Medicijnen

Sennapeul is funest Liesje, ik weet van mensen dat daarna de stoelgang helemaal niet meer op gang komt. Echt een slechte noodoplossing als je mij vraagt.
 
Muis: ik gebruik al 2,5 jaar citalopram. Het heeft me enorm geholpen om van depressieve en dwangklachten af te komen. Echter, achteraf gezien was mijn depressie een teken dat ik uitgeput was, een teken dat ik mezelf ernstig aan het overvragen was. In plaats daarvan nam ik citalopram, voelde me een stuk beter en ben doorgegaan met mijn manier van leven en zit ik nu met "de gebakken peren" (bijnieruitputting).
Het was echt puur symptoombestrijding.

 
Tanja ik weet het van die senna. Er zijn verschillende soorten thee van verschillende merken bv ontbijtthee, afslankthee, stoelgangthee enz. waar meer of minder senna inzit, samen met andere ingredienten. Ze adviseren dan niet meer dan 3 kopjes thee per dag. Het smaakt in ieder geval goed, in tegenstelling tot bitterzout. Denk je dat bitterzout wel langdurig gebruikt kan worden?
De hoeveelheid senna staat bijna nergens aangegeven, ik moest dus de firma,s bellen en vragen. Als mensen zich ervan bewust zijn dat het tijdelijk is zie ik het bezwaar niet. Maar ik denk niet dat iedereen uberhaupt weet wat die senna doet. Ik wist het dus wel. Vuilboombast is ook zoiets. Ik had darmen die helemaal niets meer doen maar dat wist ik toen nog niet.
Het ziekenhuis stelde zakjes movicolon voor. Nooit gedaan.
 
Nee Liesje, bitterzout zou ik ook niet te lang gebruiken, is ook een noodoplossing, een vieze. Die stoelgangtheetjes lijken heel onschuldig, maar niet goed als je er je darmwerking verder in het slop mee draait.
 
Tanje je hebt helemaal gelijk, echter er zijn mensen die bitterzout gebruiken en dan NOG niet naar het toilet kunnen oftewel niet een keertje goed leeg kunnen worden. Het lijkt mij (als leek) dat als je problemen hebt je in ieder geval moet zorgen dat de darmen eens een keertje goed leeg raken, het liefst met zwarte rommel en al. Ik heb (meerdere) -reinigingskuren gedaan (had heeeel vroeger wel last van verstopping) maar er zullen niet veel mensen zijn die dat willen doen.
Trouwens, na mijn operatie heb ik weer zo,n kuur gedaan. De eerste ontl. kwam (ondanks mijn problemen) toch vanzelf. Dus ik overweeg nogmaals een kuur, waarschijnlijk gewoon thuis. Hoewel ik toch bang ben dat er bij de dunne darm opstructie is. Nu moet ik overwegen om dit in het ziekenhuis te laten onderzoeken. Ik moet eerst de consequenties van zo,n onderzoek bestuderen. MRI met een papje? Vooral dat papje maak ik me zorgen over.
 
Dat van die senna heb ik helaas een week geleden zelf ondervonden inderdaad.

Hormonale disbalans is onderzocht inderdaad; bloedwaardes waarin geen hormonen te vinden waren en een MRI met contractvloeistof die helaas een tumor op de hypofyse deed oplichten.

En die antidepressiva is inderdaad symptoombestrijding.

Vandaag intake EMDR therapie gehad en dat voelde goed.
 
"Eerst negeren ze je, dan maken ze je belachelijk en dan doen ze net alsof ze het zelf bedacht hebben."

Uit de column van Ron Fonteine en over hoe het dagblad Trouw in 2011 een medische klokkenluider nog afkeurt en in 2015 ziet als een soort Snowden: En dan zie ik dezelfde krant (Trouw) tot 2 keer een groot artikel plaatsen van pharma "vrinden" die beweren dat het allemaal wel mee valt met die farmaceutische industrie. Ondanks miljarden boetes, het ene na het andere schandaal, autoimmuunziektes door vaccinaties etc is er weinig aan de hand volgens de experts. Ik kon online nog 1 artikel terugvinden:

http://www.trouw.nl/tr/nl/4516/Gezo...Schreeuwen-over-pillenbedrog-helpt-niet.dhtml

En weer is niet de industrie de boosdoener maar een klokkenluider die al na jaren kritisch kijkt naar wetenschappelijke studies. Nu hij het beestje bij de naam noemt is hij ineens de Snowden van de medische wereld geworden.

http://www.trouw.nl/tr/nl/4516/Gezo...8/Stop-met-het-voorschrijven-van-pillen.dhtml http://www.leefbewust.com/columns/201115.html
 
Bij mijn eigen zoektocht naar e.e.a. kwam ik l-tyrosine en l-fenylalanine tegen. Zou dit iets kunnen zijn voor "Muis" ? Ik ken het zelf totaal niet maar dacht: laat ik eens een balletje opwerpen. Wellicht dat sommigen het kunnen aanraden of afraden. En natuurlijk is het afhankelijk van waar je klachten vandaan komen.
 
