Quote:
Hoe zit het met die billingtonsuiker, is dit dagelijks geoorloofd als koolhydratenbron, of niet?
Kijk hier heel erg mee uit! Ondanks de mineralen die in deze suiker door de natuur worden meegeleverd blijkt uit alles dat je zeer gevoelig bent voor glucose en fructose. Dit plaatst je in een lastig parket: je kunt vanwege een suikerverbranding niet zonder suikers, maar je moet er ook zeker niet te veel van eten, want dan kom je a) niet uit de suikerverbranding en b) niet uit die ellendige bloedsuikerschommelingen. Ik zou toch kiezen voor glutenvrije granen. Mijn favoriete zijn rijst en quinoa.
Quote:
Mike, hoe denk jij er over dat de gebitten van onze kinderen er over het algemeen wel minder gaatjes hebben?
Ik en alle tandartsen van Nederland constateren toch eerder het tegenovergestelde. Al jaren waarschuwen tandartsen tegen de consumptie van zuurvormende frisdranken en 'energy'dranken die massaal het glazuur aantasten. Je noemt jouw eigen kinderen als voorbeeld. Deze zijn kennelijk (nog wel) een gunstige uitzondering en zeker niet de norm. Laat me raden: ze hebben een rond gezicht met een brede neus en brede kaken en een breedgebouwd lichaam? Zo ja, dan zijn ze gezegend met een sterk gestel dat wel tegen een stootje kan. Maar, let wel: niemand is immuun. Als ze zo door blijven eten en drinken, komen ook zij vanzelf een keer aan de beurt.
Quote:
Dus vetten en eiwitten alleen is ook niet goed?
Een droge worst bijvoorbeeld als tussendoortje, zitten er daar koolhydraten in?
Als je zwakke bijnieren hebt (en dat heb jij), dan is alleen vetten en eiwitten niet goed. Het zou, ironisch genoeg, juist wel heel goed moeten zijn, maar je moet eerst geleidelijk uit de suikerverbranding komen en in de vetverbranding. Vandaar dat elke maaltijd, incl. tussendoortjes, toch ook een beetje (max. 100 gram per dag) koolhydraten moet bevatten. Die droge worst bevat nauwelijks koolhydraten. Ik kan daar probleemloos een paar plakjes van eten als tussendoortje, maar naar alle waarschijnlijk zullen de eiwitten uit die worst bij jou (en bij anderen hier, vooral de fervente verdedigers van granen en fruit!) alsnog worden omgezet in glucose, omdat het lichaam slim genoeg is om zijn suikers ook uit eiwitten te kunnen halen. Om dit te voorkomen kun je dan beter kant en klare koolhydraten aanbieden, maar dan in zeer beperkte mate.
Quote:
Waar kan ik deze post naslaan, ik wil het nog een keer doorlezen.
https://www.fatsforum.nl/topic.php?id=787
https://www.fatsforum.nl/topic.php?id=800
https://www.fatsforum.nl/topic.php?id=809
Quote:
Je kunt het thuis goed toepassen dus mijn vraag is hoe jij in al deze situaties daar mee omgaat, bepaalde dingen kun je wel opvangen door niet uit te gaan eten of als je onderweg bent zelf eten mee te nemen en de rest dan?
Ik neem ofwel een literfles zelfgemaakte smoothie mee, ofwel een literfles rauwe melk. Probleem opgelost!
Mike