Ik heb rauwe melk!!! yesss eindelijk.
Volgens de boer die de melk aan campina (bio) levert zit in de melk in de winkel 1,6 vet en 3,5 in de volle melk.
Die van hem rauw was rond de 4,7 soms 5, uitkijken dus zegt hij als je dit drinkt, en yofhurt eet en ook nog kefir.
De kilo''s vliegen eraan volgens hem. Mijn vriend wil dus nu maar 1 glas meer op een dag pffffffff.
De dammetjes (lees 3 en 4 jaar) vonden het zo lekker dat ze meteen nog een glas wilden haha.
Het is heerlijk, had ik niet verwacht! Ik ga hier geen hekel aan krijgen.
Doordat de boer zijn melk eens per 3 dagen afleverd, is de melk dus gemengd (3 dagen melken), daardoor is de melk volgens de boerin maar zo''n 2-3 dagen houdbaar.
Ik dacht nou ja, als ik het 2 dagen drink en maak van de rest kefir en yoghurt heb ik geen probleem.
Het is nogal een ritje, zo'n half uur heen en terug.
Ik dacht dat het handig zou zijn te weten wanneer de eerste koeien gemolken zijn, dan zit er pas 1 keer gemolken melk in en dan aftappen, dan is 10 liter geen probleem, zoals ik lees is het dan zo 6-7 dagen houdbaar.