Gisteren hoorde ik van iemand met een waterzuiveringssysteem dat inmiddels de medicijnresten de grootste vervuilingsfactor in het drinkwater zijn. Dan te denken dat zoveel mensen aan de antidepressiva zitten. Denk je bijv. dat we in Nederland de marteling van de fluorideringsdans nipt ontsprongen zijn door toedoen van een moedige arts, krijgen we via de achterdeur alsnog de fluor van de prozac en de tandpasta binnen. Dit nog afgezien van de anticonceptiepil en al die andere medicijnenzooi. Dit krijgt het waterzuiveringsbedrijf allemaal echt niet uit het water.
 
[...] galstenen [kunnen] een rol [...] spelen bij alvleesklierontstekingen en [...] cholesterolremmers [kunnen] weer de kans op deze stenen kunnen vergroten. Dus we kunnen weer een bijwerking toevoegen aan dit "wonder" middel. http://medicalxpress.com/news/2015-12-pancreatitis-gallstones-statins.html http://tinyurl.com/oqqwvsu
 
Patienten willen meehelpen aan minder medicijnresten in water? Nou heel goed: begin dan eens met minder medicijnen te slikken!

Patiënten willen meehelpen aan minder medicijnresten in waterdonderdag 17 dec. 2015 09.38 uur | laatst gewijzigd: donderdag 17 dec. 10.47 uur | auteur: Marten Eekhof











In de eerste helft van 2015 zijn ruim 1200 patiënten die een CT-scan met contrastmiddel hebben ondergaan, gevraagd mee te werken aan een onderzoek om te voorkomen dat deze contrastvloeistof in het riool – en uiteindelijk in het oppervlaktewater – komt.

Uit de 831 ingevulde vragenlijsten blijkt dat het merendeel van de patiënten wil meehelpen aan verminderen van medicijnresten in water.

Wie medicijnen slikt, plast die uit. Daarom werd aan patiënten die in het Deventer Ziekenhuis een CT-scan met contrastmiddel hebben ondergaan, gevraagd hun urine 24 uur in een plaszak op te vangen. Zo kwamen de resten van het middel niet in het riool en bij de rioolwaterzuivering.De rioolwaterzuivering kan niet alle medicijnresten uit het water halen. Daardoor komt een klein deel van de medicijnresten uiteindelijk in het oppervlaktewater.

Onderzoeksmedewerkers vroegen patiënten na de CT-scan of zij wilden meewerken aan het onderzoekdoor hun urine de eerste 24 uur op te vangen in een plaszak en hun ervaringen te delen via een enquête. De vragen in de enquête waren vooral gericht op waarom patiënten wel of geen gebruik wilden maken van de plaszak, wat zij belangrijk vinden als het gaat om het verminderen van medicijnresten in het water en hun eigen rol daarin. Uit de 831 ingevulde vragenlijsten blijkt dat een meerderheid van de patiënten (75%) vindt dat het opvangen van urine met medicijnresten in een plaszak beter is voor het milieu dan dat de urine in het riool belandt. 86% van de patiënten wil daadwerkelijk bijdragen aan een oplossing voor minder medicijnresten in water. 62% van de patiënten is het eens met de stelling dat ziekenhuizen standaard plaszakken zouden moeten uitdelen om medicijnresten op te laten vangen. In het online magazine staan de belangrijkste resultaten op een rij.

Ook is onderzocht of het gebruik van de plaszakgemeten kon worden bij de rioolwaterzuivering in Deventer. Uit theoretische berekeningen blijkt dat door het gebruik van de plaszakeen kwart minder contrastmiddel bij de rioolwaterzuivering terecht kwam tijdens de proefperiode. Door een combinatie van factoren als een variërende verblijftijd van het contrastmiddel in het riool, het ontbreken van specifieke patiëntgegevensen het beperkte aantal monsternamesis het niet gelukt de theoretische berekeningen te ondersteunen door effectmetingen.

