zeezout

Je hebt ook nog levendenatuur.nl maar ik weet dat keltischzeezout.com van goede kwaliteit is maar je kunt niet 5 kilo afnemen, als ik me niet vergis minimaal 10 kilo.

Levendenatuur heeft volgens mij ook goede kwaliteit. Volgens mij heb ik en bij Salsamentum en bij levendenatuur besteld tot nu toe.

Verder wou ik toch nog vragen over de hoeveelheid sole voor ons moestuintje.

 
@ Haydarpasa

Ik kan je geen kundig advies geven, maar ik zou het gewoon beiden doen, de mest en het zout. Ik heb vorig jaar biologisch mest bij de boer gehaald, maar dit jaar spit ik een hoop potgrond uit allerlei potten en bakjes door de grond voor een betere bodemstructuur en organische mestkorrels van Ecostyle voor de voeding. Zou dit ook toereikend zijn voor de moestuin?

 
Keltisch zeezout kun je prima combineren met andere organische meststoffen. Voor een beschrijving van de juiste verdunning en frequentie voor verschillende bodemsoorten, zie hier. Om verzekerd te zijn van de beste kwaliteit raad ik aan om het zout aan te schaffen via keltischzeezout.com.

Mike

 
Dank je wel Mike, deze had ik al doorgelezen. Alles staat heel duidelijk beschreven. De verdunning en de frequentie maar wat er niet staat is hoeveel je van deze verdunning elke keer moet geven per oppervlakte of per plant.

Zou ik erover gelezen hebben, mischien staat het er wel in maar ik heb het niet gezien.

 
Voor de mensen die alles willen weten hoe om te gaan met keltisch zeezout voor het bemesten van je tuin of hoe er je dieren mee te voeden (met zelf verbouwd voedsel uiteraard) . Bestel onderstaand boek. Over het levenswerk van Maynard Murray. De pionier op dit gebied. Zijn wel allebei in het technisch engels geschreven, wat het dus wel wat lastiger maakt.

Heb er zojuist 1 uitgelezen en ik kan je vertellen dat ik hier net zo een bijzonder gevoel van kreeg, als tijdens het lezen van het boek van Weston Price. Een van de voor mij opzienbare ontdekkingen van Maynard Murray onderzoek is dat er in de oceaan dus helemaal geen kanker of andere "landziektes" bestaan...,

http://www.acresusa.com/books/closeup.asp?action=search&prodid=1317&catid=&pcid=2

http://www.acresusa.com/books/closeup.asp?prodid=768&catid=4&pcid=2

 
2007 was het jaar waarin ik zowel Nutrition and Physical Degeneration van Weston Price als Sea Energy Agriculture van Maynard Murray las. Het waren voor mij twee eye-openers die mijn leven voorgoed veranderden! Ik schreef er de volgende twee artikelen over in 2008:

http://www.fonteine.com/zeemineralen.html

http://www.fonteine.com/we_zijn_1.html

Ik heb veel ervaring in het telen van planten op zeemineralen. Expliciete instructies van mijn hand heb ik hier opgeschreven:

http://www.keltischzeezout.com/toepassingen_van_keltisch_zeezout.aspx

Mike

 
voor de francofielen onder ons

ik ben in mei naar de guérande (bretagne)geweest

het is de moeite waard om te zien waar het keltisch zout vandaan komt

ik vond het een prachtig gezicht al die zout velden

in aug en september zijn de marais salants op zijn mooist

er wordt dan geschept en de kleuren van de algen in het water zijn buitengewoon mooi

maar het was al een hele belevenis om te zien hoe de marais aangelegd is

net de romeinse opgravingen

ik heb 2 adressen bezocht

Le natuursel en La salorge de Bérigo op internet te vinden

de eerste is een heel oud familiebedrijf

en er wordt daar niet gespoeld

als je toch in de buurt bent is het de moeite waard om daar je zout te kopen

ik heb 1 euro voor 1 kilo betaald

5 kilo was 4.50 en 25 kilo grof zout voor tuingebruik 10 euro

ook heb ik een kilo fleur de sel gekocht voor 10.00

 
Quote:
Ik gooi een handvol korrels over mijn eten heerlijk lekker zout eindelijk, want dit is toch goed had ik begrepen. Ik probeer er zoveel mogelijk van te nemen 2x per dag sole en met alles wat ik eet hup de zoutkristallen eroverheen heerlijk maarja zoveel dorst dat ik blijf drinken en dan zit ik ineens vol en heb ik geen honger meer of zouden mijn bijnieren niet in orde zijn?


Quote:
Ik denk eerder aan je nieren. Het klinkt alsof ze deze overdaad aan zout niet goed kunnen verwerken en dan het signaal afgeven: verdunnen! Ik denk dat je terug moet qua dosering, net zolang tot je deze dorstverschijnselen niet meer krijgt. Je kunt dan in een later stadium langzaam opbouwen.


Hey Mike even over bovenstaande, dat heb ik ook denk ik, als je te veel zeezout gebruikt.

(nou ja wat mijn lichaam dus blijkbaar nog niet aan kan)

Dan gaan je nieren protesteren en dit overschot weg werken, dan plas je dus waarschijnlijk meer omdat het er uit moet en is het zuurder van geur?

En kan je dan van de nieren weer rugpijn krijgen? En door het teveel aan zout ook uitdroging krijgen omdat de vetten nog niet super gaan en die uitdroging juist tegen gaan.

bedankt weer

Mike

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.545
Berichten
552.535
Leden
8.668
Nieuwste lid
Joy63
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan