G
Guest
Guest
Hm DenniS, laat ons dan weten hoe het smaakt he! :? :lol:
Voor diegenen die het toch liever op dierlijke leverrecepten houden, heb ik er nog ééntje gevonden uit een Middeleeuws kookboek (hetzelfde als die van de schelvislever met appelmoes):
Witte worst
Neem lever van baars, zalm en andere zeevis, goed gekookt en fijngehakt. Neem vervolgens specerijen en kruiden naar smaak. Neem een deeglap van vier vingers lang en doe daar de vulling in. Neem de twee zijden bij elkaar, bevestig ze goed en maak het rond (?). Steek houten pinnen erdoor en laat in water koken. Laat het dan afkoelen en braad het op het rooster. Bedruip met het vet van vis, zeevis of [gebruik] ander [vet].
roudet - Misschien verschrijving voor rondet. De twee uiteinden van de worst worden aan elkaar gebonden, net als bij rookworst.
Voor diegenen die het toch liever op dierlijke leverrecepten houden, heb ik er nog ééntje gevonden uit een Middeleeuws kookboek (hetzelfde als die van de schelvislever met appelmoes):
Witte worst
Neem lever van baars, zalm en andere zeevis, goed gekookt en fijngehakt. Neem vervolgens specerijen en kruiden naar smaak. Neem een deeglap van vier vingers lang en doe daar de vulling in. Neem de twee zijden bij elkaar, bevestig ze goed en maak het rond (?). Steek houten pinnen erdoor en laat in water koken. Laat het dan afkoelen en braad het op het rooster. Bedruip met het vet van vis, zeevis of [gebruik] ander [vet].
roudet - Misschien verschrijving voor rondet. De twee uiteinden van de worst worden aan elkaar gebonden, net als bij rookworst.