Op 16 december 2015 hebbenWaterschap Groot Salland en Deventer Ziekenhuis het project afgesloten met het symposium ‘Bronaanpak van medicijnresten in ons water’. Beide organisaties willen samen met andere betrokken partijen meewerken aan de opzet van een vervolg. Bijvoorbeeld bij een onderzoek of CT-patiënten ook bereid zijn een bijdrage te leveren alsplaszakken onderdeel worden van eenstandaard werkwijze in een ziekenhuis of als hen een bijdrage voor langere tijd wordt gevraagd. Daarnaast kan in een vervolg ook onderzocht worden of de plaszak effectief is bij andere patiëntgroepen.

Het project Grip op medicijnresten in ons water is mede mogelijk gemaakt door provincie Overijssel, Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer (STOWA) en gemeente Deventer. http://leefbewust.com/2015/nieuws/181215.html / http://deventerrtv.nl/nieuws/article/17377958/pati-nten-willen-meehelpen-aan-minder-medicijnresten-in-water/




 
Hier nog een interview met Dr. Gøtzsche die eerder ook al genoemd werd in dit topic.

Dr Peter Gøtzsche exposes big pharma as organized crime:


Mark
 
Het is haast niet te geloven dat artsen ineens op een Amerikaanse universiteit kookles krijgen! Wie had dit kunnen denken? Zou deze trend als een olievlek om zich heen gaan slaan? Tja, misschien als voeding straks gepatenteerd is, wordt natuurvoeding ineens nog veel meer business met al die patenten.
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2016/01/11/doctors-cooking-skills.aspx?e_cid=20160111Z1_DNL_art_1&utm_source=dnl&utm_medium=email&utm_content=art1&utm_campaign=20160111Z1&et_cid=DM94831&et_rid=1307941778
 
Een systeem waarbij de genezing van patienten voorop staat bij de beloning van artsen i.p.v. betalen voor ziek houden: wie is daar niet voor?

Zet bonus op het beter maken van patiënten
--------------------------------------------------------------------------------

Zorgkosten kunnen omlaag met beter resultaat door resultaat te belonen.

Dat stelt de vereniging van Vrijgevestigd Medisch Specialisten (VVMS). Door zorg (o.a. ziekenhuizen ,directies en artsen) te belonen voor het 'beter maken van patiënten' krijgt de patiënt én kwaliteit en inzicht in waar zorg echt het beste is tegen de beste kosten.

Nederland gaat hard onderuit qua zorg

De Nederlandse zorg is minder goed dan vaak gedacht. En de vooruitzichten zijn niet gunstig doordat er geen link is tussen beloning en resultaat. De zorgverlener die kwaliteit centraal wil stellen krijgt niet meer patiënten van verzekeraars of een beter tarief. Dat frustreerd ambitieuze zorgverleners.

We meten alleen of de behandeling goed is uitgevoerd, niet wat het resultaat was
Ondanks de lijstjes van 'het beste ziekenhuis' weten we in Nederland niet wie de beste arts is voor bijvoorbeeld een nieuwe heup. Dat komt omdat die lijstje niet alle behandelingen van alle patiënten meten en enkel kijken naar 'of een behandeling volgens het protocol' is uitgevoerd. Of de patiënt beter is geworden en tegen welke kosten is onbekend. En juist dat laatste is wat voor iedereen het meest relevant is. De oplossing is om over te gaan op een beloningssysteem dat niet het protocol centraal stelt maar de resultaten voor de patiënt; stelt Milco Linssen, voorzitter van de VVMS.

Met een oogprobleem heb je niets aan 'het beste ziekenhuis' als je niet weet hoe oogheelkunde daar scoort!

Nederlandse zorg is de dictatuur van de protocollen. Die zijn in essentie goed maar een doel opzich geworden. Aan 'het beste ziekenhuis' heb je als patiënt niets als je met een oogprobleem niet weet hoe oogheelkunde scoort! We moeten toe naar aktueel inzicht van het succes van alle behandelingen.

Nederland moet de omslag maken van afvinklijstjes naar meten van behandelsucces

De arts of ziekenhuisdirecteur die kan laten zien betere resultaten te behalen dan gemiddeld krijgt geen beter contract. De politiek zou moeten afdwingen dat er een relatie komt tussen kwaliteit en beloning omdat zorgverzekeraars teveel prijsgedreven zijn door een gebrek aan inzage in behandelsucces.

Om de slag naar kwaliteit te maken moet het eenvoudig meten van behandelresultaten bij de patiënt worden ingevoerd.

Op die wijze kan een zorgverlener én laten zien aan verwijzers, patiënten en zorgverzekeraars waar men goed is, én kan men een inhoudelijk gesprek voeren met de verzekeraars over kwaliteit in relatie tot de vergoeding. Om uitholling van onze zorg te voorkomen is dit een noodzakelijke slag. http://www.leefbewust.com/2016/nieuws/zorg_bonus.html
 

Esther van Fenema interviewt Dick Engberts; Hippocrates als ornament!

