Hoe tv, radio en andere media berichten over gezondheid/voeding

Tom Naughton signaleert een omslagpunt in de media over verzadigd vet:



The war on fat is ending, with fat emerging as the victor. Cholesterol is no longer a “nutrient of concern.” The low-salt nonsense is being abandoned by doctors, nutritionists and even the CDC. Consumers are avoiding foods with ingredients they can’t pronounce, and Big Food is both scared and scrambling to adjust.

Yes, we’re at a tipping point. Let’s hope the nation tips right over into better health.

http://www.fathead-movie.com/index.php/2015/06/25/were-at-the-tipping-point/

Mike
 
2 afleveringen van ABC News Australia die wel zijn uitgezonden maar later van youtube zijn verwijderd onder druk van big pharma maar de kat is uit de zak.
http://healthimpactnews.com/2014/the-cholesterol-drug-war-abc-australia-bans-documentary-exposing-statin-drug-scandal/print/
 
De volgende keer dat je iets verneemt via de media over een 'doorbraak in de strijd tegen kanker;, bedenk dan dat 1 op de 4 studies vervalst is:

http://investmentwatchblog.com/study-shows-that-1-in-4-cancer-research-papers-contain-faked-data/

Mike
 
Frisdranken zijn goed voor 184.000 doden per jaar wereldwijd

ik vraag me wel regelmatig af hoe men dit nu weet, die getallen. Degene die massaal frisdranken drinken, eten ws ook massaal snacks enz.

Dit bovenstaande is maar een voorbeeld, kan natuurlijk vanalles zijn.
 
Daar heb je een punt. De onderzoeker is tot deze conclusie gekomen middels een vragenformulier over de voedingsgewoontes (eten en drinken) van de ondervraagden. Het artikel vermeldt wel de frisdrankconsumptie maar er staat niets in over hun eetgewoontes. Het zijn de complicaties verbonden aan diabetes waardoor deze mensen komen te overlijden, maar daarbij zijn suikerrijke dranken natuurlijk slechts 1 factor, daar heb je gelijk in. Wel worden slechte economische omstandigheden ook als een factor genoemd.

Mike
 
Juglen Zwaan schrijft in zijn recente nieuwsbrief:


Ik eet slechts enkele keren in de week vlees. Zo kan ik in plaats van vlees meer groenten eten en daarmee de hoeveelheid nutriënten een boost geven. De plantaardige, wateroplosbare vitaminen B en C hebben we dagelijks nodig, de dierlijke vetoplosbare vitaminen A, D, E en K hebben we enkele keren in de week nodig omdat ons lichaam deze prima kan opslaan.

Is groente dan toch zo belangrijk? Lang koken zou er echter voor zorgen dat de voedingsstoffen behoorlijk verminderen, kort koken houdt echter weer in dat darmen het te zwaar kunnen krijgen.

Zoals met alle informatie over voeding ontstaat er verwarring.
 
We zijn omnivoren, dus maaltijden bestaande uit plantaardige en dierlijk producten hebben de voorkeur. Momenteel is het echt saladeweer. Dat zijn rauwe planten die een verkoelende werking hebben. Mijn maaltijd van gisteren was bijv. een runderhamburger met gesmolten kaas erop in relish met daarnaast een salade. Ik kan me geen betere zomermaaltijd voorstellen!

Vit. B en C zijn in een beter opneembare (vetoplosbare) en veel gconcentreerdere vorm te verkrijgen uit dierlijke producten. Geef mij 1 voedingsstof die jij denkt te kunnen verkrijgen uit planten en ik geef je een dierlijk voedingsmiddel dat dit met twee vingers in de neus verslaat. Ik heb hier al eens een artikel over geschreven:

http://www.mikedonkers.com/raw-food-en-superfoods/



De Amerikaanse blogger Richard Nikoley heeft een pagina geschreven over de verschillen in voedingswaarde tussen granen en runderlever:

http://freetheanimal.com/2012/07/grains-vegetarians-vegans-and-nutritional-density.html

Uit zijn onderzoek blijkt dat runderlever maar liefst 25 keer (!) voedzamer is dan granen. Hetzelfde vergelijkend warenonderzoek heeft hij gedaan naar de voedingswaarde van fruit tegenover runderlever:

http://freetheanimal.com/2011/04/nutrition-density-challenge-fruit-vs-beef-liver.html

