G
Guest
Guest
Zonne, als jij de voedingstoffen uit groenten wilt is het verstandiger om een goeie pan vol botten te hebben. Zeker voor de helft vullen met botten en de rest met groenten zoals uien, knoflook, prei, peterseliewortel, winterpeen, bleekselderij. Ik heb zelf een 6 liter pan.
het vult helemaal niet als je achteraf wat groenten mee kookt en bovendien heeft het dan ook totaal geen smaak. En bovendien, groenten vullen niet. Uiteraard kan je achteraf groenten erbij doen. Maar wel als je al een lading groenten mee hebt laten trekken met de botten en na het zeven. Dan kan je zelfs nog spekjes door je bouillon doen of wat gehaktballetjes maken.
Santen maakt het iets zachter van smaak.
Ik zou als ik jou was gaan verdiepen in goed koken. Want die stoofpotten zijn zeker goed voor je maag en darmen. Zeker als je het ook weer laat sudderen in de zelf gemaakte bouillon. Ik gebruik de botten 2 keer. Dus ik maak 1 keer 6 liter bouillon (in de praktijk wat minder omdat er veel verdampt) En dan na het zeven vul ik de pan weer een keer met water en opnieuw met groenten en ga weer bouillon maken. Die 2e keer is ie wat minder vet dus je kunt dan voor je stoofpotten evt een beetje van de eerste bouillon pakken die je al had gemaakt.
Volgens mij had ik al eens gezegd wat ik allemaal eet. Maar goed, even mijn vasten periode op alleen melk buiten beschouwing gelaten.
Voorbeeld menu van vandaag.
Ontbijt
2 zacht gekookte eieren
1 mok kefir
paar plakken leverworst
kop bouillon
schaaltje pannacotta
Tussendoor watermeloen
Lunch
Witlof blaadjes met daarop makreel spread (zelf gemaakt)
kop bottenbouillon erbij en 2 rijstwafels met dik boter en kaas en komkommer.
Tussendoor kersen
Avondeten
2 koppen courgettesoep (van bottenbouillon) met slagroom
Klein beetje pandan rijst met sucadevlees en het vocht waar het in gesudderd heeft gebonden met arrowroot. Daarna nog panacotta die ik zelf gemaakt heb met kefir en slagroom. De panacotta heb ik gemaakt met perzik.
Op alleen bouillon zou ik ook niet kunnen leven. En ik neem de bouillon ook niet als hoofdmaaltijd met alleen wat groenten erbij. Kortom, je eet echt veel te weinig! Of ben je aan de lijn? Anderzijds kan je ook zeggen dat ik misschien een vreetschuur ben of een lintworm heb ?
Maar ik merk momenteel aan mijn lijf dat ik moet eten ivm dat ijzer tekort. En zoals bovenstaande wat ik heb gegeten vandaag, dat is eten!
En daarnaast neem ik natuurlijk nog de lever glandulars en drink ik melk en/of kefir.
het vult helemaal niet als je achteraf wat groenten mee kookt en bovendien heeft het dan ook totaal geen smaak. En bovendien, groenten vullen niet. Uiteraard kan je achteraf groenten erbij doen. Maar wel als je al een lading groenten mee hebt laten trekken met de botten en na het zeven. Dan kan je zelfs nog spekjes door je bouillon doen of wat gehaktballetjes maken.
Santen maakt het iets zachter van smaak.
Ik zou als ik jou was gaan verdiepen in goed koken. Want die stoofpotten zijn zeker goed voor je maag en darmen. Zeker als je het ook weer laat sudderen in de zelf gemaakte bouillon. Ik gebruik de botten 2 keer. Dus ik maak 1 keer 6 liter bouillon (in de praktijk wat minder omdat er veel verdampt) En dan na het zeven vul ik de pan weer een keer met water en opnieuw met groenten en ga weer bouillon maken. Die 2e keer is ie wat minder vet dus je kunt dan voor je stoofpotten evt een beetje van de eerste bouillon pakken die je al had gemaakt.
Volgens mij had ik al eens gezegd wat ik allemaal eet. Maar goed, even mijn vasten periode op alleen melk buiten beschouwing gelaten.
Voorbeeld menu van vandaag.
Ontbijt
2 zacht gekookte eieren
1 mok kefir
paar plakken leverworst
kop bouillon
schaaltje pannacotta
Tussendoor watermeloen
Lunch
Witlof blaadjes met daarop makreel spread (zelf gemaakt)
kop bottenbouillon erbij en 2 rijstwafels met dik boter en kaas en komkommer.
Tussendoor kersen
Avondeten
2 koppen courgettesoep (van bottenbouillon) met slagroom
Klein beetje pandan rijst met sucadevlees en het vocht waar het in gesudderd heeft gebonden met arrowroot. Daarna nog panacotta die ik zelf gemaakt heb met kefir en slagroom. De panacotta heb ik gemaakt met perzik.
Op alleen bouillon zou ik ook niet kunnen leven. En ik neem de bouillon ook niet als hoofdmaaltijd met alleen wat groenten erbij. Kortom, je eet echt veel te weinig! Of ben je aan de lijn? Anderzijds kan je ook zeggen dat ik misschien een vreetschuur ben of een lintworm heb ?
Maar ik merk momenteel aan mijn lijf dat ik moet eten ivm dat ijzer tekort. En zoals bovenstaande wat ik heb gegeten vandaag, dat is eten!
En daarnaast neem ik natuurlijk nog de lever glandulars en drink ik melk en/of kefir.