Cafe Weltschmerz
Published on Feb 1, 2016

Prof. mr. dr. D.P. (Dick) Engberts (Kampen, 1951) studeerde Theologie in Kampen en later aan de UvA Theologie en Rechten. Hij promoveerde in 2004 bij prof. dr. H.M. Dupuis (senator voor de VVD) op een onderwerp op het grensvlak van medische ethiek en gezondheidsrecht. Sinds datzelfde jaar is hij hoogleraar Normatieve aspecten van de geneeskunde aan de Universiteit Leiden en hoofd van de sectie Ethiek en Recht van de Gezondheidszorg van het Leids Universitair Medisch Centrum. Zijn vak omvat de medische ethiek en gezondheidsrecht.

Ondersteun Café Weltschmerz!
NL23 TRIO 0390 4379 13

Het gesprek gaat over de eed van Hippocrates en de waarde die het nog heeft. De huidige belofte lijkt niet meer zo op de oorspronkelijke eed van Hippocrates.

00:38 Er is veel onduidelijk over de oorsprong van de eed. Men twijfelt aan de bedoelingen van het geschrift en of deze ook van de hand van Hippocrates is. Sinds 1995 hoeft die eed niet meer af gelegd te worden. Sinds die tijd is er een nieuwe regeling, die de medische faculteiten de vrijheid geeft studenten een gelofte af te leggen. Universiteiten en studenten leggen hem af als een relikwie of een traditioneel ornament uit het verleden. In 2003 is er wel nog een nieuwe versie gekomen waarin wat verstandige algemeenheden staan. Je hebt er in de praktijk van alledag weinig aan.

06:15 Een beschaving meet je af aan de kwaliteit van de zorg. Helaas is dit nog niet geworteld in een moreel kader. De behoefte aan geld is oneindig, echter de beschikbaarheid van middelen zijn dat niet. Er zullen dus keuzes gemaakt moeten worden.

08:45 De medische beroepsgroep vindt het lastig om die keuzes te maken en zoekt de oplossing in doelmatigheid. Medicijnen voor een ernstige ziekte bij een kleine groep wordt niet als doelmatig beschouwd. Het gaat altijd over heel veel geld en de attitude van dokters die niet in staat zijn om die keuzes aan patiënten aan te snijden. Het is voor artsen, patiënten en familie makkelijker door te behandelen dan het gesprek te voeren dat het klaar is. Wie moet de financiële grenzen stellen?

17:25 Welke economische criteria hanteert een arts bij een orgaan transplantatie? Welke perspectieven heeft een patiënt na de transplantatie. Wat zijn de medische criteria, of wat is het belang van die persoon voor zijn omgeving of van de samenleving?

21:10 Docters worstelen met keuzes bij economische criteria. Je loopt het risico dat je je baseert op vooroordelen. Je moet je beperken op medische criteria, de urgentie in combinatie met de wachttijd.

24:00 Volgorde van zorg. Eerst hulp aan personen die er zijn en daarna personen die nog geboren moeten worden. Onze zorg faalt bij gebrek aan basale voorwaarden en gebrekkige inzichten bij specialisten.

26:20 Mensen vertrouwden in het verleden op de maximale inspanningen van artsen. Dat vertrouwen zijn we kwijt geraakt. We hebben ondervonden dat je van geneeskunde ook slechter kunt worden, dat je er schade door kunt oplopen en beter af was geweest zonder medische ingrepen. De Softenon affaire in de jaren '60 is daar een voorbeeld van.

30:00 Er ontbreekt realiteitszin in de zorg als het gaat om kosten en effectiviteit. het ontbreekt aan lef bij artsen om morele keuzes te maken en met elkaar in discussie te gaan. We missen de gevoeligheid van de financiële aspecten van medische behandelingen. Zelfs artsen die moeite doen om de kosten in beeld te krijgen lukt het vaak niet.

33:00 Dit probleem heeft de kenmerken van een echt dilemma. Als je het uit de verschillende perspectieven bekijkt van Overheid, hulpverleners en de patiënt dan heeft iedereen zijn eigen gelijk. Dat maakt het lastig om een grens te stellen.

36:44 EINDE via http://www.leefbewust.com/2016/nieuws/040216.html
 
Dit was gisteren-avond vanaf half elf te zien op RTL-Z (zender 12). Heb ik helemaal gekeken. Was zelfs onderhoudend.
Zou kunnen dat het daar ook herhaald wordt.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.543
Berichten
546.453
Leden
8.665
Nieuwste lid
Solana
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan