Quote:
Hoe maken jullie de yoghurt?
Dit is door Poekie op dit forum al eens beschreven:
Quote:
Ik zal hier nog eens vertellen hoe wij yoghurt maken, en die lukt elke keer weer, een heerlijk dikke yoghurt:
Heel belangrijk: werk met schone attributen, spoel bijvoorbeeld de pot/fles met gekookt water na en droog hem goed af.
Verwarm rauwe, biologische melk tot ca. 40 graden niet hoger. Dan blijven alle goede voedingsstoffen behouden.
Doe er dan 3 a 4 eetlepels biologische, yoghurt bij. Verkrijgbaar in de natuurwinkel en als je de yoghurt van Demeter kiest zit je goed.
Roer het goed door of keer de pot een paar keer om en om.
Zet de pot nu weg in bijvoorbeeld een plaid. Draai het deksel er niet te stevig op.
Wij zetten de pot weg in een koelbox. Want een koelbox kan spullen koud houden maar ook warm.
Zet de yoghurt 24 uur warm weg. Ga niet tussendoor kijken want dan koelt het af, laat de koelbox 24 uur gesloten.
Daarna zet je de pot ca. 8 uur in de koelkast want daar verdikt de yoghurt.
Dit is heel belangrijk want de yoghurt moet afkoelen. Als de yoghurt afgekoeld is is het voor consumptie geschikt.
Wij maken de yoghurt meestal 's avonds. Dan is het de volgende avond gereed, dan een nachtje in de koelkast en smullen maar.
Wij gebruiken de lege grote potten waar kokosolie van AmanPrana in gezeten heeft. Die zijn 1,6 liter.
We maken meestal 3 potten tegelijk, dat is wat in de koelbox past.
En zelfgemaakte yoghurt van biologische rauwe melk blijft rustig 2 weken goed.
Het zuurt alleen nog verder.
Mike