Hansgemaakt
New member
Na geruime tijd meelezen op dit forum toch maar een keertje voorstellen.
Mijn naam is Hans, 54 jaar, getrouwd, zelfstandig ondernemer en in het bezit van twee schatten van honden. Hobby's zijn mountainbiken, muziek luisteren (pas nog hele gave cd gekocht van Mike & the Mellotones), muziek maken (gitaar en sax) en veel struinen door de natuur met de honden.
Na het overlijden van ons dochtertje op 5 jarige leeftijd ben ik eerst een hele tijd boos geweest en daarna gaan zoeken. Zoeken naar het waarom, de oorzaak en zoeken naar de waarheid achter wat de artsen ons allemaal op de mouw gespeld hadden. Op dit forum ben ik inmiddels al een stuk wijzer geworden.
Door het zoeken ben ik als eerste op dezewebsite terecht gekomen. Daarna ben ik via een van mijn klanten in aanraking gekomen met Keltisch Zeezout en Kokosolie en daarna via een omweggetje op dit forum.
Wat eet ik ongeveer zo'n beetje:
's morgens begin ik met twee glazen sole waarvan één met H2O2,
daarna half glas kombucha (heerlijk),
grote bak yoghurt (van 't Geertje) met wat geweekte ontbijtgranen, rauw ei en skate liver oil.
mee naar m'n werk gaan meestal 1 liter van Mike's supergezonde fruitsmoothie (aangepast recept),
1 liter rauwe melk, 2 dunne boterhammetjes (spelt of desem) met DIK roomboter en kaas,
sinaasappeltje.
's avonds wordt wat moeilijker omdat mijn vrouw nog steeds dingen wil eten die ik toch liever ga vermijden, maar we zijn al flink op de goede weg (witte basmatirijst en quinoa ipv volkoren en pasta). Andere dingen die eet ik dan niet of heel weinig.
Bakken doen we eigenlijk alleen nog maar in kokos en/of roomboter, zout is keltisch, groente is biologisch, vlees uiteraard ook biologisch of uit de natuur (jacht). Laatst nog overheerlijke schotsenscheeflopende hooglander currie (naar Mike's recept gemaakt) gegeten en kan daar slechts één ding over zeggen; heb grotere pan nodig want is te snel op.
Ook al keer beestenbottenbouillon gemaakt, maar heb ik alleen op mogen eten omdat mijn vrouw 'm te dik vond. Smaken verschillen zullen we maar zeggen. Verder alle E-nummers in vuilnisbak gekiept
Qua gezondheid kan ik zeggen dat ik een redelijk goede start heb gemaakt. Mijn moeder hield namelijk erg van lekker koken, met voornamelijk goede produkten. Bakken heeft ze heel haar leven gedaan in roomboter, reuzel en ganzevet, er werd veel echte room gebruikt, eieren en goede kwaliteit vlees. Natuurlijk ook de minder goede dingen zoals suiker en nachtschade's, maar die stonden gelukkig in de schaduw van de goede dingen. Ik kan mij eigenlijk niet herinneren dat mijn moeder ooit boontjes of worteltjes had zonder een grote klodder roomboter erdoor tijdens de bereiding.
Na mijn twintigste is het dan toch wel minder geworden. Op jezelf gaan wonen, stappen, fast food, magnetron voer, verzin het maar. Er was niet veel gezonds in mijn keuken te vinden. Gelukkig nog wel minstens één keer per week bij moeders eten.
Momenteel kan ik zeggen dat ik mij al gevoelsmatig, maar ook aantoonbaar beter voel na het overschakelen op WAPF.
Geen chronisch ontstoken darm meer (donker bloed in ontlasting), minder last van allergische reacties en een beter bloedbeeld met meer trombocyten. Dit laatste weet ik omdat ik trombocytendonor ben en bij ieder keuring oplet wat de veranderingen zijn.
Ik denk dat ik het voorlopig hier even bij laat en op het forum nog even naar twee andere topics moet om een dezer dagen weer wat te posten.
