Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Sinds wanneer zegt de kleur van een boek iets over de oudheid? Je moet mijn bladen van de leverreiniging eens zien. Ziet er niet uit, 2,5 jaar geleden geprint
Vandaag heb ik voor de vijfde keer bouillon gemaakt met dezelfde botten. Er komt nog steeds gelatine uit dat dik en geel/oranje is. Eerst gooide ik de botten na 1 keer weg, omdat ik dacht dat de gelatine uit het merg komt. Dat is dus niet waar
Ik heb mijn botten ook al 4x gebruikt en t worden er steeds meer omdat ik steeds een schenkeltje of mergpijp erbij koop, ik bewaar ze in de vriezer. Ik zie eigenlijk nooit gelatine, maar misschien komt dat omdat ik de soep meteen in de vriezer doe.
Helaas is mijn eerste poging voor deze lekker bouillon mislukt! Vuur kan niet laag genoeg, dus al het heerlijks zwartgeblakerd :? Echt iets voor mij hoor, maar al doende leert men toch? Volgende week thuis hernieuwde poging, want het lijkt me heerlijk,
Moos, ik kan je een warmhoud-/sudderplaatje aanraden. Ik gebruik er zelf vaak 2 op elkaar. Werkt perfect om de bouillon op een lagere temperatuur te houden.
Misschien te veel vocht in verhouding met de botten. Of te kort gekoeld. Met dit weer zet ik de pan buiten om te koelen. T liefst vanaf het vuur in de avondkoude.
De merg kun je er uit peuteren, soms valt het er vanzelf uit. Volgende keer proberen meer botten te gebruiken, ook andere delen, zoals een stuk knie ofzo.
Van de week een kilo ossenstaarten gekookt in anderhalf liter water. Ongeveer 36 uur. Na afkoelen en een paar uur in de koelkast had ik dikke gelatine. Dezelfde botten nog een keer 24 uur gekookt en ook dat leverde weer een hoop gelatine op.
Te veel water..Ja dat zou kunnen. Als ik het op het laagste pitje laat pruttelen houd ik een halve pan over. De bouillon staat ca. 8 tot 12uur op. Mogelijk is dit ook te kort? Hierop drijft wel een laag vet als het is afgekoeld.
Het duurt een tijdje voordat kraakbeen echt zacht is geworden. Pas dan kan het oplossen en zorgt het voor dat je soep gelatine bevat. Als de botten helemaal schoongekookt zijn en de doorzichtige dril is verdwenen ben je klaar.
Oke Manon. Ik ga ze langer in de soep laten zitten. De binnenkant van het bot heeft inderdaad een gaatje nu..maar er zit nog zoveel meer in. Als de hond van de buren of van mijn schoonouders er was gaf het het meestal aan hen. Nu blijft ie lekker van mij..
Waarom moet je het schuim er eigenlijk afhalen? Heb nu een bevroren kip in de pan ligen, pan natuurlijk te klein, dus een heel gedoe dan dat afschuimen....