken doe ik in RVS pannen zonder chemische anti-aanbaklaag. Bakken doe ik in kokosolie of ghee.
Wat ik niet eet:
- Suiker
- E-nummers
- Nachtschaden
- Brood, pasta
- Bewerkte vulling
Wat ik al enige tijd niet meer heb gegeten:
- Noten
- Volle granen
Voor mij is een ding vrij makkelijk: als ik weet dat iets niet goed is voor mijn lichaam eet ik het niet. Hoe lekker ik het ook vind.
Er zijn wel eens mensen die vragen wanneer ik 'normaal' ga eten. Met andere woorden de schijf van 5. Dat gaat dus niet gebeuren.
Ik hoop dat ik zo op de goede weg ben.
Edwin
Ik ben Edwin, 31 jaar oud.
Sinds een paar jaar eet ik voornamelijk biologisch. Op dat moment kwam het besef dat al die toevoegingen en bestrijdingsmiddelen in 'normale voeding/vulling)' nutteloos zijn en het lichaam alleen maar verzwakken.
Ik had bijna elke dag buikpijn en ontlasting kwam maar moeizaam, mijn neusholtes waren constant verstopt (eigenlijk altijd verkouden), huidklachten kwamen regelmatig voor, astma-achtige klachten waar ik ventolin en flixotide voor gebruikte en snel moe.
Sinds 3 jaar eet ik geen gluten meer, nadat uit een test bleek dat ik hier intolerant voor ben. Dat zorgde al voor een vermindering van de klachten. Ook heb ik een behandeling gehad bij een speciaal opgeleide osteopaat (behandeling heet Methode Gesret), dat de astma klachten drastisch heeft verminderd. Ventolin had ik niet meer nodig (nu na 3 jaar nog steeds niet), terwijl ik voorheen geen dag zonder kon. Deze behandeling heeft invloed op het zenuwstelsel. Over het zenuwstelsel is pas geleden een topic geweest op dit forum. De wervelkolom wordt gemanipuleerd met een manuele therapie, waardoor blokkades worden verholpen en het zenuwstelsel (en dus ook de bezenuwing van de longen) beter gaat functioneren. Dit heeft mij enorm geholpen. Het probleem wat ik nog wel heb is dat mijn slijmvliezen (of iets anders in mijn lichaam?) erg gevoelig blijven voor stoffen in de lucht: schoonmaakmiddelen, rook, deodorant, enz. Waarschijnlijk speelt een bijnieruitputting een grote rol.
Vroeger heb ik vaak antibiotica gekregen (van 1 t/m 6 jaar).
Tot ongeveer 1,5 jaar geleden at ik 1 tot 2 keer per week pasta (glutenvrij). Daar ben ik mee gestopt en tegelijkertijd ben ik gestopt met het eten van nachtschaden. Toen heb ik ongeveer 1,5 jaar macrobiotisch gegeten. Dat gaf toch niet het resultaat wat ik had gehoopt. In het begin kreeg ik er veel energie van, maar later verminderde dit weer. Met WAPF hoop ik weer wat verder te komen.
Wat ik op een dag eet en drink:
- Sole van keltisch zeezout
- h2o2
- Bottenbouillon gemaakt van mergpijpen en schenkel.
- Eieren (rauw, gekookt of gebakken).
- Griekse yoghurt, Bulgaarse yoghurt of volle kwark en regelmatig met slagroom.
- Rauwe melk (A2, van het koeienras Fleckvieh).
- Wilde zalm of kabeljauw
- Groente (voornamelijk broccoli).
- Supplement: adrenal en Betaine HCL. Betaine helpt op dit moment beter dan appelazijn tegen het tekort aan maagzuur. Dit hoop ik natuurlijk wel af te kunnen bouwen.
Binnenkort ga ik op zoek naar een goede plek voor vlees. De boerderij waar ik rauwe melk koop heeft dat ook, ik weet alleen niet precies wat er in het assortiment zit. Dat ga ik navragen.
Koken en bakken doe ik in RVS pannen zonder chemische anti-aanbaklaag. Bakken doe ik in kokosolie of ghee.
Wat ik niet eet:
- Suiker
- E-nummers
- Nachtschaden
- Brood, pasta
- Bewerkte vulling
Wat ik al enige tijd niet meer heb gegeten:
- Noten
- Volle granen
Voor mij is een ding vrij makkelijk: als ik weet dat iets niet goed is voor mijn lichaam eet ik het niet. Hoe lekker ik het ook vind.
Er zijn wel eens mensen die vragen wanneer ik 'normaal' ga eten. Met andere woorden de schijf van 5. Dat gaat dus niet gebeuren.
Ik hoop dat ik zo op de goede weg ben.
Edwin