Gerard
Well-known member
Van die dakgotensoep een grapje? Je dacht toch niet.....
Als je weerzin voelt tegen oesters, ook niet eten, het lichaam geeft aan dat het niet goed voor je is.
Darmflora is ook heel belangrijk, in je opgaven van wat je eet zie ik te weinig darmflora-ondersteunende dingen.
Topvoedsel voor je darmbacterien:
De volgende voedingsmiddelen hebben een uitgesproken effect op de de groei en overleving van je darmbacterien, maar ook direct op een stabiele bloedsuikerspiegel, je cholesterolwaarden, de opname van voedingsstoffen en daarmee eigenlijk op je totale gezondheid:
Inuline: aardpeer, knoflook, ui, prei, cichorei, arrowroot, pastinaak, zoete aardappel en artisjok; Pectine: in geraspte appel en citrusfruit (vruchtvlees en schil); Arabinogalactanen: in tomaat, wortel, kokos en kokosmeel, kurkuma, salie, medicinale paddenstoelen en zwarte bonen; Lignanen zoals in lijnzaad; Roomboter/ghee; Resistent zetmeel (zoals in koude aardappelen); Essentiele suikers; Gefermenteerde voeding: o.a. zuurkool, zelf gemaakt of uit het vat, niet uit een zakje, verder alles wat je kan pikkelen. Oplosbare vezels uit groente, fruit, peulvruchten, noten, zaden etc. En tot slot hebben we ook niet-oplosbare vezels uit bijvoorbeeld granen nodig, liever gekiemde granen, dat is veel gezonder, die samen met de gezonde darmbacterien zorgen voor een dagelijkse stoelgang. Al deze voedingsmiddelen hebben hun eigen specifieke werking, daarom is variatie zo belangrijk.
Als je weerzin voelt tegen oesters, ook niet eten, het lichaam geeft aan dat het niet goed voor je is.
Darmflora is ook heel belangrijk, in je opgaven van wat je eet zie ik te weinig darmflora-ondersteunende dingen.
Topvoedsel voor je darmbacterien:
De volgende voedingsmiddelen hebben een uitgesproken effect op de de groei en overleving van je darmbacterien, maar ook direct op een stabiele bloedsuikerspiegel, je cholesterolwaarden, de opname van voedingsstoffen en daarmee eigenlijk op je totale gezondheid:
Inuline: aardpeer, knoflook, ui, prei, cichorei, arrowroot, pastinaak, zoete aardappel en artisjok; Pectine: in geraspte appel en citrusfruit (vruchtvlees en schil); Arabinogalactanen: in tomaat, wortel, kokos en kokosmeel, kurkuma, salie, medicinale paddenstoelen en zwarte bonen; Lignanen zoals in lijnzaad; Roomboter/ghee; Resistent zetmeel (zoals in koude aardappelen); Essentiele suikers; Gefermenteerde voeding: o.a. zuurkool, zelf gemaakt of uit het vat, niet uit een zakje, verder alles wat je kan pikkelen. Oplosbare vezels uit groente, fruit, peulvruchten, noten, zaden etc. En tot slot hebben we ook niet-oplosbare vezels uit bijvoorbeeld granen nodig, liever gekiemde granen, dat is veel gezonder, die samen met de gezonde darmbacterien zorgen voor een dagelijkse stoelgang. Al deze voedingsmiddelen hebben hun eigen specifieke werking, daarom is variatie zo belangrijk.