Hans
Mijn naam is Hans, 54 jaar, getrouwd, zelfstandig ondernemer en in het bezit van twee schatten van honden. Hobby's zijn mountainbiken, muziek luisteren (pas nog hele gave cd gekocht van Mike & the Mellotones), muziek maken (gitaar en sax) en veel struinen door de natuur met de honden.
Na het overlijden van ons dochtertje op 5 jarige leeftijd ben ik eerst een hele tijd boos geweest en daarna gaan zoeken. Zoeken naar het waarom, de oorzaak en zoeken naar de waarheid achter wat de artsen ons allemaal op de mouw gespeld hadden. Op dit forum ben ik inmiddels al een stuk wijzer geworden.
Door het zoeken ben ik als eerste op dezewebsite terecht gekomen. Daarna ben ik via een van mijn klanten in aanraking gekomen met Keltisch Zeezout en Kokosolie en daarna via een omweggetje op dit forum.
Wat eet ik ongeveer zo'n beetje:
's morgens begin ik met twee glazen sole waarvan één met H2O2,
daarna half glas kombucha (heerlijk),
grote bak yoghurt (van 't Geertje) met wat geweekte ontbijtgranen, rauw ei en skate liver oil.
mee naar m'n werk gaan meestal 1 liter van Mike's supergezonde fruitsmoothie (aangepast recept),
1 liter rauwe melk, 2 dunne boterhammetjes (spelt of desem) met DIK roomboter en kaas,
sinaasappeltje.
's avonds wordt wat moeilijker omdat mijn vrouw nog steeds dingen wil eten die ik toch liever ga vermijden, maar we zijn al flink op de goede weg (witte basmatirijst en quinoa ipv volkoren en pasta). Andere dingen die eet ik dan niet of heel weinig.
Bakken doen we eigenlijk alleen nog maar in kokos en/of roomboter, zout is keltisch, groente is biologisch, vlees uiteraard ook biologisch of uit de natuur (jacht). Laatst nog overheerlijke schotsenscheeflopende hooglander currie (naar Mike's recept gemaakt) gegeten en kan daar slechts één ding over zeggen; heb grotere pan nodig want is te snel op.
Ook al keer beestenbottenbouillon gemaakt, maar heb ik alleen op mogen eten omdat mijn vrouw 'm te dik vond. Smaken verschillen zullen we maar zeggen. Verder alle E-nummers in vuilnisbak gekiept
Qua gezondheid kan ik zeggen dat ik een redelijk goede start heb gemaakt. Mijn moeder hield namelijk erg van lekker koken, met voornamelijk goede produkten. Bakken heeft ze heel haar leven gedaan in roomboter, reuzel en ganzevet, er werd veel echte room gebruikt, eieren en goede kwaliteit vlees. Natuurlijk ook de minder goede dingen zoals suiker en nachtschade's, maar die stonden gelukkig in de schaduw van de goede dingen. Ik kan mij eigenlijk niet herinneren dat mijn moeder ooit boontjes of worteltjes had zonder een grote klodder roomboter erdoor tijdens de bereiding.
Na mijn twintigste is het dan toch wel minder geworden. Op jezelf gaan wonen, stappen, fast food, magnetron voer, verzin het maar. Er was niet veel gezonds in mijn keuken te vinden. Gelukkig nog wel minstens één keer per week bij moeders eten.
Momenteel kan ik zeggen dat ik mij al gevoelsmatig, maar ook aantoonbaar beter voel na het overschakelen op WAPF.
Geen chronisch ontstoken darm meer (donker bloed in ontlasting), minder last van allergische reacties en een beter bloedbeeld met meer trombocyten. Dit laatste weet ik omdat ik trombocytendonor ben en bij ieder keuring oplet wat de veranderingen zijn.
Ik denk dat ik het voorlopig hier even bij laat en op het forum nog even naar twee andere topics moet om een dezer dagen weer wat te posten.
Hans