Quote:
Wij eten veel groenten, regelmatig uit eigen tuin (onbespoten, zonder kunstmest), stukje vlees/vis en aardappels/rijst/pasta/tarly. Fruit: appels en banaan (magnesium). Cashewnoten (magnesium), gedroogde goji-bes, gedroogde cranberries. Brood (meergranen) met margarine, kaas/vleeswaar/pindakaas/jam/ander 'zoet'. Manlief drinkt veel koffie, ik 1 bak per dag (grote mok), voor de rest thee en kraanwater. Zoonlief krijgt 1x per dag een glaasje roosvicee en voor de rest thee of kraanwater. 1 snoepje of koekje per dag als hij uit school komt. Zout en suiker voegen we sporadisch toe. Als het kan kopen we het liefst bio/eco/fairtrade.
Groenten: eet deze goed gekookt, ze moeten als boter binnenkomen, dus het liefst in een stoofpot of soep die langdurig is getrokken.
Aardappels/rijst/pasta/tarly: hiervan houd je alleen witte rijst over, de rest laten staan, zijn suikers en bevatten gluten.
Fruit/appels/banaan: nog meer suikers, deze keer vruchtensuikers, dus alleen zuur fruit en liefst met de kleur van bloed (rood/blauw/paars).
Cashewnoten: noten bevatten fytinezuur en zijn moeilijk verteerbaar, evenals alle andere producten die kiemkracht hebben (granen, zaden, pitten, peulvruchten, bonen).
Goji-bes: is een nachtschade en kost veel geld, investeer liever in werkelijke (dierlijke) superfoods, zoals: rauwe melk, vette vis, orgaanvlees en eieren.
Meergranenbrood: onverteerbaar vanwege een houtachtige vezel die de darmwand beschadigt, gluten, zetmeel (suiker) en een mineralenrover (fytinezuur).
Margarine: een moleculair misbaksel, dat meer overeenkomsten met plastic vertoont dan met voedsel, vervangen door roomboter (je weet wel, van de KOE!).
Kaas/vleeswaar/pindakaas/jam/ander 'zoet': liefst rauwmelkse kaas, vleeswaar bevat vaak toevoegingen als conserveermiddelen en suiker, pindakaas bevat vaak geharde plantaardige vetten (trnasvetten) en suiker, jam en ander 'zoet' is pure suiker, die je bloedsuikerspiegel en hormoonspiegel ontregelt.
Koffie: fokt de bijnieren op, is een stimulerend middel (drugs), ontregelt je bloedsuiker en droogt je uit.
Roosvicee: pure suiker en ook nog eens van de ergste soort, nl. vloeibaar en geconcentreerd.
Snoepjes/koekjes: suiker en suiker.
Zout/suiker: jammer dat je zo spaarzaam bent met zout, je kunt onbeperkt Keltisch zeezout eten (is goed voor je, een compleet mineralencomplex), suiker niet of nauwelijks toevoegen lijkt een goede keuze, maar kijk eens hoe vaak ik het woord 'suiker' hierboven bij andere producten heb gezet!
Conclusie: Als je een kind hebt met autisme is het niet handig om gluten en zoveel suiker te consumeren. Onze hersenen draaien op vetten, cholesterol en mineralen. Dat komt neer op precies de twee dingen waar we zo bang voor worden gemaakt: verzadigd vet/cholesterol en zout! Lees ook dit:
http://www.leefbewust.com/themas/hersenvoer.html
Mike