Uit zijn analyse blijkt dat runderlever maar liefst 20 keer (!) voedzamer is dan fruit. Interessant genoeg is Nikoley voorbij het Paleo-dogma gestapt en is de dierlijke superfood rauwe melk gaan drinken en kan dus nu worden beschouwd als ‘Lacto Paleo':

http://freetheanimal.com/2013/03/logic-behind-intervention.html

Weston Price schreef over de voedingswaarde van fruit het volgende:

Er bestaat een misvatting over de voedingswaarde van fruit. Uiteraard zijn vruchten prima als aanvullende voeding, maar de meeste vruchten bevatten zeer weinig mineralen. Je zou bijvoorbeeld ruim 18 kilogram appels per dag of zo’n 13 kilogram sinaasappels moeten eten om aan je twee gram fosfor te komen. Wanneer deze vruchten worden gezoet in de vorm van jam of gelei, zou je zelfs 16 kilogram sinaasappelmarmelade per dag moeten eten, goed voor 33.000 calorieën.

Lang koken van groente levert een verlies op van maximaal 25% aan vitamines en 0% aan mineralen. Dat is een goede ruil als je bedenkt dat je er betere verteerbaarheid voor terug krijgt!

http://www.beyondveg.com/tu-j-l/raw-cooked/raw-cooked-2e.shtml
http://www.beyondveg.com/tu-j-l/raw-cooked/raw-cooked-2f.shtml

Mike
 
Fijn dat je dit nog een keer bevestigd Mike. Ik laat groente lekker zo veel mogelijk links liggen en haal mijn vitaminen wel uit dierlijke producten. Mijn lijf is vreselijk groente&fruit-moe na 3 jaar raw food. Af en toe een verdwaald blaadje sla is prima, maar de darmen geven al snel weer het signaal dat dit weer meer dan genoeg is.

Ik snap niet goed waarom Juglen of anderen groente promoten. Het lijkt een trend en ik vraag me af of dit komt doordat ze gebrainwasht worden door de hype die hier nu zo vreselijk over heerst.

Eet maar eens een vol bord sla met avocado en olijfolie en zie hoe snel je lichaam aangeeft dat het voeding wil.

De verkoelende werking van sla zit ik niet op te wachten daar mijn lichaamstemperatuur vaak al beneden peil is met dank aan de bijnieren en schildklier die niet willen doen waarvoor ze gemaakt zijn (met dank aan mijn ongezonde levensstijl).
 
Lekker blijven doen waar jij je goed bij voelt Heksje. Ik denk dat Juglen een zwakke spijsvertering heeft, beetje raar dat hij zegt minder vlees te eten zodat hij meer ruimte heeft voor groenten? Ik adviseer mensen ook veel groenten te eten, maar dat is meestal zodat ze minder troep, brood en pasta eten, niet minder vlees.
 
Ik denk dat Juglen een zwakke spijsvertering heeft

En met al die plantenvezels wordt het er niet beter op!

Mike
 
Inderdaad kan je beter meer groente eten dan andere zooi. Soms vergeet ik even wat er zoal in Nederland gegeten wordt. Heerlijk om dat te vergeten ;)

Men is nog veel te bang voor vlees en vet. Dit is een diepgewortelde angst die er de afgelopen jaren goed in is gerost door allerlei media. Erg jammer. Zelfs ik voel soms die angst nog wel eens opborrelen als ik me niet zo lekker voel of iets niet lekker valt. Heel bizar hoe diep zoiets kan zitten.
 
High-fructose corn syrup (HFCS) verhoogt het risico op hartfalen:

http://naturalsociety.com/newly-discovered-side-effect-of-high-fructose-corn-syrup-is-alarming/

Mike
 
In het NOS-journaal op de radio:

Het kabinet wil dat er meer aandacht komt voor dementie. We worden steeds ouder en daarom neemt het aantal dementerenden toe.

Zucht. Dus dementie is een teken van ouderdom?!

Mike
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.534
Berichten
541.257
Leden
8.662
Nieuwste lid
Magda Van Bladel
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan