Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Opmerking: This feature may not be available in some browsers.
Voor een deel zeker komt van Verviers bij Luik in de MaasVreselijk, is dat hetzelfde water wat naar Limburg enz is overstroomd?
Vreselijk, is dat hetzelfde water wat naar Limburg enz is overstroomd?
De Vesder (Duits: Weser; Frans: Vesdre; Waals: Aiwe di Vesse) is een rivier van 60 km lengte in de Ardennen, waarvan ze de noordelijke grens vormt. Ze behoort tot het stroomgebied van de Maas en loopt bijna geheel door de provincie Luik.
Maar de buffer was vol toch?Ik denk dat het minder gaat over het water wat naar Limburg is gestroomd, maar juist de bufferfunctie die blijkbaar niet goed kon worden vervuld. Dus het water dat niet had hoeven stromen maar opgevangen moest worden?
van Wikipedia:
Bekijk bijlage 1464
Bekijk bijlage 1463
Wat ik uit het bericht begrijp is dat het stuwmeer voller was dan gewenst. Hierdoor kon er minder water worden opgevangen.
Dus, met de voorkennis van minimaal een aantal dagen had er tijdig water geloosd kunnen worden om opvang te hebben
Precies dat. Ik ben het in beginsel met je eens.
Maar er is altijd ruimte voor nuance: misschien ligt dit wel iets gecompliceerder. Er dient namelijk ook rekening gehouden te worden met een minimaal waterpeil, aangezien dit stuwmeer de grootste zoetwatervoorziening van België is (met het oog op de mogelijkheid van een extreem droge zomer). Ongetwijfeld zijn er protocollen voor de bepaling van het juiste waterpeil op ieder tijdsmoment, de vraag is of deze protocollen correct zijn. Indien correct, zijn de protocollen in de afgelopen tijd juist opgevolgd door de verantwoordelijke personen?
Daarnaast ben ik benieuwd of er vergelijkbare situaties naar voren gaan komen, ook in Nederland en Duitsland. Daarmee bedoel ik door de mens beïnvloedbare factoren. Denk dat dit alles redelijk kwantificeerbaar is en daarmee een simulatie mogelijk is. Zo van: "als"... we dit hadden gedaan - "dan"... was het zo verlopen.
Wikipedia: Een computersysteem, Beslis en Ondersteunend Systeem (BOS) genaamd, beslist automatisch of de kering bij dreigend hoogwater gesloten moet worden. Dit gebeurt als de waterstand in Rotterdam boven de 3 meter NAP of in Dordrecht 2,90 meter boven NAP dreigt te komen. Bijzonder is dat dit computersysteem de kering volledig zelfstandig sluit, ook wanneer er geen personeel aanwezig is. Naast de Maeslantkering bestuurt het BOS ook de Hartelkering. Omdat de keringen automatisch sluiten, zonder tussenkomst van mensen, worden hoge eisen aan het BOS gesteld. Dit is dubbel redundant uitgevoerd om uitvallen zo veel mogelijk te voorkomen. In het geval dat de computer volledig dienst weigert kan het bedieningspersoneel alsnog de beslissing nemen om de kering te sluiten.
Dat bedoel ik!Wat ik uit het bericht begrijp is dat het stuwmeer voller was dan gewenst. Hierdoor kon er minder water worden opgevangen.
Precies Henk!Dus, met de voorkennis van minimaal een aantal dagen had er tijdig water geloosd kunnen worden om opvang te hebben
Ik ben nog niet gaan kijken maar Waal en Lek schijnen ook vrij hoog te staan voor deze tijd van het jaar. Dat klopt gewoon niet!
Ja die had ik ook gezien gister
Soms hoef je niet eerst exact te weten hoe iets precies ziet om te voelen dat er iets aan de hand is. Er zijn nu wereldwijd vreemde wolkbreuken en overstromingen allemaal tegelijk aan de gang, dat komt heus niet door een of andere dombo die vergeet een bepaalde handeling te verrichten bij een dam of waterreservoir, dit is BOZE OPZET. Hoe ze die wolkbreuken veroorzaken is zeker de moeite waard om te onderzoeken, maar 'aan je water voelen' (bewuste woordspeling) dat er iets niet klopt dient hieraan vooraf te gaan. Ik heb het gevoel dat jij het omdraait en dus te 'brainy' bent. Ik ben benieuwd hoe jij uit de Briggs-Meyers test rolt als persoonlijkheid.
Mike
Bij adequate protocollen gaat dit niet op. Er is een schuldige aan te wijzen.een of andere dombo die vergeet