Er zijn wel verschillende soorten collageen, en die hebben allemaal zo hun functie, maar die krijg je ook binnen als je zelf bouillon maakt, eitjes, een stukje vis eet en een kippetje kluift:
https://www.humann.com/nutrition/different-types-of-collagen/#section2
Dus, D. nu kun je zelf kiezen op basis van informatie.
Dan de bewering van Frits. Bouillon als neurotoxine. Dit is natuurlijk niet logisch en dan kunnen er nog 100 studies voorbij komen. Ik werk dagelijks met mensen die neurologische schade hebben opgelopen door zware metalen en neuro-borreliose. Die knappen allemaal op door bouillon te gaan maken. Hoe kan dat dan?? En Natasha Campbell-McBride geneest met haar protocol ook mensen die psychische problemen zowel als fysieke problemen hebben op basis van haar protocol dat voornamelijk bestaat in het gebruik van: Bottenbouillon!
“The proof is in the eating of the pudding” lijkt mij.
Dit onderzoek zal betrekking hebben op MSG, de synthetische en geïsoleerde vorm.
Ik citeer nu maar even Mike:
” Geef nooit een eeuwen oud voedingsmiddel de schuld van moderne kwalen”
Hier nog een artikel die dit serieus neemt en erin duikt, maar is vooral speculatie dat bouillon hetzelfde effect heeft, bovendien kun je ophouden met eten als je geen glutamaten meer wil eten, want komt voor in een heleboel voedingsmiddelen, zelfs borstvoeding bevat glutamaat!
https://www.thepaleomom.com/broth-hidden-dangers-in-a-healing-food/
Dit alles gezegd hebbende zijn er mensen met spijsverteringsproblemen die geen lang getrokken bottenbouillon verdragen, meestal mensen met histamine problemen, maar als ze hun onderliggende problemen aanpakken gaat dit ook weer over.
https://www.humann.com/nutrition/different-types-of-collagen/#section2
Dus, D. nu kun je zelf kiezen op basis van informatie.
Dan de bewering van Frits. Bouillon als neurotoxine. Dit is natuurlijk niet logisch en dan kunnen er nog 100 studies voorbij komen. Ik werk dagelijks met mensen die neurologische schade hebben opgelopen door zware metalen en neuro-borreliose. Die knappen allemaal op door bouillon te gaan maken. Hoe kan dat dan?? En Natasha Campbell-McBride geneest met haar protocol ook mensen die psychische problemen zowel als fysieke problemen hebben op basis van haar protocol dat voornamelijk bestaat in het gebruik van: Bottenbouillon!
“The proof is in the eating of the pudding” lijkt mij.
Dit onderzoek zal betrekking hebben op MSG, de synthetische en geïsoleerde vorm.
Ik citeer nu maar even Mike:
” Geef nooit een eeuwen oud voedingsmiddel de schuld van moderne kwalen”
Hier nog een artikel die dit serieus neemt en erin duikt, maar is vooral speculatie dat bouillon hetzelfde effect heeft, bovendien kun je ophouden met eten als je geen glutamaten meer wil eten, want komt voor in een heleboel voedingsmiddelen, zelfs borstvoeding bevat glutamaat!
https://www.thepaleomom.com/broth-hidden-dangers-in-a-healing-food/
Dit alles gezegd hebbende zijn er mensen met spijsverteringsproblemen die geen lang getrokken bottenbouillon verdragen, meestal mensen met histamine problemen, maar als ze hun onderliggende problemen aanpakken gaat dit ook weer over.