Ik eet eigenlijk alleen citroenen en zwarte bessen, maar ik heb even gekeken op
www.westonaprice.org (principles of healthy diets)
Het eerste wat opvalt:
8 ) Eet vers fruit en groente - bij voorkeur biologisch - in salades en soepen, of licht gestoomd met boter.
Maar ook:
2 ) Vermijd alle bewerkte zoetmakers zoals suiker, dextrose, glucose, high fructose corn syrup, en vruchtensappen.
Verder wordt
bij baby's aangeraden om vers fruit te gebruiken, specifiek: perziken, nectarines, appels, kersen, peren, bosbes en andere bessen.
De gevaren van 'fruit juices' staan uitgewerkt in een stuk van
Kaayla Daniel, waarin hij schrijft over de gevaren van fructose. In datzelfde stuk schrijft hij over fruit dat het - behalve in kleine hoeveelheden - belastend is voor de lever.
Er is ook nog een stuk over
lacto-fermentatie, daarin staat dat volkeren fruit en groente fermenteren, waarna zetmeel en suikers worden omgezet in zuren. Maar dat werd zeker ook gedaan om het langer te bewaren.
Een beetje dubbel dus. In ieder geval komt het advies om fruit te laten staan niet van de WAPF, dat maken wij ervan in dit topic. Elke dag een appel van de lokale teler valt gewoon onder de aanbevelingen.