Even een overweging / vraagstuk in het kader van afsluiten van gas in een individuele woning, aangezien ik hier een en ander over het Nederlandse gasbeleid lees.
Heeft een huurder het recht om bij een verhuurder een alternatieve voorziening aan te vragen voor de dingen waar nu gas voor gebruikt wordt?
Dat het gas-ontmoedigingsbeleid vanuit zogenaamde klimaatsoverwegingen wellicht nergens op slaat, maakt niet dat het in de persoonlijke portemonnee toch flink hard doorwerkt.
Ik vraag me dan ook af of je in een huurwoning waar je aangewezen bent op gas voor warm water en cv (dmv combi-ketel) iets anders kan / mag laten voorzien vóórdat het gas sowieso afgesloten gaat worden vanwege een onbetaalbare situatie?
Misschien dat iemand hier iets van kan zeggen of kan verwijzen naar waar ik meer info over zoiets kan vinden. Bedankt!
Gas licht en water zijn basisvoorzieningen. De verhuurder is ervoor verantwoordelijk dat je hierover kan beschikken. De kosten zijn de verantwoording voor de verhuurder, en de huurder betaalt aan de nutsvoorzieningen. Je verhuurder zal er dus voor moeten zorgen dat je een geschikte basisvoorziening hebt zodat je gebruik kan maken van deze basisvoorziening. Mits je een gigantisch wurgcontract hebt gesloten.
Huur je particulier of via woningbouw?