Vandaag heb ik varkenshersenen gegeten. Ik heb ze ooit 1x eerder gegeten toen ik een jaar of 15 geleden aan het backpacken was en ze in een franse supermarkt zag liggen. Ik kreeg ze toen bijna niet weg, al probeerde ik op den duur met van alles de smaak te verdoezelen. Vanaf toen is me bijgebleven dat ik hersenen echt niet lekker vind.
Vandaag heb ik ze eerst rauw gegeten. Ze zien eruit als een zachte glibberige massa snot en slijm. De smaak is vrij zacht en viel me zeker niet tegen. Het heeft iets van reuzel weg en ook iets van beenmerg, heel subtiel. Gebakken in de pan stollen ze iets, maar blijven ze wel vrij zacht; zachter dan bijvoorbeeld een dik omelet die je in een ovenschaal bakt. Maar de substantie heeft er wel iets van weg. De smaak neigt dan een klein beetje naar lever, maar ook naar beenmerg. Ik heb ze eerst gewoon naturel gegeten. Zo vies als vroeger vind ik het nu zeker niet. Ik kan me voorstellen dat het wel lekker is om hersenen met gehakt samen te bakken. Dan heb je toch wat meer smaak en stevigheid erbij. Qua vertering voelen ze wel fijn aan, alsof het mijn lichaam weinig moeite kost om er mee aan het werk te gaan. Toch voel ik me wel goed verzadigd.
Vandaag heb ik ze eerst rauw gegeten. Ze zien eruit als een zachte glibberige massa snot en slijm. De smaak is vrij zacht en viel me zeker niet tegen. Het heeft iets van reuzel weg en ook iets van beenmerg, heel subtiel. Gebakken in de pan stollen ze iets, maar blijven ze wel vrij zacht; zachter dan bijvoorbeeld een dik omelet die je in een ovenschaal bakt. Maar de substantie heeft er wel iets van weg. De smaak neigt dan een klein beetje naar lever, maar ook naar beenmerg. Ik heb ze eerst gewoon naturel gegeten. Zo vies als vroeger vind ik het nu zeker niet. Ik kan me voorstellen dat het wel lekker is om hersenen met gehakt samen te bakken. Dan heb je toch wat meer smaak en stevigheid erbij. Qua vertering voelen ze wel fijn aan, alsof het mijn lichaam weinig moeite kost om er mee aan het werk te gaan. Toch voel ik me wel goed verzadigd.